Оamija v Ljubljani...

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.784
5.933
113
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
a da ima krščanska vera korenine tukaj je pa uredu? in kaj mi hoče krščanska vera? posiljuje me z svojimi zvonenji, pogledi na cerkve, vmešavanje v politiko, v šolstvo, ipd...

sicer pa bilo enkrat zanimivo narest raziskavo o % ateisti/krščanarji...
mogoče bi tud pol lahko cerkev podrli...

in kako je pa krščanska vera širilia svoje prepričanje? na grmadah, rekah! in mislim da njihova pravi koran ne uči tok o nasilništvu! pa tud tukaj nima krščanska vera nič dost drugače urejeno... glih tko so neverniki nekaj drugega! Mogla bi pa muslimanska skupnost skupaj zatirati skrajneže!

Ostali naj pa uživajo v svoji zaslepljenosti še naprej...

Ne zagovarjam Cerkve kot ustanove. Tudi oni mi pošteno grejo na moj spolni organ, z T2-jem vred. Silijo se kjer se morejo. S tem pač izgubljajo vernike....

Ampak še vedno nisem videl kristjana, ki bi se v imanu boga zažgal sredi nekega glavnega trga. Razumeš! Bistvena razlika je med Islamom in Krščanstvom. Nobeden nima veliko dobrih strani, le da ima Islam x (krat) 10 na 12-sto več negativnih srani, blaznežev in verskih fanatikov. To je tisto kar me skrbi.

Še enkrat. Ni krščanstvo posebne hvale vredno. Islama pa se je treba bat, in skrbet da se ne infiltrira v sistem!

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Ce bi babica imela k. bi bila dedek. Vse to in se vec je bilo ze n-krat prezveceno.

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
To je samo en pogled (ekstremen) na to zadevo. Tako nekako kot je tvoj pogled na gradnjo đamije zelo ekstremen in ga močno povezuješ z versko usmerjenostjo in ne s pravicami, ki jih ima vsak prebivalec Republike Slovenije.

Citat:
Uporabnik kdosemjaz pravi:
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Ja eni v cerkev, drugi v žilo.

priden.gif

Hvala.

Ne sklepaj preveč. (vidim da si uredil/a post)

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Koliko ljudi je umrlo "zaradi" enih ali drugih? Lahko vzames zadnjih 10, 50, 500 ali 5000 let.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.784
5.933
113
Ok ... idi molit v njihov minorit.

Samo da te ne vidim na cesti ...

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:

Po tvojem se ni treba bat, da islam zagozdi svoje korenine tudi na tvoji zemlji. Tebe boli [censored] za vse, a ne? A si mogoče slišal, da je nauk islama širit vero po vsem svetu. In to da so vsi, ki ne verjamejo v Alaha ateisti. In tudi če verujejo v drugega Boga so to za njih ateisti. In kaj je najbolj žalostno je to, da po njihovem ateisti nimajo kaj iskati na svetu in si tako zaslužijo smrt.

Malo dlje časa je trajalo, ker sem iskal tale citat iz Biblije:

Citat:
But as for these enemies of mine who didn't want me to be their king—bring them here and slaughter them in my presence!

Del ene izmed poučnih zgodbic iz Svetega pisma.

kdosemjaz

Fizikalc
1. avg 2007
1.654
0
36
Mister has a point or two. Še nekaj - a ni bilo nekaj časa rečeno, da bo džamija nekje v smeri proti Barju? Očitno so naftarski mogotci spraskali skupaj dovolj denarja za zemljišče na Parmovi. Zdej še čakam na kak budistični tempelj na Čopovi. Je treba mal gledat na pravice vseh posameznikov.
smirk-1.gif
Čeprav nekako ne asociiram budizma z nasiljem, kot recimo islam. Čudno, kajne.

PNG

Fizikalc
24. jul 2007
1.109
5
38
papua nova gvineja :)
ksz

eh, men je čist vseen, a majo đamijo ali ne. Glede na to, da se je na zadnjem popisu prebivalstva več ljudi opredelilo za muslimane kot za pravoslavce, imajo oni še 'večjo pravico' (čeprav imajo pravico do verskih objektov itak vsa verstva) do svojega objekta. Glede same lokacije-v samem centru je kopica enih katoliških cerkva, v neposredni bližini centra je pravoslavna cekrev, torej zakaj ne đamija?

