Deljenje zracnega prostora s hrvasko?

Floki

Guru
6. sep 2007
10.183
3.206
113
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
naj ameri pri nas naredijo ano eli dve bazi, pa bo vse varovano. ali pa rusi oz kitajci

naše opice v vladi in parljamentu se itak norca delajo iz ljudstva

je ne rabijo delat bo v Cerkljah dovolj dobra

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.208
3.831
113
Stvar je jasna in je bila tudi že povedana v medijih: hrvati imajo že dlje časa težave z vzdrževanjem flote svojih lovskih letal, hkrati pa zaradi pomanjkanja denarja stoji razpis za nabavo novih letal. Če bi pristopili še mi (tam itak velja miselnost da smo mi "puni love"), bi večino teh težav rešili. To bi bila za hrvate lepa pomoč in to je še ena zadeva kjer je Kosorjeva "nategnila" Pahorja. To, da imamo mi vse to že lepo rešeno je naš brihtni predsednik vlade seveda v svojem romantičnem zanosu pozabil.

Berem tudi da sta govorila da bi imeli skupna veleposlaništva? Jasno, tudi tam vzdrževanje stane in Slovenci lahko pomagajo (kot da nimamo že samo dovolj finančnih bremen).

Občutek imam tudi da bi Pahor in Kosorjeva najraje obudila staro idejo o hrvaško-slovenski konfederaciji. Malo nerodno je sicer da smo že člani EU, a če se hoče se marsikaj da...
bonk.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik softi pravi:
mene pa sam zanima, glede na to, da vas je kar nekaj zagovornikov, ki bi imeli triglav oblečen v šahovnico, kak je namen nakupa letal, helijev, protiletalskih sistem.

se koga bojimo, nas bo kdo napadel. in to kar prek sosed?

Kje si mene našel?

bozo_13

Pripravnik
11. jul 2010
201
0
16
Citat:
Uporabnik mcn pravi:
40 milijonov na leto baje damo Italijanom za varovanje neba. V 10 letih za konkretno eskadriljo lovcev.....
mislim, bananistan.....
lahko bi se sli isto kot mađari in najeli par gripnov. kaj vec za nase razmere niti ne rabimo, se to je skoraj prevec za par sportnih letal letno (in kaksnega hrvaskega miga), ki nas violatajo. bo samo znamenje korupcije, ce bi kupili kaksnega EF, ceprav je lep
tongue-1.gif

2-3 letala, da je vsaj eno vedno na voljo, pa je.

za zacetek pa vsaj radar ustimat nad 100% slovenije, sicer nam lovci nic ne pomagajo.
grin1.gif

bozo_13

Pripravnik
11. jul 2010
201
0
16
(tam itak velja miselnost da smo mi "puni love")

kaj?
confused-1.gif

kaj pa bojkotiranje slo proizvodov pa to? razen ce mislis ljubezensko zgodbo pahor-kosor

aja s protiletalsko ne mores po prstih raznih lahov z nekimi sportnimi letali, ko se peljejo na trojane na krofe.....
grims-1.gif

res pa je, da je tam ze stajerska, nad tujimi drzavami pa mi ze itak nimamo pristojnosti

bozo_13

Pripravnik
11. jul 2010
201
0
16
nobenmu
sam je pa fajn, ce je en letal pripravljen, ker je to nekako njihov namen ane
drgac bos poslusal na svetu, kako imamo vojasko aviacijo, ki se v zrak ne more
tongue-1.gif

2-3 gripni niso temelj neke strategjie
stupid-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
jaz osebno mislim, d aje strategija glede aviacije enaka tejle enačbi

0 v zraku + 0 na tleh + 0 na servisu = 0 stroška

zdej, lahko ans zajebava kdor hoče, sam ne bit preveč slovenski..na hofu bmw v talarju suh krompir..

