jao... mal se poglejte... kako postajamo nestrpna družba... za koga kur.ca? kdo ima kaj od tega? kaj bluzite z nekimi okužbami? a je kdo od vas bil kdaj okužen zarad pasjega dreka? a poznate koga, k je bil okužen? a poznate kakšnega strica od bratranca od prijtelja od sodelavca k je bil okužen, pa še to ni sigurno, če se ni okužil z pokvarjenim mesom iz vaške mesnice? A otrok je pa kr tok neumen, da bo skoz drek žrl? Mogoče drek smrdi, in pravtako smrdi otroku, tko da ne vem zakaj bi to dajal v usta??? In ponavadi ga tud starš opozori, da je to bljek, in fuj ipd..
In kaj mislite, da se regrat kar izpod dreka pobira al kaj?? sej človek ima oči, izostren vid mu je mati narava podarila, pa še nos ni tok švoh, tko da hitro vidiš kje je drek in se ga pač izogneš, big deal, čez 14 dni ga pa itak ni več. Ko se pa travnike poliva z govejo scalnico je pa vse čisto in sterilno, al kako? sicer pa pri nas doma se regrat prej opere, če ga kdo je neopranega, mu svetujem, da ga prej spere pod tekočo vodo v lijaku. Me zanima, kdo od vas ga je sploh že nabiral, in koliko je bilo nasvinajnega z drekom. Seveda je treba v izogib posvinjanemu regratu iztrebiti vse krave, bike, konje, srne, košute, lisice, ježe, podlasice, veverice, miši, podgane, polže, vrane, srake, vrabce, sinice, deževnike in krte iztrebit.... sicer pa, zakaj bi komplicirali - najlažje je kr vse pobit in iztrebit, pa bo regrat lepo čist, in ga bomo brez problema jedli, pa še umivati ga ne bo treba, in bomo prišparali na vodi. Da ne govorim o brezskrbni igri naši oh in sploh varovanih in zavarovanih in čistih in sterilnih otrok. Super rešitev, a ne?
včasih pasji drekci niso nobenga motili, cigareti so se lahko kadili skoraj povsod, pijača se je dobila povsod in kadarkoli in za kogarkoli, ljudje so se lahko sprehajali povsod, pa je družba čisto normalno funkcionirala... Če ti kaj ni bilo všeč, si se pač umaknil. V teh časih ima pa vsaka manjšina več pravic kot večina. Kje je tukaj logika?
In kaj je sedaj drugče, ko je tok omejitev za vsako malenkost? a se vam ne zdi, da ima samo država koristi, ker nas dela tok nestrpne en do drugega, pa še kasira, ker smo ljudje tok prfk.unjeni, da drug drugega špecamo, kot ene cmere v osnovni šoli????
In tako je družba vedno razbita, naši pa vaši, pa beli pa tardeci, pa pasjeljubci pa pasjemrzneži, pa levi pa desni, pa delavci pa JU... in kako se nej taka družba zorganizira in se kvalitetno upre? težko, a ne? Ampak važno da nekdo drug nima psa, ker meni ni všeč, in da moj sosed ne kadi skozi odprto okno, katero je obrnjeno proti moji dnevni sobi... to je najbolj bistveno v našem življenju, in to naredi življenje res kvalitetno...
škoda. zato pa smo tam, kjer smo, in še nižje padamo...