Mislim, da bo treba osnove CPP ponovno obdelat. Ko dela semafor ni pravila desnega!!! Zelena puščica na črnem polju pa je dovoljena izjema, s tem, da imajo tisti z zelenim semaforjem ABSOLUTNO PREDNOST!Eno bolj teoretično/pravniško vprašanje:
A je kje napisano, da v primeru zavijanja desno pri rdeči (in znaku) NE velja desno pravilo?
Da se mi ne bo kdo zapeljal pred avto, potem pa se zgovarjal, da ima po desnem pravilu prednost?
ZPRCP 99. členEno bolj teoretično/pravniško vprašanje:
A je kje napisano, da v primeru zavijanja desno pri rdeči (in znaku) NE velja desno pravilo?
Da se mi ne bo kdo zapeljal pred avto, potem pa se zgovarjal, da ima po desnem pravilu prednost?
Koliko pa se zgodi nesreč, zaradi neznanja desnega pravila in pravila srečanja?Tisto kar sass razlaga, prikazuje križišče s prednostno cesto, kjer prvi pelje tisti na prednostni, ko je izpraznjena pa preostala dva iz stranskih cest po desnem pravilu.
Bo tako prav?
Primer je dober, toda takrat v kameni dobi temu nismo rekli "desno pravilo", ker torej desno pravilo obstaja samo v križišču enakovrednih cest.
Ja bi bilo dobro izvajati obdobne obnovitvene tečaje, npr na 10 let, definitivno bi pripomoglo k varnosti.
Ne ni!Isti prednostni nivo in križišče enakovrednih cest je ista stvar...
Eno bolj teoretično/pravniško vprašanje:
Ne ni!
Poglej priponko 48392
Se strinjaš da to ni križišče enakovrednih cest, kjer seveda velja pravilo desnega?
Vozili ki se znajdeta pred trikotnikoma sta na istem prednostnem nivoju, pa to še zdaječ ni križišče enakovrednih cest, ki dandanes ne vem če še sploh kje obstajajo, ali pa mogoče obstajajo samo zato da avtošole pokažejo učencem kako izgledajo.
Saj meni je jasno, ampak sprašujem, ali obstaja kakšna "luknja", da se rdeče-desno zavijajoči zgovarja. In mogoče celo uspe.Ne razumem, zakaj bi takem zavijanju veljalo desno pravilo?
Zavijanjese iz rdeče lahko samo in izključno ko je križišče prazno. Tisti na rdeči je zadnji ki lahko zapelje v križišče. Komu bi pa potem vzel prednost?
In na sliki še vedno ni križišče enakovrednih cest. Ti dve cesti ki pa jih ti omenjaš pa so cesti na enakovrednem nivoju. Kakorkoli, jasno je da pravilo desnega velja še kje drugje kot samo na križišču "brez označb", kot je nekdo trdil.V kolikor prihajata vozila samo iz cest katere niso prednostne (narobe obrnjen trikotnik), potem sta na enakovrednih cestah in velja pravilo desnega?!
tule je en primer križišča enakovrednih cest, ki dobro funkcionira. včasih je bila središka ulica prednostna, pa so bile tu pogosto nesreče, odkar je STOP znak z vseh štirih strani, nesreč ni več.Vozili ki se znajdeta pred trikotnikoma sta na istem prednostnem nivoju, pa to še zdaječ ni križišče enakovrednih cest, ki dandanes ne vem če še sploh kje obstajajo, ali pa mogoče obstajajo samo zato da avtošole pokažejo učencem kako izgledajo.