Glede nekaterih izjav v tej temi, kako ni treba to, pa ni treba ono, še moja izkušnja.
Ob prihodu v hišo, ki jo uporabljamo le v poletnih mesecih, sem dobil takole obvestilo:
Zadeva me je močno presenetila, ker nisem bil predhodno nič obveščen (kar je povsod praksa) in ker je to rdeče obvestilo s svojim tekstom res kazalo na možne težave s kakšno inšpekcijo. Za to pa vemo, da se malega človeka loti z veseljem, pa tudi prepiri z uradniki so popolnoma brez smisla, ker imajo na koncu itak oni VEDNO prav.
Sicer se je končalo brez težav, izkazalo se je, da gre za nesporazum na relaciji pisarna - izvajalec.
Kljub temu pa sem šel malo pobrskat po citirani zakonodaji in mi je bilo hitro jasno, so te uredbe popolnoma resna zadeva in imaš kakor občan pri neupoštevanju zelo malo možnosti.
O tem, ali je smiselno čiščenje dimnika večkrat letno ali ne pa: zakonodaja velja za vse enako, pa čeprav je (kakor še marsikatera) zelo neživljenska. Na srečo je na obeh lokacijah, kjer imam te "stroške" koncesionar razumevajoč in se da z njim pogovoriti o stvarnem stanju.