Če bodo pa začeli tudi v Sloveniji zganjat raznorazne kamikaza scene, naj pa s tistimi posamezniki oz. skupinami obračuna policija in sodstvo (ne glede na to, kako (ne)učinkoviti so..). Dokler pa men ne težijo, mi je pa čist vseen.

Pa še glede financiranja-sicer sem mnenja, da bi morala vsaka verska skupnost sama financirati svoje objekte in dejavnosti, a dokler bo država financirala župnike (penzije ipd), ne vem, zakaj ne bi recimo primaknila kej keša tut h gradnji đamije...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Iz članka "Zaščita slovenske identitete "

Eh, spet problemi z lastno identiteto. To imajo le tisti ubogi na duhu.
(in seveda politiki, ki bi radi izkoristili prej omenjenje uboge na duhu)

Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
med drugim tudi na novo zgrajena mormonska cerkev v Dravljah
Kaj ? Tile fanatiki ? Ki verjamejo, da so v ameriki živeli pred 2000 leti židje ? Pa da je en tip v 19-em stoletju govoril z angeli, ki so mu dali "pravo biblijo" za prevest in objavit ?

Citat:
Uporabnik grube386 pravi:
Torej če ima RKC lahko cerkve imajo lahko tudi muslimani đamijo. Tako kot imajo židje svoje objekte in Cerkev Jezusa Kristusa in tako naprej.
In jehovci. (ki za razliko od islamcev dejansko težijo folku na ulicah)

Citat:
Uporabnik kdosemjaz pravi:
Itak se pa ve, kateri objekti so svetišča za povprečnega slovenskega prebivalca - nakupovalna središča.
Čak, a ni to gostilna ? Sem celi cajt živel v krivi veri ???
wink-1.gif

Citat:

Na referendumu me sprašujejo, če bi živela v tej-in-tej regiji, a nihče me ne vpraša, če se strinjam z džamijo ali postavitvijo še enega nakupovalnega središča v soseščino.
Za đamijo je bil referendum
wink-1.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Vec kot ocitno je da nimas blage veze o cem govoris ampak te ocitno ne moti pri filozofiranju.....

Presnjo lokacijo ni izbrala IS, presnja lokaciji ni odpadla zaradi IS. Novo lokacijo ni izbrala IS (ali naftni mogotci). Njen idejni oce je Miha Jazbinsek.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.027
113
No, najprej bi rekel, da muslimani v SLO rabijo svoje centre. Dokler jih rabimo, ker so poceni delovna sila, so zaželjeni, potem pa naj bodo tiho. Tako ne gre. Ti ljudje razen dvoje rok s sabo prinesejo tudi svoje običaje in svojo vero. Mislim, da je večina slovenskih muslimanov iz Bosne in Kosova in prav je, da dobijo tudi svoj verski center.
Citat:
Uporabnik eazy pravi: Koliko ljudi je umrlo "zaradi" enih ali drugih? Lahko vzames zadnjih 10, 50, 500 ali 5000 let.
Zanimivo, kako se ljudje bojijo religij, ki v zadnjih nekaj 100 letih niso naredile omembe vredne škode. Katera religija je pobila v 20-em stoletju na slovenskih tleh v miru skoraj 100.000 ljudi brez sojenja? Ali pa v Sovjetski zvezi nekaj milijonov? Te se noben ne boji? Še glasovat bo šel na volitvah zanjo. Krščanstvo in islam komunizmu ne sežeta do malega prsta na nogi.
Krščanstvo in islam tudi ne zahtevata nič takega kot nekatere sekte, npr.: jesti svojega otroka.
Marsikaj danes je narobe, še več je bilo narobe v zgodovini, ampak zato nimamo pravice, da neki skupini ljudi, ki ni nasilna, preprečujemo, da se zbira in druži in verjame v nekaj v kar pač verjame. Vsaka religija ima, dokler je živa, neke dejanske ljudi za sabo. Kdor je kaj zidal zadnja leta, se muslimanom skoraj ni mogel izogniti
cool-1.gif
. Čisto možno, da je bil vmes bodoči terorist. Ja seveda, če ga bodo celo življenje gledali postrani, mu preprečavali to in ono, mu zastirali vrata pred prihodnostjo. Potem dobimo teroriste, ne glede na religijo.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Ares pravi:
resno sem vprašal
Je bilo že lani povedano kdo financira. Se ne spomnim na pamet.
A lahko kdo pove, kdo financira katoliške cerkve ? Kaj pa protestantske ? Druge ?