debilni pasjeljubci v Navju

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
sej ni mučenje živali, če se pes userje, kje ga pač pritisne. To je mučenje ostalih ljudi, ki to "mino(drek) nagazijo", vohajo, vdihujejo, gledajo....

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
jao... mal se poglejte... kako postajamo nestrpna družba... za koga kur.ca? kdo ima kaj od tega? kaj bluzite z nekimi okužbami? a je kdo od vas bil kdaj okužen zarad pasjega dreka? a poznate koga, k je bil okužen? a poznate kakšnega strica od bratranca od prijtelja od sodelavca k je bil okužen, pa še to ni sigurno, če se ni okužil z pokvarjenim mesom iz vaške mesnice? A otrok je pa kr tok neumen, da bo skoz drek žrl? Mogoče drek smrdi, in pravtako smrdi otroku, tko da ne vem zakaj bi to dajal v usta??? In ponavadi ga tud starš opozori, da je to bljek, in fuj ipd..

In kaj mislite, da se regrat kar izpod dreka pobira al kaj?? sej človek ima oči, izostren vid mu je mati narava podarila, pa še nos ni tok švoh, tko da hitro vidiš kje je drek in se ga pač izogneš, big deal, čez 14 dni ga pa itak ni več. Ko se pa travnike poliva z govejo scalnico je pa vse čisto in sterilno, al kako? sicer pa pri nas doma se regrat prej opere, če ga kdo je neopranega, mu svetujem, da ga prej spere pod tekočo vodo v lijaku. Me zanima, kdo od vas ga je sploh že nabiral, in koliko je bilo nasvinajnega z drekom. Seveda je treba v izogib posvinjanemu regratu iztrebiti vse krave, bike, konje, srne, košute, lisice, ježe, podlasice, veverice, miši, podgane, polže, vrane, srake, vrabce, sinice, deževnike in krte iztrebit.... sicer pa, zakaj bi komplicirali - najlažje je kr vse pobit in iztrebit, pa bo regrat lepo čist, in ga bomo brez problema jedli, pa še umivati ga ne bo treba, in bomo prišparali na vodi. Da ne govorim o brezskrbni igri naši oh in sploh varovanih in zavarovanih in čistih in sterilnih otrok. Super rešitev, a ne?

včasih pasji drekci niso nobenga motili, cigareti so se lahko kadili skoraj povsod, pijača se je dobila povsod in kadarkoli in za kogarkoli, ljudje so se lahko sprehajali povsod, pa je družba čisto normalno funkcionirala... Če ti kaj ni bilo všeč, si se pač umaknil. V teh časih ima pa vsaka manjšina več pravic kot večina. Kje je tukaj logika?

In kaj je sedaj drugče, ko je tok omejitev za vsako malenkost? a se vam ne zdi, da ima samo država koristi, ker nas dela tok nestrpne en do drugega, pa še kasira, ker smo ljudje tok prfk.unjeni, da drug drugega špecamo, kot ene cmere v osnovni šoli????
In tako je družba vedno razbita, naši pa vaši, pa beli pa tardeci, pa pasjeljubci pa pasjemrzneži, pa levi pa desni, pa delavci pa JU... in kako se nej taka družba zorganizira in se kvalitetno upre? težko, a ne? Ampak važno da nekdo drug nima psa, ker meni ni všeč, in da moj sosed ne kadi skozi odprto okno, katero je obrnjeno proti moji dnevni sobi... to je najbolj bistveno v našem življenju, in to naredi življenje res kvalitetno...

škoda. zato pa smo tam, kjer smo, in še nižje padamo...

Nazadnje urejeno:

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Ja včasih so tudi kahle praznili kar čez okno.. pa se umivali samo parkrat letno.. in?

Pa ljudje se definitvno niso mogli sprehajati po travnikih in njivah, kakor jim je pasalo. Ko sem bil majhen so nas tastari vedno nagnali iz travnikov dol, na polje pa itak noben pri zdravi pameti ni šel tancati.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja seveda, nisem mislu, da se kr po lehi leta in potaca vse kar rase. po poti je bilo vedno dovoljeno... sedaj pa čedalje manj. A greš lahko v kr vsak gozd na sprehod? ne.

dodaske

Pripravnik
18. apr 2013
928
0
16
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
jao... mal se poglejte... kako postajamo nestrpna družba... za koga kur.ca? kdo ima kaj od tega? kaj bluzite z nekimi okužbami? a je kdo od vas bil kdaj okužen zarad pasjega dreka? a poznate koga, k je bil okužen? a poznate kakšnega strica od bratranca od prijtelja od sodelavca k je bil okužen, pa še to ni sigurno, če se ni okužil z pokvarjenim mesom iz vaške mesnice? A otrok je pa kr tok neumen, da bo skoz drek žrl? Mogoče drek smrdi, in pravtako smrdi otroku, tko da ne vem zakaj bi to dajal v usta??? In ponavadi ga tud starš opozori, da je to bljek, in fuj ipd..

