Desno v rdečo

I

Izbrisan uporabnik #9334

Ne gre za to. Pri nas gre za to, da je treba ljudi vzgajat in ne zgolj in samo - sankcionirat na vsakem koraku.

V nemčiji ni nikjer noben znak postavljen za brezveze. Dobiš občutek da je pospravljeno, vsega ravno prav. Medtem ko pri nas ... ( :valjamse: ) , vzdrževalec ceste postavi nek prometni znak luknja na cesti in omejitev 30, šoferji yebite se! , policaji bodo pa šli tja veselo kasirat. Biznis je biznis.

Je razlika? Jaz mislim da je.

vogel1

Fizikalc
6. sep 2007
234
32
28
Pa še to - danes v Ljubljani najmanj štirje čez rdečo desno... :D :D :D :D ja saj je zdej po novem to dovoljeno :bonk::bonk::bonk:

netko

Guru
25. jul 2007
6.944
2.253
113
o čem ti bluziš... kje vidiš problem v prvem, ki se ne bo čutil sposobnega, je povsem njegova odločitev ali je manever dovolj varen ti zadaj pa lahko čakaš da prideš na vrsto... dnevno je situacij sto in sto v katerih bi tisti pred tabo lahko naredil drugače oz bi moral narediti drugače pa ne naredi... namesto da pozdravljaš sproščanje prometa in vzpodbujaš in izobražuješ tiste za katere meniš da bi lahko bili šibki členi tukaj nekaj pametuješ brez veze in po vrhu vsega se čudiš AVPju a isti drekač si kot so tam

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Dej netko ne seri. A si kdaj dozivel, da kaksen znanec, druzinski kolega, kolega ni mogel opraviti vozniskega izpita b kategorije? Vsak lahko opravi! Ni nekih meril razen eurov. Dokler bodo odgovornost prelagali tako lahkotno na debile, ki placajo, da kupijo izpit in si s tem oprali roke odgovornosti, ki so jih prenesli na njih bom z vwo legitimnostjo udrihal po nesposobnezih in debilih za volanom.
Madona za traktor ne uspe vsak pridobiti izpit, niti moped. Za vozilo b kategorije pa avtomatsko kot, da je to zapisano v ustavi. In hkrati udrihali po nas, ki smo sposobni odvoziti poligon v mize, da smo nestrpni. Pa kdo koga jebe tukaj? Se kamionarji iz balkana imajo 30% kupljene izpite. Sem zadnjic enega vprasal, ce mu parkiram tandem, ker je blokiral cesto ze 20 min pa se je delal debila. Ampak hupal ni noben. V italiji bi ze zdavnaj prisla policija. Slovenec pa herojsko stoicno prenasa vse!

Odjebite.

netko

Guru
25. jul 2007
6.944
2.253
113
Bolnik… govoris kot, da si veckratni svetovni prvak v spretnostni voznji po tem ko si se upokojil iz formule in cestnih dirk, kjer si leta in leta kraljeval. Iz tebe vre vozniska nekultura izhajas pa iz predpostavke, da so za na cesto samo licencirani vozniki…
Ne morem verjet sicer, da to pisem, ker tudi iz mene preveckrat zavre na cesti pa vendar se zavedam, da to ni prav in s tem nicemur ne pripomorem ampak se vedno vec kot ti, ki to voznisko nekulturo javno propagiras.

• Všeč mi je
Reactions: Pepe

majaron

Majstr
28. mar 2009
1.038
401
83
Dej netko ne seri. A si kdaj dozivel, da kaksen znanec, druzinski kolega, kolega ni mogel opraviti vozniskega izpita b kategorije? Vsak lahko opravi! Ni nekih meril razen eurov. Dokler bodo odgovornost prelagali tako lahkotno na debile, ki placajo, da kupijo izpit in si s tem oprali roke odgovornosti, ki so jih prenesli na njih bom z vwo legitimnostjo udrihal po nesposobnezih in debilih za volanom.
Madona za traktor ne uspe vsak pridobiti izpit, niti moped. Za vozilo b kategorije pa avtomatsko kot, da je to zapisano v ustavi. In hkrati udrihali po nas, ki smo sposobni odvoziti poligon v mize, da smo nestrpni. Pa kdo koga jebe tukaj? Se kamionarji iz balkana imajo 30% kupljene izpite. Sem zadnjic enega vprasal, ce mu parkiram tandem, ker je blokiral cesto ze 20 min pa se je delal debila. Ampak hupal ni noben. V italiji bi ze zdavnaj prisla policija. Slovenec pa herojsko stoicno prenasa vse!

