Definicija "spama"

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Trenutno naju daleč najbolj žuli to, da ne veva, kaj pravzaprav je to "spam" (ali "smetenje").

V smislu, ki se uporablja tu, na internetnem forumu.

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Samo Bog je vseeveden, ostali smo samo približki, tako da se ne sekiraj.
ne-ne-1.gif

Do kam pa sega tvoje vedenje o navedenem?

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Nimam nobenega vedenja o tem.

Zato tudi sprašujem. Ker nočem uporabljati "ženske intuicije"...

Nazadnje urejeno:

BureKm

Fizikalc
27. avg 2007
1.219
0
36
www.pokerklub.si]www.pokerklub.si
Ok. Da nehamo v krogu hodit. Meni je približo jasno kaj je mišljeno s spamom. Verjamem, da je tudi kozarčevi. Seveda je jasno tudi alterju - konec koncev ima poseben spam kotiček.

Problem je, da ta ni nikjer na sajtu definiran. Posledično se pojavljajo posti, teme, ki bi jih bilo vredno označil za spam in primerno ukrepati.
Ker sam seveda nisem mod (tudi nimam takšnih ambicij, da ne bo pomote) pri sami zadevi ne morem narediti veliko. Moderatorjem se mi pa tudi ne da več težiti (sej drugače so čist ok).

Če zaključim: če bi bil spam nekje definiran, bi lahko prosil odgovorne, da zadeve uredijo v skladu z definicijo, ki so jo sami postavili.

V isti koš bi vrgel offtopic poste, ki so mi precej bolj moteči.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Merilo kdaj je spam spam se razlikuje, če je napisan v SPAM kotičku, člveku, Ljubezni in po drugi strani mobilni, zavarovalništvu, fotografiji... Nekje so višji nekje nižji kriteriji, zato je pomojem težko določit neko splošno definicijo.

Splošna definicija bi lahko bila: Je vse, kar kvari razvoj določene teme v posamezi temi v posameznem podforumu na neki sprejemljivi higienski ravni.

Se pravi je subjektivno določen.

Offtopic posti so lahko moteči, lahko pa spodbudijo pogovor na visoki ravni z drugo tematiko. To bi jaz razlikoval in magari ustvaril 2 temi iz ene, namesto brisanja in zaklepanja.

Nazadnje urejeno:

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Mislim, da s tem, da je "težko reči, kdaj je spam spam" in da je "to odvisno od tega, v katerem forumu se kaj nahaja" ne bomo daleč prišli.

Se sicer z ugotovitvijo strinjam, vendar je na tem nevarno parkirati, saj potem definicije nikoli ne bomo imeli.

Isto velja s tem, da je nekaj "subjektivno določeno". Če se da v vrsti športnih disciplin dokaj natančno ocenjevati umetniški vtis, bomo pa menda našli tudi nek splošni konsenz glede tega nesrečnega spama.

Definicija je nujna tudi zato, ker uporabnik, ki "spama" (ali pa oni, ki mora "spamanje" zaradi neukrepanja moderatorjev prenašati), trpi zelo konkretne in prav nič subjektivne posledice.

Tu lahko dnevno nalepim praktične primere ukrepov, ki so bili izrečeni v zadnjih 24h urah, s strani vrste različnih moderatorjev. Hkrati pa lahko nalepim tudi kontra primere popolnoma identičnih situacij, kjer ukrepov ni bilo, trpela je pa debata - ki je bila s tem popolnoma zadušena.

Imamo skratka popoln nered.
To pa točno zato, ker ni nobene pametne opredelitve, ki bi veljala tako za moderatorje, kot tudi za uporabnika.

@BureKm - se v celoti strinjam s povedanim.

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Kot sem že napisal, Bog je vseved, mi nismo.
crazy1.gif

Pa dajmo skupaj narediti en koncept določil spama. Več glav več ve.
write.gif

Izvoli, kot Dami ti prepuščam prednost, potem bomo pa glave Alterja staknili in naredili vzorčni model definicije spama.
aplauz.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Ej, cifra - tole ti pa ni v čast!

Da delo tako lahkotno prevaljuješ na druge.

Oblast prinaša tudi zoprne dolžnosti, ne samo uživanje v paradiranju na kraljevskih večerjah.
Med drugim pisanje osnutkov različnih zakonov, ki se jih potem da v razpravo javnosti...

Zato, kar lepo veselo na delo!

(tisto izjavo, da do sedaj nisi vedel, da je tu kakšen problem, ti bom pa po damsko spregledala...
grin1.gif
).

