Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Trajalo je natančno 10 ur po oddaji vloge na Kliku. Je pa fajn, če imaš svojo bančnico...DINERS pa načeloma niso večali limita pač pa so ročno avtorizirali nakup. Glede na to da si verjetno redno trošil nek znesek in redno plačeval obveznosti je tetica na avtorizacijski službi rabila točno 2 minuti da te je preverila in ti v skladu z njihovo politiko ročno odobrila plačilo.![]()
Tudi meni se je to zgodilo, nekajkrat.
Točno tako. In to je zame velik plus. Ker sorry, čez 10 ur ne rabim, rabim tam&takoj. Čez 10 ur sem lahko že doma četrt sveta daleč od tam, kjer bi rabil.
Citat:
Uporabnik Sulc pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Trajalo je natančno 10 ur po oddaji vloge na Kliku. Je pa fajn, če imaš svojo bančnico...DINERS pa načeloma niso večali limita pač pa so ročno avtorizirali nakup. Glede na to da si verjetno redno trošil nek znesek in redno plačeval obveznosti je tetica na avtorizacijski službi rabila točno 2 minuti da te je preverila in ti v skladu z njihovo politiko ročno odobrila plačilo.![]()
Tudi meni se je to zgodilo, nekajkrat.
Točno tako. In to je zame velik plus. Ker sorry, čez 10 ur ne rabim, rabim tam&takoj. Čez 10 ur sem lahko že doma četrt sveta daleč od tam, kjer bi rabil.
Heh, zdaj imam tudi sam izkušnjo z limitom. Pri Hypo.
Imam trajnik (ali kakorkoli se dandanašnji to imenuje) za Mastercard, ki ima valuto 28. v mesecu. To pomeni, da okrog 20. kartičarji zaključijo izpisek in mi ga pošljejo ter tudi izdelajo nalog za plačilo. Tokrat sem 100 EUR pod limitom (verjetno tudi zato, ker ne morem uporabljat Diners, pa malo več je bilo nakupov po netu), rad bi pa plačal akontacijo za dopust na HR z Mastercardom.
V ponedeljek, 24., sem vnesel v hyponet nalog za povečanje limita, potem sem pa še poklical in izvedelda mi bodo vlogo za limit obravnavali en teden, predčasno plačilo pa zaradi trajnika tudi ni možno. Skratka, 29. bo kartica uporabna za večja plačila, ko oni moje plačilo poknjižijo.![]()
Na TRRju imam trenutno 2,5-kratnik limita na MC, pri njih v vezavah pa še več 10-kratnik limita na MC, ampak procedura za limit "pač traja toliko časa"
Načeloma sem s Hypo zelo zadovoljen, ampak tole je pa...slabo.
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Absolutno kartice nudijo več komoditete in varnosti, kot razna nakazila sem in tja.
Pri meni osebno pa: kreditna kartica mi omogoči boljši nadzor nad osebnimi financami. Sem si pač vzpostavila sistem kako lahko manj zapravim, ker mi kreditna omogoči, da mi manj denarja čepi na TRR dostopnem na bankomatu. Ker če bi samo od tega bila odvisna, potem je treba imeti malo rezerve za nepredvidene stroške, potem pa še tisto zapraviš.
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Kerih težav. Teh, ki jih pišem v drugem odstavku? Saj sem začela z besedami "pri meni osebno". To pomeni, da tebi in komu drugemu to kaj dosti ne koristi, je bil pa namen malce razjasniti, ker si rekel da ti ni jasno. Torej. je zdaj kaj bolj jasno, zakaj se nekateri poslužujemo kreditnih kartic ali je pač nemogoče sprejeti karkoli je drugače od tvojega načina?
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Kerih težav. Teh, ki jih pišem v drugem odstavku? Saj sem začela z besedami "pri meni osebno". To pomeni, da tebi in komu drugemu to kaj dosti ne koristi, je bil pa namen malce razjasniti, ker si rekel da ti ni jasno. Torej. je zdaj kaj bolj jasno, zakaj se nekateri poslužujemo kreditnih kartic ali je pač nemogoče sprejeti karkoli je drugače od tvojega načina?
Da zadostimo vsem pikolovskim alterjevcem: "jaz osebno" (samo za mene tole velja) v tem ne vidim prednosti kreditnih kartic. Po burnem odzivu sodeč pa je tak money managment danes mainstream. Sprejemam jaz vse, dokler pojedo drugi.![]()
Citat:
Uporabnik jure_jankovich pravi:
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Da zadostimo vsem pikolovskim alterjevcem: "jaz osebno" (samo za mene tole velja) v tem ne vidim prednosti kreditnih kartic. Po burnem odzivu sodeč pa je tak money managment danes mainstream. Sprejemam jaz vse, dokler pojedo drugi.![]()
Glej, sva v isti skupini. Tudi sam brez kreditnih kartic z lahkoto preživim. Imel sem dve in ju zaradi neuporabe vrnil.
AMPAK ...
midva pač ne potrebujeva določenih uslug (npr. plačevanje prek neta, rezervacija aviokart ipd.), zato tudi ni potrebe po karticah.
Ja, brez kreditnih kartic se preživi, midva sva dokaz (pa še kdo drug), je pa res, da kartično poslovanje omogoča več, kot denar v roki. Precej več. Ampak, kot že rečeno, dokler ne opravljam določenih poslov, kjer se kartica potrebuje, dotlej je ne rabim ... če se kaj spremeni, jo pač vzamem (ali jih vzamem) nazaj.