Odjebite.
A v miže. Kak kralj!

• Všeč mi je
Reactions: Pepe in netko

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.661
6.704
113
pri taščici
Bo pa zanimivo dokazovanje krivde ce bo nekdo v desno zapeljal v zeleno, nekdo pa z leve pripeljal v rdeco.
Brez prič ali posnetka dash kamere ali uradne kamere kaj lahko te namoci.

igiNo1

Guru
24. feb 2018
1.454
661
113
Danes v Radgoni. En čas stojimo v koloni pri rdeči!. Naenkrat prvi pri rdeči v desno, oča v Mokki za kar njim, pa ravno :). Onemu iz desne, ki je imel zeleno, se lahko zahvali, da ni treščilo. Sploh mu ni bilo jasno, pač speljal je za prvim.

netko

Guru
25. jul 2007
6.944
2.253
113
Bo pa zanimivo dokazovanje krivde ce bo nekdo v desno zapeljal v zeleno, nekdo pa z leve pripeljal v rdeco.
Brez prič ali posnetka dash kamere ali uradne kamere kaj lahko te namoci.
To ne bo problematicno, saj to je normalna situacija, kako jo pa danes resujemo? Ta ki gre v zeleno desno gre tudi danes v zeleno na desno in kako levemu dokazujemo, da je sel v rdeco? Malo bolj problematicno bo, ko bo ta na desno sel z rdeco vendar je situacija jasna, saj bo kriv ker ni sel varno v krizisce

• Všeč mi je
Reactions: ales85

netko

Guru
25. jul 2007
6.944
2.253
113
V nemčiji pa v USA špila ker so križišča drugače konstruirana. Načeloma večja in bolj pregledna (za isto količino prometa). Pri nas kar je takih večjih križišč in tudi veliko manjših ima za desno ločen bypass.
Heilbronn in Neckarsulm o katerih konkretno govorim nista mesti v katerih imajo velika krizisca kjer bi uporabljali tovrstno ureditev. Tam so ta krizisca znotraj naselja. Ko sem kot sopotnik sedel sem bil najprej tiho mi je bilo pa cudno zakaj cel teden vozi v rdeco, kasneje kot sofer nisem sem rabil kaksen dan vendarckadar sem obstal in prepeljal rdeco v desno nikoli nihce ni trobil.

Nazadnje urejeno:

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.138
741
113
EU
Ni dolgo časa trajal :p

Izginil znak za zavijanje desno pri rdeči luči

af1767ce96eb54ed6666_62604252.jpg

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.335
-2.690
113
Mene bolj motijo ta nova krožna, ki imajo betonske prepreke vmes, da ne moreš več niti korigirat svoje napake in obvoziti en krog:obesise:
Nimaš ti kaj vozit v dvopasovnem krožišču po zunanjem en krog, ker je prepovedano in še nevarno.
Ko se pojaviš na zunanjem, MORAŠ na prvem izvozu ven.

Tiste betonske prepreke bi morale bit na vsakem dvopasovnem krožišču, bi bilo najbolj varno.

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Motite se, kroznem je dovoljeno se voziti v krogu ravno z namenom, ce se zajebe.s. sploh pa je v nasih mikro kroznih edina varianta, da s tandem kamionom zavijes prvi izvoz desno tako, da gres krog naokoli in potem ven sicer s prikolico zajahas pol bajte zraven ali travnika. Pa tudi s sleperjem drugace ne mores pri tricetrt kroznih.

netko

Guru
25. jul 2007
6.944
2.253
113
Motite se, kroznem je dovoljeno se voziti v krogu ravno z namenom, ce se zajebe.s. sploh pa je v nasih mikro kroznih edina varianta, da s tandem kamionom zavijes prvi izvoz desno tako, da gres krog naokoli in potem ven sicer s prikolico zajahas pol bajte zraven ali travnika. Pa tudi s sleperjem drugace ne mores pri tricetrt kroznih.
čaki mal a nisi ti strokovnjak ki voziš v miže tandeme v rikverc in potem imaš težave s krožnimi... neki tle ne štima...:fredi: