Potem je pa se afrika.Sanjaj. Indijo in kitajsko je se treba porihtat. Številke bojo še kar nekaj časa rastle.
Odvisno s kom se družiš. Zaseka se druži s samimi fehtarji izgleda.Hm, a ma še kdo take probleme? Jaz mam dost kolegov, frendov, familije,... Pa ne vem če me je v zadnjih letih kdo prosil za prevoz omar, bele tehnike, fasnge,...
Mislim, da sem v zadnjih 2 letih familijo 1x peljal na Brnik, pa se mi to ne zdi ravno nek problem. Če se gre pa iz kakšnega bolj oddaljenega letališča pa pač pustiš avto tam. Ravno zdaj sem ga imel v Benetkah na letališču 14 dni, pa mislim da je bilo 65€, tako da tudi to ni problem.
Polni kasko in vsteto v izposojo.Je pa seveda tudi nek rizik "tujih" voznikov da ti naredijo kaksno poskodbo na avtu. Lahko povsem nehote, mogoce celo brez vednosti (parking)
Si ti pogledal, kakšne so kaj cene za polni kasko, če avto URADNO izposojaš za keš ? Če ti sploh zavarovalnica to zavaruje.Polni kasko in vsteto v izposojo.
Madona sem pozabil, da je alter forum. Poleg plač, avtomobilov.. imamo tudi najboljše kolege, ki segajo vse v evropski parlament z vezami v crnogorski mafiji albanski in botrom iz new yorka. Oprosti, ker sem podpovprecen uporabnik.Hm, a ma še kdo take probleme? Jaz mam dost kolegov, frendov, familije,... Pa ne vem če me je v zadnjih letih kdo prosil za prevoz omar, bele tehnike, fasnge,...
Mislim, da sem v zadnjih 2 letih familijo 1x peljal na Brnik, pa se mi to ne zdi ravno nek problem. Če se gre pa iz kakšnega bolj oddaljenega letališča pa pač pustiš avto tam. Ravno zdaj sem ga imel v Benetkah na letališču 14 dni, pa mislim da je bilo 65€, tako da tudi to ni problem.
Haha pa kaj si občutljiv, samo komentiral sem da nimam teh problemov in da se mi zdi da tudi večina nima teh težav. Mislim pa da ti nisi podpovprečen ampak kvečjemu nadpovprečen uporabnik alterja, ki si nam vsem enkraten in radi prebiramo tvoje poste.Madona sem pozabil, da je alter forum. Poleg plač, avtomobilov.. imamo tudi najboljše kolege, ki segajo vse v evropski parlament z vezami v crnogorski mafiji albanski in botrom iz new yorka. Oprosti, ker sem podpovprecen uporabnik.
Ni x4. Je doplačilo, ne vem zdajle na pamet kakšno ampak 4x toliko kot za navaden avto 100% ni. Pomoje je doplačila kakšnih 30-50% osnovne premije.Za taxi mi je enkrat en taxist rekel, da je cena x4 kot za navaden osebni avto. Če mi on laže, lažem naprej.
Imaš doplačilo v višini 30%, če vozi avto voznik brez izkušenj (mladi voznik, za zavarovalnico 3 leta medtem, ko si to za policijo 2 leti). Imaš cca.20% doplačilo, če je avto pisan na podjetje zaradi česar se smatra, da bo avto vozilo več voznikov kar naj bi povečalo riziko za nesrečo. In podobna logika je zadaj za car sharingom, več voznikov, večji riziko. Bi pa ta zadeva danes imho morala it čez, saj imajo tudi rent-a-car-i zavarovana svoja vozila, car sharing je pa nekaj zelo podobnega...Ampak se spomnim kakšnih 10 let nazaj ali še več, ko je ena oseba hotela ta car sharing uredit za lokalce in se je zataknilo pri zavarovanju, ker mu nobena zavarovalnica ni hotela avtomobilov zavarovati. Zna biti, da so sedaj že bolj fleksibilne.
Ministrstvo za infrastrukturo namerava s posebnim zakonom integrirati javni potniški promet, in sicer medkrajevne avtobuse in vlake ter, če se bodo tako odločile občine, mestne avtobuse.
Saj zdaj bodo naredili neki zakon pa neko agencijo za to, da bo skrbela, da se bo vozni red bus/vlak poenotil.Naredili so samo 10% tistega, kar je bilo napovedano in za to porabili 15 let namesto pet let, kolikor bi moral projekt trajati. Zato pa so pa zdaj po 15 letih ugotovili, da bi bilo dobro dejansko integrirati javni potniški promet.Najbrž bodo projekt "zaključili" tam enkrat leta 2040. Jaz sem vmes že siv postal. Odločnost vlade je vidna že iz stavka, citiram:
V resnici bi morala biti že pred desetimi leti ustanovljena agencija, ki bi bdela nad izvajanjem integriranega javnega potniškega prometa in kateri bi bil podrejen ves mestni promet, enotna vozovnica bi morala temeljiti na conskem sistemu, kot je v zvezni deželi Štajerski v Avstriji, v sistem IJPP bi morala biti vključena vsa prevozna sredstva vključno z vzpenjačami oz. žičniškimi napravami in vsemi mestnimi avtobusi v državi itn..