najbolj so smešni tisti, ki trdijo, da lahko zaradi džamije dobimo neke teroristične celice v Sloveniji!
če bi imel med nami tovrstne fanatike, ti res ne bi rabili džamije, da bi v njej kovali svoje "zarote", nasprotno, veliko lažje je imeti "celico" v nekem stanovanju, kot pa v džamiji, ki bo, že zato ker smo klerohisterična država, pod budnim očesom vseh možnih organov (in bo podvržena uradnemu in neuradnemu nadzoru).
kot sem že napisal, katoliška vera, islam,...vse te pravljice se mi zdijo neumne, ljudje, ki verujejo v katerokoli od njih, pa problematični, saj so deluzionistični. nobena od teh pravljic sicer nima v Sloveniji "avtohtonih korenin", na noben hrib ne sodi noben verski objekt...vendar če ga lahko postavijo eni, ga lahko tudi drugi, to je povsem jasno!
sploh pa, pri tej blazni zaščiti katolištva, se mi zdi da domača javnost bolj kot ne doživlja neke vrste stockholmski sindrom, ko se žrtev "zaljubi" v svojega agresorja. tako vidim, da še vedno veliko ljudi čuti katolištvo za svoje, čeprav je bilo v to deželo prenešeno z ognjem in mečem, čeprav je pomagalo ropati posameznika (in to premoženje RKC sedaj vračamo), čeprav so zažigali "čarovnice", zažigali slovenske knjige...v sedanjem času pa na bolj prefinjen način vstopajo v vse družbene pore. tako je RKC pri vseh pravilih igre vedno izjema. blagoslavlja nove odseke cest, bolnišnice, šole; zanjo ne velja uredba o hrupu; zanjo ne velja prepoved vračanja premoženja fevdalnega izvora....RKC me torej tukaj in zdaj ogroža veliko bolj kot fizični delavci iz bivše juge (ki so pač muslimani in zato želijo imeti svoj verski objekt).
pa še to. na svetu je kar nekaj fanatičnih katoliških posameznikov in organiziranih skupin, ki z orožjem ubijajo drugače misleče! fanatizma posameznikov pač ne moremo prenašati na celo religijo, če to naredimo, pa bodimo konsistentni in kot problematično prepovejmo tudi katoliško!