Оamija v Ljubljani...

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik grube386 pravi:
Brez skrbi, jih dobro ločim
wink-1.gif

Zakaj potem kot "greh" krščanstva navajaš protireformacijo?
bonk.gif

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
ksz

Slovenija je že nekaj stoletij krščanska država (uradno sicer ne, dejansko pa). Cerkvice stojijo dobesedno na vsakem hribu, to je velika kulturna dediščina, ki je značilna za nas. Naši starši, stari starši, prastarši so bili vsi kristjani. Oni niso videvali ljudi s turbanom na glavi, niso poznali dretja v mošejah in čaščenja Alaha. Ne, bili so pošteni ljudje, pridne ovčice, ki so se ravnali po krščanskih naukih in vsako nedeljo hodili k maši. Pika! Kar je naredila krščanska cerkev tekom zgodovine, ni predmet debate oz. je argument modernih naprednjakov, ki z morbidnimi dejstvi opravičujejo svojo plehkost in nedoraslost (čeprav sami mislijo, da so izjemno pametni, so nedorasli glede nacionalnega karakterja). Če pa že primerjamo zgodovino, so verjetno Turki pobili s svojimi napadi več, kot vse križarske vojne.
Proces globalizacije je tudi našo državico prinpeljal že tako daleč, da se tu in tam najde celo kakšen musliman, ki pa je zdaj naenkrat dobil fiksno idejo, da je zavarovan z vsemi ustavnimi pravicami in da lahko dela, kar ga je volja. Formalnopravno je sicer to povsem res, vendar poskušajmo tukaj pustiti skopa pravila pri meru. Ozrimo se raje na moralo - ali je postavitev đamije dobro dejanje? Za tista 2% muslimanov, ki živijo na našem področju, gre vsekakor priznanje Sloveniji, ki se je izkazala kot demokratična država. Kaj pa za ostale, za tiste, ki dejansko živimo z njo, v njej in nam ni vseeno a to, kaj bo z nami?? Ne, tisti pa vemo, da je to začete nove ere, dobe, ki nas bo še bolj uničila, ki nam bo vzela še tisto malo slovensko dostojanstvo, ki ga še mamo. Že tako so nas čisto okupirali razni jugiči ipd., zdaj bom pa že na daleč videl tist turn, ko se bom pripeljal v Ljubljano, turn, ki sploh ne paše, ki je čisto izven kulturnega (večstoletnega) konteksta. Če si to želimo, si resnično upam dvomiti. Verjamem, da nas je še nekaj takih, ki se ne zvijamo pod vsakim pritiskom.
Tisti pa, ki pravite, da se to vas sploh ne tiče, ker je pač nekaj km stran, ste navadne pizde, ki se skrivate v svojem majhnem kotičku in ki nimate jajc, da bi se vsaj v lastni državi dvignili nad tiste, ki jo hočejo okupirati. Mi smo suverenost, mi imamo oblast v naših rokah in mi odločamo o tem, kaj se bo v naši državi delalo.

kdosemjaz

Fizikalc
1. avg 2007
1.654
0
36
Špekuliram, nekaj se megleno spomnim o lokaciji na Barju. Ne se takoj vzburjat.
rolleyes-1.gif

Kakorkoli že, 40-metrska zadeva bo, hočemo ali nočemo. In kot je rekel angleški gospod - ob otvoritvi džamije najbrž ne bo šampanjca.
grin1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Po tvojem se ni treba bat, da islam zagozdi svoje korenine tudi na tvoji zemlji. Tebe boli [censored] za vse, a ne? A si mogoče slišal, da je nauk islama širit vero po vsem svetu.
Tako kot katolicizma.

Citat:
In to da so vsi, ki ne verjamejo v Alaha ateisti.
Tako kot katoliki (s/Alah/Jahve/).

Citat:
In tudi če verujejo v drugega Boga so to za njih ateisti.
Tako kot za katolike.

Citat:
In kaj je najbolj žalostno je to, da po njihovem ateisti nimajo kaj iskati na svetu in si tako zaslužijo smrt.
Tako kot katoliki.

mhmm

GIFtedALTER 08
22. jul 2007
2.370
0
36
Iz zanesljivih virov sem izvedel,da bo za otvoritev namesto ognjemeta nastopal KUD "Suicide bombers" (slika spodaj)

parade.jpg

Prvih 100 udeležencev dobi zastonj "promocijski material".

viewblack.jpg

VABLJENI!!!
cheer.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Samo nekaj! Kaj ti je, bo krščanstvo naredilo? Kaj ti pa dela Islam po svetu??
OK, da naštejem, meni:
- krščanstvo mi ni naredilo ničesar
- islam mi ni naredil ničesar

Svetu:
- oboji so pobili par civilizacij, zgradili kup velikih stavb, govorili ljudem kak naj živijo

OK, to imamo, kaj pa zdaj ???

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik stein pravi:
A lahko kdo pove, kdo financira katoliške cerkve ?
za tole ti lahko povem da kar lokalne ovce največ prispevajo... sploh pri raznih adaptacijah - vse izključno na ramenih lokalnih ovac.

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Samo nekaj! Kaj ti je, bo krščanstvo naredilo? Kaj ti pa dela Islam po svetu??
OK, da naštejem, meni:
- krščanstvo mi ni naredilo ničesar
- islam mi ni naredil ničesar

Svetu:
- oboji so pobili par civilizacij, zgradili kup velikih stavb, govorili ljudem kak naj živijo

OK, to imamo, kaj pa zdaj ???

pozabil si dodati sekcijo: recent events

in pa last wars:
zadnji križarski pohodi - nekaj stoletij nazaj
zadnji jihadi - še trajajo v tem trenutku

evil.gif

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.786
5.929
113
Pa jebo vas ...