bozo_13

Pripravnik
11. jul 2010
201
0
16
se strinjam, samo 40mio je se slabsa varianta. res pa je, da tudi sedaj nimamo nic kaj veliko od njih...
pomoje, razen ce kdo ve, ce so kdaj ze res posredovali?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
aha..dodaj v enacbo 0 za najemanje tujih sil...

pol pa se razsiri enacbo na 0 za poklicno vojsko, 0 za abtaljone, tanke, aptrie in podobna jajca. bomo ena redkih drzav, k ne bo imela vojske.

pac tko kukr smo ena redkih drzav belcev s crncem v politiki.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
a smo mel poplave? jaz od vse silne vojske, vozil, aptrij, tankov..nisem mogel do domačega wc-eja.

kje je nazadnje vojska pomagala in s cim je pomagala. a s tem en bi mogla pomagat civilna zascita. s strelivom se ne pomaga. iz afganistana in iraka tudi ne. denar od nata pa bi kupil amrsikaj

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.586
5.668
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
pol pa se razsiri enacbo na 0 za poklicno vojsko, 0 za abtaljone, tanke, aptrie in podobna jajca. bomo ena redkih drzav, k ne bo imela vojske.

aplauz.gif
balkan pa sod smodnika!

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
o jebem te blesava

kdo ti kaj hoče? a pred nato članico te bo nato branil? ne bo. torej sosede te lahko guzijo, nato gleda. srbi, bosanci..ti pa ne morjo cez hrvate v vojno v slovenijo.
kak je verjetnost, če ne bi bili v natu, da nas napade kaka soseda? sej bi ja mednarodna ajvnost obsodila tako dejanje.

Kamele0N

23. jul 2008
42.586
5.668
113
Uglavnm men je enačba 0 za vojsko smešna.......to morš vedno met.....barem da vsake tolk mal specialce pošleš na mejo če je treba

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
haha

lej..pedri..uni k v paru igrajo zensko ne rabijo tica..sam ga majo..za psolat na mejo..tko k ti vojsko.

in h komu bi jo poslal, smo jo poslal..hrvati nas zmeljejo prej preden desetar poklice vodnika janso. ne se zajebavat. a ti ves kaj je vojska? prides, ti fuknejo v rit konjske inekcije in pol ur eza tem na mizo mesni dorucak katermu je rok potu pred tvojim rojstvom.od tam te vrze v blato in sneg..cel popoldne puzis..da mu mamo puznem..prides v kasarno, ti da mrzlo vodo za stusat..se nazajfas, pa ti zapre vodo. se obrises in gres v postlo. ja, seveda..cistit uniformo, ribat skornje...ugotovis, d aje tvoje 44 nekdo vzel in ti dal svoje 42.. in tko mesece..

ne pa cez vikend domov k mami v oskrbo. pol pa anravna katastrofa in mas ozuljene noge, ne ves kaj bi z loapto in voda do gleznjev ti povzroci bakteriolosko vnetje, vrocino itd..

Kamele0N

23. jul 2008
42.586
5.668
113
Vem kaj je vojska......če bi blo po moje bi mel prec tako k u ex YU.......ok mogoče ne lih 2 letno k tist si zadnje leto čohu muda.......ampak prvo leto.....k so te nardil vojaka...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
sam te cajti so minil
pred kom se branimo? in pred kom se lahko odbranimo.

k gres cez fuzine zvecer in te ogovori 5 'mladoletnih povratnikov' imas dve moznosti
1. tečeš kukr se da in upaš, da si dovolj hiter. zate dela dejstvo, da ima strah velike oči in lahko tečeš vsaj 10% hitrj kukr pa med igro nogometa. v prid ti ej tudi dejstvo, da bo njim smesno in bodo zarad smeha hitr zgubil sapo.
2. da jih prefukas k prasce. gled ena to, d ajih je pet..in si ti an sprehodu oni pa na pohodu, je tvoj asortima orozja skromen..torej si obsojen na propad.

kaj je sinonim za slo si anjbrz pogruntal