Definicija "spama"

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Berem forum - spredaj, zadaj, spodaj, zgoraj, med objavami, tehničnimi navodili,... - pa ne najdem definicije "spama".

Če lahko kdo pomaga.

Hvala.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Super.
zmaga.gif

Spam = Nezaželjena reklama v internetnih poštnih nabiralniki.

V kakšnem smislu je izraz "spam" potem prerasel v "smeteče" poste v neki forumski debate?
Ali je to samo naša lokalna pogruntavščina?

Hvala za pomoč!
smile-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Spam = Nezaželjena reklama v internetnih poštnih nabiralniki.

Zdaj pa razmisli kakšno povezavo bi lahko to imelo še z alterjem.

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Prosila si za definicijo in potrudil sem se poiskati obsežen link do razlage. Rabila si kar dolgo časa, da si se prebila čez. Si se?

Okarakteriziranje "nezaželene pošte" s spamom ni naša pogruntavščina, je že stara kot zemlja. Mi smo samo implikatorji izraza tam, kjer presodimo, da ne spada v kontekst.

A ker vem, da s teboj ni dobro češenj zobati, povej, kje te čevelj žuli?

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Rabila sem 5 minut.
Je to veliko?
wink-1.gif

Samo sprašujem za bolj natančno definicijo.
Ker je nisem našla nikjer na portalu (in ker me je malo presenetilo, da to ni nikjer napisano - ali pa samo površno berem
sprasujem se.gif
).
Je to morebiti greh?
wink-1.gif

BTW: Link je drugače odličen. Tu ni nobene dileme.
zmaga.gif

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Nisem doktoriral iz internetnega vedenja in zato ti neke vsesplošne, z matematično indukcijo dokazane definicije ne morem podat, žal.

Prvi post po enem mesecu je bil replika na uporabnika iz prejšnje strani. Potem nadaljni posti so sami sebi namen in nimajo kaj dosti veze z naslovom teme. Po skoraj eni strani brezvezarije, se mar ne strinjaš da bi se temu lahko reklo spam, off-topic,...?

Lp

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Madona, človek ne more nič napisat, ne da bi se vrli vitezi alterja takoj bojno opremili in stekli na okope....
rolleyes-1.gif

(čedalje bolj me matra firbec, kaj hudiča piše pod mojim profilom...
grin1.gif
).

Išče se definicija "spama". Nič drugega. Nihče nič ne oporeka tvoji presoji, brez panike!
zmaga.gif

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Oba sta izven serijska modela, v pozitivnem smislu, in vem, da vama odgovor na postavljeno vprašanje ne dela težav, bolj se sprašujem, kje pa vaju čevelj žuli?

Običajno na peti.press
smile-1.gif

Kar na dan z besedo. Kdor molči nobenemu ne odgovori!
zmaga.gif