In kaj mislite, da se regrat kar izpod dreka pobira al kaj?? sej človek ima oči, izostren vid mu je mati narava podarila, pa še nos ni tok švoh, tko da hitro vidiš kje je drek in se ga pač izogneš, big deal, čez 14 dni ga pa itak ni več. Ko se pa travnike poliva z govejo scalnico je pa vse čisto in sterilno, al kako? sicer pa pri nas doma se regrat prej opere, če ga kdo je neopranega, mu svetujem, da ga prej spere pod tekočo vodo v lijaku. Me zanima, kdo od vas ga je sploh že nabiral, in koliko je bilo nasvinajnega z drekom. Seveda je treba v izogib posvinjanemu regratu iztrebiti vse krave, bike, konje, srne, košute, lisice, ježe, podlasice, veverice, miši, podgane, polže, vrane, srake, vrabce, sinice, deževnike in krte iztrebit.... sicer pa, zakaj bi komplicirali - najlažje je kr vse pobit in iztrebit, pa bo regrat lepo čist, in ga bomo brez problema jedli, pa še umivati ga ne bo treba, in bomo prišparali na vodi. Da ne govorim o brezskrbni igri naši oh in sploh varovanih in zavarovanih in čistih in sterilnih otrok. Super rešitev, a ne?

včasih pasji drekci niso nobenga motili, cigareti so se lahko kadili skoraj povsod, pijača se je dobila povsod in kadarkoli in za kogarkoli, ljudje so se lahko sprehajali povsod, pa je družba čisto normalno funkcionirala... Če ti kaj ni bilo všeč, si se pač umaknil. V teh časih ima pa vsaka manjšina več pravic kot večina. Kje je tukaj logika?

In kaj je sedaj drugče, ko je tok omejitev za vsako malenkost? a se vam ne zdi, da ima samo država koristi, ker nas dela tok nestrpne en do drugega, pa še kasira, ker smo ljudje tok prfk.unjeni, da drug drugega špecamo, kot ene cmere v osnovni šoli????
In tako je družba vedno razbita, naši pa vaši, pa beli pa tardeci, pa pasjeljubci pa pasjemrzneži, pa levi pa desni, pa delavci pa JU... in kako se nej taka družba zorganizira in se kvalitetno upre? težko, a ne? Ampak važno da nekdo drug nima psa, ker meni ni všeč, in da moj sosed ne kadi skozi odprto okno, katero je obrnjeno proti moji dnevni sobi... to je najbolj bistveno v našem življenju, in to naredi življenje res kvalitetno...

škoda. zato pa smo tam, kjer smo, in še nižje padamo...

aplauz.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Po poti ja, ampak danes folk tera svoje generatorje vsepovsod, o tem je govora (sranje po igrišču, poljih).

Zadnjič mi je soseda težila, ker njihov neprivezan pes teka okoli in si ga je maček dovolil opraskati, ko mu je kradel futr. Kaj naj zdaj še merkam sosedove cucke, če se njim jebe zanje? Svašta.

Zdi se mi da se v glavah pasjeljubcev nekaj premakne in potem niso povsem normalni okoli teh reči..

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Po poti ja, ampak danes folk tera svoje generatorje vsepovsod, o tem je govora (sranje po igrišču, poljih).

Zadnjič mi je soseda težila, ker njihov neprivezan pes teka okoli in si ga je maček dovolil opraskati, ko mu je kradel futr. Kaj naj zdaj še merkam sosedove cucke, če se njim jebe zanje? Svašta.

Zdi se mi da se v glavah pasjeljubcev nekaj premakne in potem niso povsem normalni okoli teh reči..

zanimivo. pri nas še nisem videl psa na otroških igriščih. pa tud po poljih glih ne letajo radi, ker je polno ovir pod nogami...

pač si nestrpnež in vidiš problem povsod, tudi tam kjer ga ni. A mački pa ne serjejo po zelenicah? Dejmo se spravit na mačkoljubce. Mački so zihr v 80% vsi spuščeni, in serjejo in ščijejo kjer jih prime. Saj vam raje ne povem, da zaidejo tudi na sosedov privat zelenico, in tam opravi potrebo... in potem ima družina piknik in se spet tisti oh in sploh sterilni otroci igrajo na lepi zeleni travici... joj, in spet obstaja možnost da se bo dotaknil kakca. Nič, gremo še mačke iztrebit. ni druge.