Pa kaj je res na tem forumu 45% muslimanov, in 45% ciganov. Le 10% ljudi vidim da je zavzetih Slovencev. To ne moreš verjet kam gre.....

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik kdosemjaz pravi:
Čeprav nekako ne asociiram budizma z nasiljem, kot recimo islam. Čudno, kajne.
Ker bereš napačne časopise.
Namreč "US propagando".
Za vsak teroristični napad, za vsako žrtev, obstaja 10 do sto drugih napadov in žrtev. Samo pač to ne paše v "program" in se o tem ne poroča toliko. Ali pa boš rekel, da v tvojem mesti islamski teroristi pobijejo več ljudi kot avtomobili ? Oropajo več trgovih kot lokalci ? Utajijo več davkov ? Seveda ne. Amapke če te kdo vpraša "kdo je zloben", boš rekel "islamci". Tako kot če bi pred 70 leti malo bolj severno vprašal in dobil vemo-kaki-odgovor.

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Klošar tebe je pa res treba citirat, že samo zato, da bo nekdo dvakrat prebral to kar pišeš
hysterical-1.gif

Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Slovenija je že nekaj stoletij krščanska država (uradno sicer ne, dejansko pa).

Je ali ni? Se pravi če uredno ni, potem ni.

Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Naši starši, stari starši, prastarši so bili vsi kristjani.

Mogoče tvoji, moji ne. In verjamem da je še veliko takšnih.

Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Ne, bili so pošteni ljudje, pridne ovčice, ki so se ravnali po krščanskih naukih in vsako nedeljo hodili k maši

Ali se mi samo zdi ali namiguješ na to, da so muslimani nepošteni in hudobni?

Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Če pa že primerjamo zgodovino, so verjetno Turki pobili s svojimi napadi več, kot vse križarske vojne.

Ure zgodovine si verjetno preživel zadet do amena?

Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Proces globalizacije je tudi našo državico prinpeljal že tako daleč, da se tu in tam najde celo kakšen musliman, ki pa je zdaj naenkrat dobil fiksno idejo, da je zavarovan z vsemi ustavnimi pravicami in da lahko dela, kar ga je volja. Formalnopravno je sicer to povsem res, vendar poskušajmo tukaj pustiti skopa pravila pri meru.

Fiksna ideja o pravicah
hysterical-1.gif
Potem njegove pravice niso enake tvojim?
Skopa pravila, kot naprimer Slovenska ustava, a ne?
bonk.gif

Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Mi smo suverenost, mi imamo oblast v naših rokah in mi odločamo o tem, kaj se bo v naši državi delalo.

Kaj pa vsi tisti SLOVENSKI DRŽAVLJANI, ki bi imeli đamijo? Oni pa nimajo pravice odločati o tem kaj se bo v državi delalo? Kloško, mislim, da je bolje da ostaneš pri glasbi in kajenju.

@NigelM: Malo me je prevzelo vse skupaj pa nisem do konca razmislil
redface-1.gif

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
killed by muslims ne veš? itak da ne, ker tega oni ne delajo
bonk.gif

aha, torej zdej EU proti islamu?
bonk.gif

kje je pa krščanstvo ostalo? si ga pozabil napisat?
bonk.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Po tvojem se ni treba bat, da islam zagozdi svoje korenine tudi na tvoji zemlji. Tebe boli [censored] za vse, a ne? A si mogoče slišal, da je nauk islama širit vero po vsem svetu.
Tako kot katolicizma.
Ampak že nekaj stoletij nazaj se je katolicizem odpovedal širjenju vere "z mečem in ognjem".

Citat:

Citat:
In to da so vsi, ki ne verjamejo v Alaha ateisti.
Tako kot katoliki (s/Alah/Jahve/).

Citat:
In tudi če verujejo v drugega Boga so to za njih ateisti.
Tako kot za katolike.
Ne bo popolnoma držalo, predvsem zaradi tega, ker ne ločiš pojmov ateist, nevernik in drugoverec. V katoliški cervi je precej močno ekumensko gibanje, ki išče skupne točke, ne samo znotraj krščanstva, ampak tudi znotraj t.i. velikih monoteističnioh religij (judovstvo, krščanstvo, islam) in zadnje čase tudi bahaizma.
Poleg tega si ne katolicizem, ne krščanstvo ne pridržujeta (več) ekskluzivne pravice poti do zveličanja.
Citat:

Citat:
In kaj je najbolj žalostno je to, da po njihovem ateisti nimajo kaj iskati na svetu in si tako zaslužijo smrt.
Tako kot katoliki.

To ne drži, ne za katolike, ne za kristjane, pa tudi marsikateri islamski teolog ima o tem precej drugačno mnenje.

Ampak, najlažje je pametovati o stvareh, ki jih ne poznaš. Še lažje je sejati strah in sovraštvo, obešati se na stranpoti in posploševati. Tipičen militanten strpnež.

Komur je do nekoliko poglobljenega branja, naj prebere knjigo, ki jo je napisal Robert Barry: Teorija o skoraj vsem

Še misel Paramahansa Jogananda: Živeti zgolj zase je vir vsega gorja.

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
ksz.

lepo, moderatorji so začeli spreminjati vsebino sporočil....zieg heil!