Deljenje zracnega prostora s hrvasko?

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.270
11.250
113
kod Džej-Zija
Jadranka malega Boruta malo lepše pogleda, pa ji on že na lepe oči prazne obljube "tala".
bonk.gif
Večjega nesposobneža res že en čas ni bilo na oblasti. BTW, kje je kaj grajbos, da bo uslužno zagovarjal svojega lepega in ljubljenega vodjo?

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
ceneje bi bilo narediti dobro fake kampanijo da imamo recimo 10 jedrskih konic..ne rabiš nobene obrambe, nobenega letala nobenega vojaka. Problem je samo ce bi amerikanci res zaæeli to iskat
smile-1.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Jadranka malega Boruta malo lepše pogleda, pa ji on že na lepe oči prazne obljube "tala".
bonk.gif
Večjega nesposobneža res že en čas ni bilo na oblasti. BTW, kje je kaj grajbos, da bo uslužno zagovarjal svojega lepega in ljubljenega vodjo?

Ni ne grajbosa, ne medijskega psa čuvaja gastona

Saeed

Pripravnik
19. nov 2008
373
4
18
Za nadzor zračnega prostora ne plačujemo ničesar Italiji. Seveda dobijo neke prispevke iz skupne (NATO) malhe v katero prispevajo vse članice.

Upam da čim prej kdo razbistri um temu klepcu, dokler so še stvari tako, da se jih da popraviti!

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
groza... verjetno edini narod, pred katerim bi dejansko lahko kdaj v prihodnosti rabili zaščito zračnega prostora, jim ga bomo pa kar podarili?

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
28
Bronx
To (da makaronarji vahtajo
rolleyes-1.gif

Marš dol z našga neba, naslednjič vas sklatimo. Zakojikurac mi rabimo vahtanje 20000km kvadrat neba? Nas kdo ogroža? Nam kdo grozi? Je kaka potreba s strani Nata? Je - ok, patruljirajte džabe - za vaš dober občutek. Mi nimamo problemov z vdori v zračni prostor, če pa že so, jih bomo sklatili s protiavionskimi sistemi.Še kaj?
Marš ta Nato, sem bil proti in sem še danes.
jezen.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.519
7.727
113
Mi imamo probleme tako z vdori v zracni prostor kot z vdori na morski meji. Ampak smo se nesposobni odzivat, ker preden lovci iz aviana priletijo se krsitev obicajno ze neha. Na vodi pa v 4 minutah celo nase morje prevozijo

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
mene pa sam zanima, glede na to, da vas je kar nekaj zagovornikov, ki bi imeli triglav oblečen v šahovnico, kak je namen nakupa letal, helijev, protiletalskih sistem.

se koga bojimo, nas bo kdo napadel. in to kar prek sosed?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
prek jodlarjev ne bo šlo.
če pa gre, ali pa z jodlarji skupaj..ja se bodo pa želje zatiranega slovenskega anroda uresničile.

po vsem sodeč se na tejs trani alp vsaj 50% folka želi švabov..tko d aza njih ne rabimo letal..raje se naučimo salutirat in großgot

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.586
5.668
113
Ma jeb.... ti Borata u usta njegova škrbava.....

Kaki skupni reaktivci?
bonk.gif

a) mal afterburnerja pa bo obračal čez pol nemčije.....

b) ko bomo ogroženi bomo v 80% od ujkotov...pa nas bodo s "skupnimi" tolkl...

c) ko bo prišel plačilni dan.......bo pa jok in stok iz njihove strani k pr "skupni" jedrski elektrarni Krško
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.607
5.190
113
Mene moti, da Pahor in Kosorjeva kar naprej raji mečeta nove kosti v zobe, ko še starih niso poglodali. Kaj je z arbitražnim sporazumom? Ni bilo rečeno, da bodo arbitri morali odločiti hitro. Sedaj pa še potrditvi nista izmenjani.
Po mojem gre z letali z manever, da se javnost vznemiri, razkuri, se ob tem vprašanju meče na zobe, vmes pa se stran od oči reši ena druga zadeva, ki za eno ali obe strani ne bo politično popularna.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.443
1.276
113
Je pa zanimivo, da vsepovsod piše "nadzor" zračnega prosotra (in to besedo sem slišal tudi po TV in na radiu). Zame nadzor pomeni skupno kontrolo (nadzor in vodenje letov), ne pa skupno obrambo oz. varovanje ...
Ne vem zakaj se mi zdi, da je vse skupaj spet prenapihnjeno.
Nadzor imamo trenutno namreč sami, ne pa z italijo oz, natom, kot je ponekod napisano. Z njimi imamo varovanje (torej fizično posredovanje). Zračni prostor pa nazorujemo sami.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Mi imamo probleme tako z vdori v zracni prostor kot z vdori na morski meji. Ampak smo se nesposobni odzivat, ker preden lovci iz aviana priletijo se krsitev obicajno ze neha. Na vodi pa v 4 minutah celo nase morje prevozijo
Sej, če nam zračni prostor že varujejo Italijani, je brez potrebe, da ga varujejo še Hrvati.
Hrvatom bi lahko prepustili varovanje našega morja ;.))))), Saj so ravno tako v Natu kot mi.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.907
118
63
štajerska
naj ameri pri nas naredijo ano eli dve bazi, pa bo vse varovano. ali pa rusi oz kitajci

naše opice v vladi in parljamentu se itak norca delajo iz ljudstva

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.586
5.668
113
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
1915 in 1941 je letelo na italijane, kateri nam sedaj "branijo nebo pred možnimi okupatorji".
tongue-1.gif

Tudi NDH je bila okupator Slovenije.

Če poslušamo Jelinčiča smo v bistvu še zmeram v vojni z sosednjo hrvaško....ker premirje (še) ni bilo podpisano
grin1.gif