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:

(ali pa oni, ki mora "spamanje" zaradi neukrepanja moderatorjev prenašati)

Na tem mestu naj samo omenim, da imamo na tabli ravno zaradi tega en zelo priročen gumbek "Opozori moderatorja", ki se ga, z nekim argumentom, nikar ne boj pritisnit, ko se ti post zdi neprimeren.
zmaga.gif

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Verjamem, da ti ni všeč moj predlog, tudi meni ni tvoj.
grims-1.gif

A če hočemo nekaj drugače, moramo pač skupaj stisniti glave in zmotivirati sive celice, ker drugače bomo ostali na tistem kar imamo.
Je induvidualno oziroma prepuščeno osebni odločitvi moderatorja. Do sedaj sem kar zadovoljen z njihovim delom.

Torej, bomo ali ne bomo?

Saj ni treba takoj, ali jutri ... tako na počasi. Danes napišeš en del, potem jaz, pa še kdo, potem bomo malo kritizirali in pilili in na koncu, ni hudič, da nam ne uspe nekaj narediti in če bomo še vedno vsi zadovoljni bo to kruh postalo.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Prav.

Ampak vrstni red bo obraten.

Najprej boste vi napisali osnutek. Vas je cel kup, ki ste to dosedaj praktično izvajali in vam zato ne bo težko opisati tistega, kar itak že praktično delate.

Potem bomo pa pomagali mi - jaz, ynos, BureKm in verjamem, da še kdo.

Osnutek pričakujemo tu.

In ne - ne bom se premislila. Zato izgubljaš čas s prepričevanjem.

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Ne prepričujem in se tudi nerad ponavljam.
Kar sem napisal, sem napisal in za tem stojim.

Kot pravi Zmago Batina, vzemi ali pusti.
pozdrav.gif

S spoštovanjem,
roza.gif

Cifra

BureKm

Fizikalc
27. avg 2007
1.219
0
36
www.pokerklub.si]www.pokerklub.si
Može.

Pa naredimo javno...bo še kakšen pameten predlog od drugod priletel. Pa še z linki na konkretne primere magar.

Sem čist za "lagano sportsko" varianto. S časom sem bolj švoh. Verjamem, da tudi ostali.

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Če lahko vskočim?:
Zame je spam težko določljiv, ker je izrazoslovje odvisno od tematike in mesta, kjer se tema nahaja. Grafično izrazoslovje (smeški) včasih pašejo, ker povedo veliko brez odvečnih besed. Drugič sploh ne pašejo. Izražanje (pisanje postov) brez ločil, velikih začetnic in s pomešanim vrstnim redom črk, je moteče. Ampak, pri vsem skupaj je najbolj pomembna vsebina, ki se jo kljub vsemu še vedno da nekako izluščit iz nametanega. Slike - včasih ena slika (brez spremljajočega teksta) pove več, kot itsoč besed.. Off topici: včasih se debata prevesi v zanimivo smer in se strinjam, da jo je bolje razdeliti, kot vse skup zaklenit. Sploh sem proti zaklepanju, vkolikor ne pride do žaljenja na osebnem nivoju.. ..
Hop! Pa smo prišli do definicije, kaj je zame spam: primitivizem, podjebavanje v živ mozak, žaljenje, grožnje na osebnem nivoju. Sicer je to spet odvisno od tolerančne meje beročega, ampak zdrav način komunikacije je vsakemu jasen, bolan pa tudi. Univerzalne definicije spama na takem portalu, kot je Alter, skoraj ni, tko, da vam želim obilo uspehov pri brskanju.
zmaga.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Še vedno se ne strinjam s tem, da se ne da določit definicije spama, češ da je to "odvisno od lokacije, kjer se tekst nahaja".

Podobno se potem ne da določiti, kaj je kmetija, saj je tudi teh vseh barv in okusov, da o tem, da je kmetija v npr. Nemčiji, nekaj čisto drugega kot kmetija na Notranjskem, niti ne začnem razpredati.

Pa vendar definicijo nekak imamo, kaj ne?
grims-1.gif

BTW Žaljenje ni nujno "spam", če je cela tema v štartu usmerjenja v žaljenje. Popolnoma druga stvar pa seveda je, ali se sploh strinjamo s tem, da dovolimo take teme.

Oz. če se strinjamo s tem, da žaljenje = spam,... zakaj hudiča je mene npr. cifra pobrisal v parih temah, kjer sva "racala" z dekco, pri tem pa nisva bila prav nič žaljiva?
17758-icon_confused.gif
). Podobno je enkrat nekomu drugemu naredil odisej, pa sevlje,....