Оamija v Ljubljani...

4. jun 2008
328
0
16
Oberkrain
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Fanatikov se pa, na žalost, ne manjka nikjer, očitno niti med ateisti ne.
cheer.gif

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
hja fino, da nic ne ves o muslijih. saj so prijazni sedaj, ampak oni gonijo sveto vojno tako proti katolicanom, kot vam "ateistom". ne bo tebi nic manj prizaneseno.
cheer.gif

A rimokratoliki se pa ne grejo svete vojne? Trenutno samo ni takšna kot je bila v srednjem veku, je malce bolj low profile.

Citat:
Verske skupnosti so enakopravne; njihovo delovanje je svobodno.

Torej če ima RKC lahko cerkve imajo lahko tudi muslimani đamijo. Tako kot imajo židje svoje objekte in Cerkev Jezusa Kristusa in tako naprej.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik grube386 pravi:
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
hja fino, da nic ne ves o muslijih. saj so prijazni sedaj, ampak oni gonijo sveto vojno tako proti katolicanom, kot vam "ateistom". ne bo tebi nic manj prizaneseno.
cheer.gif

A rimokratoliki se pa ne grejo svete vojne? Trenutno samo ni takšna kot je bila v srednjem veku, je malce bolj low profile.

Katere vojne imaš v mislih?

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Bin Laden

On bo bo tudi svecani gost na otvoritvi, v prvem tednu bo lastnorocno obrezoval nevernike vseh starosti.

Isaac

Pripravnik
24. jul 2007
118
0
16
42
ksz....
Saj "kamikaze" rabijo podružnico v EU tk da zdaj jo bodo dobili v Slo. Zdaj se vsi veselijo/veselite da pride đamija sem, da bi s tem zatolkli rimokatoliško cerkev, bomo pa vidli čez cca. 5 let ko bo prava piz**** z vsemi temi.
uf-1.gif
kaBOOMM

kdosemjaz

Fizikalc
1. avg 2007
1.654
0
36
Živc se mi napne, ko so nekateri blazno strpni do 40-metrske muslimanske arhitekture sredi nemuslimanskega mesta, medtem ko šimfajo naše vaške cerkvice. Navsezadnje smo pa Slovenci pogani.
grin1.gif
Itak se pa ve, kateri objekti so svetišča za povprečnega slovenskega prebivalca - nakupovalna središča. Mene tudi moti vsesplošen prodor teh novodobnih svetišč ter vse kolobocije in trušč, ki pride z njimi. Na referendumu me sprašujejo, če bi živela v tej-in-tej regiji, a nihče me ne vpraša, če se strinjam z džamijo ali postavitvijo še enega nakupovalnega središča v soseščino. Hebeš tako demokracijo.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
to si pa res v sredino uganil! Jaz grem v nedeljo dopoldan najraje v mečkatorja (tam nisem niti en dan med tednom) na eno kavico!

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-380
113
mene tud ne moti! matr, če nismo katoliška država pol ni razloga da jo ne bi bilo! Pa itak da smo katoliška država! Cerkev je v samem vrhu državne politike, gospodarstva! Zarad mene naj jih še 10 postavijo! Sej muslimanov bo glih toliko!
Kot, da bo kdo imel kakšnega več, zato ker je đamija v mestu???

in ja cerkev se gre še vedno pokristanjevanje! V Afriki je še vedno polno misijonarjev, kateri "pomagajo" ljudem, obenem jih pa prepričujejo da jim je jezus to omogočil....

in sploh ne vem, kako se lahko tako vero (krščanska in muslimanska), katera je s tako trdo roko prišla do svojih vernikov, smatra za legalno?!

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Zanimivo - ta forum naj bi bil poln "liberalcev"; večini gre desnica na živce, vsi "navijate" za pravice in svoboščine. Povsod, ko je neka omejitev se vsi razburjate.

A ko se končno v našem glavnem mestu svoboščine vsaj iz nekega pogleda začnejo uveljavljati pa se dvigne prah. Muslimani imajo pri nas enake pravice kot katoliki, pravoslavci, budisti, ... To pomeni vključno s pravico do lastnih verskih objektov, ki pač morajo ustrezati zakonodaji. In, če imamo lahko toliko katoliških cerkva, če smo lahko dovolili razširitev pravoslavne cerkve in svečano postavili kamen, če pustimo hare krišnovcem, da plešejo in pojejo po mestu, če občudujemo budiste, podpiramo razvoj joge skupaj z duhovno komponento... potem moramo tudi Muslimanom pustiti njihove pravice.

In vsi, ki temu nasprotujete se nad seboj malo zamislite. Jaz sem krščen, pa nisem kristjan in, da bi me nekdo zaradi tega ožigosal za drugo ali tretjerazrednega državljana je ze Slo čisto nerazumljivo in nedopustno.

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Bin Laden

On bo bo tudi svecani gost na otvoritvi, v prvem tednu bo lastnorocno obrezoval nevernike vseh starosti.

resno sem vprašal
crazy1.gif
no, ampak tvoj odgovor dost pove....

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Citat:
Uporabnik Isaac pravi:
ksz....
Saj "kamikaze" rabijo podružnico v EU tk da zdaj jo bodo dobili v Slo. Zdaj se vsi veselijo/veselite da pride đamija sem, da bi s tem zatolkli rimokatoliško cerkev, bomo pa vidli čez cca. 5 let ko bo prava piz**** z vsemi temi.
uf-1.gif
kaBOOMM

Podružnica v Evropi
hysterical-1.gif

Seveda smo prva država z đamijo v Evropi
aplauz.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
In koliko držav ima 2 milijonsko populacijo, oz par tisoč muslimanov, ki si jim dodelili džamijo? Nobena!

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
in koliko od teh držav že imajo probleme?
smirk-1.gif

pa BiH, Albanija niso ravno v EU

kdosemjaz

Fizikalc
1. avg 2007
1.654
0
36
Ne gre se za debato o izvoru religije, ampak o džamiji v središču Ljubljane.
V Sloveniji je vse, kar ni slovenskega izvora, tako zelo fajn. Pa ne mi zdej spet o poganstvu, prosim. Nisem še videla nobenega soseda, ki bi v nedeljo ob župci častil boga podzemlja ali morja. Še vedno je pri nas več katolikov kot muslimanov, ampak očitno nekaterim gre to blazno v nos. Prepričana sem, da o tem na veliko razpredate v masovnih romanjih v nakupovalna središča ob vikendih, kjer takisto puščate denar za pranje možganov glede najnovejših produktov. Novodobna religija, samo malo zapakirana v ovoj 21. stoletja. To je to od mene.
pozdrav.gif