Sosedi pa reč, da če bi tudi ona tebi pustila v njen hladilnik malo pogledat in kej odnest.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
A greš lahko v kr vsak gozd na sprehod? ne.

če kaj vem, se dostopa do gozda se ne sme omejevat

aha, torej Zakon o gozdovih , 5. člen

Ja, samo kmetje so postali nevoščljivi, in šparajo kostanj za gnojilo zemlje okoli drevesa, in postavijo rampe na parcele, al pa pride kar osebno povedat, da je tole privat in da bo družina življensko ogrožena, če bo prikrajšan za tisto cajno kostanja. Ali pa eleganta rešitev, da so ravno 2 dni nazaj zapazili medveda v tej okolici...

hermann

Guru
19. mar 2014
9.743
6.639
113
to spada v isto kategorijo kot pasjeljubci, ki spuščajo pse vsepovsod: krasna prilika za polnjenje proračuna

vandrovec

Pripravnik
19. jan 2014
672
12
18
Citat:
tko da hitro vidiš kje je drek in se ga pač izogneš, big deal, čez 14 dni ga pa itak ni več.

Si ti že videl pasji drek od blizu?

čez 14 dni ga ne bo več edino, če boš stopil nanj in odtacal stran.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja itak. ti kar kliči redarstvo, boš manj davka plačal, pa še proglašen boš največjo cmero v občini, sej veš da ima država rada take, in vedno jim povrne ves trud, in če se boš posebej potrudil, boš mogoče oproščen nepremičninskega davka.

pa ne pozabi prijavit še tiste k so narobe parkirali.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik vandrovec pravi:
Citat:
tko da hitro vidiš kje je drek in se ga pač izogneš, big deal, čez 14 dni ga pa itak ni več.

Si ti že videl pasji drek od blizu?

čez 14 dni ga ne bo več edino, če boš stopil nanj in odtacal stran.

ne, nikoli nisem imel psa, niti se nisem igral na travnikih, še manj pa sem kdaj stopil v štalo.

videl sem že veliko drekov, in čez 14 dni jih ni bilo več, mogoče samo še v prašnem stanju. seveda govoriva o času, ko je že toplo... pozimi se pa itak ne nabira regrada in se ne igra naprostem.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
lej, sej je tvoj lajf, in sam si ga tko naredi, da boš srečen. če nimaš drugih problemov, in če je to ena glavnih stvari, k te ovira do srečnega življenja, go for it!

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
si se pa potrudil. Sej imaš prav, ampak.......... vse pa tud ne. Gre se predvsem zato, da nekateri lastniki psov sprehajajo( po tem, ko imajo 23,5 ur zaprte) tam, kjer so drugi ljudje in vsem ne paše, če se v parku sprehajate, da je okol tebe 30 psov in 300 pasjih iztrebkov. Bilo bi pa dobro, da si takšni lastniki ogradite nekje prostor, spustite notri vse svoje pse..... potem pa ko koga...

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
sej o tem govorim. če ti kaj ne paše, pejt stran - si sam, edini. 30 pasjeljubcev proti tebi. pač po zakonu narave, se manjšina umakne. Pri nas pa, zaradi enega se mora večina prilagajat.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.743
6.639
113
zanimivo je, da je zraven Navja točno takšna ograda prav v ta namen

ampak zgleda da so za določene bolj fensi pse šele nagrobniki malo bolj znanih slovencev tisto tapravo za lulanje...

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
ja .... sigurno. Nekomu, ki nosi svoj drek drugam, se bomo umikal.
bonk.gif

Kdo je rekel da sem sam brez psa???
Vidiš, zaradi takšnih kot si ti, prihaja do raznih konfliktov.
Bomo tako rekli. Če imaš generator dreka doma ali lepše povedano da imaš doma hišnega ljubljenčka psa, ga imej TI in ga ne sili in vozi drugim pod nos.
Uredite si pasje sprehajališče in boste lahko mirno "srali" in uživali v svojem smradu
grims-1.gif

Drugače pa nimam nič proti psom.