Davek na nepremičnine

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.427
9.711
113
EU
Žena to ima baterijsko enoročno Štilarco na verigo za veje. Zdrži precej.
Varnostnika bi pred parlamentom mogla dobro premislit, pred naskokom, ker motorke ni treba kurblat, in štarta takoj, ko jo vzameš v roko.

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe

piagolo

Guru
22. nov 2009
7.226
3.867
113
Jaz bom v svojo nalil mešanico z odpadnim motornim oljem, naj se kadi na polno, iz inata.
Sicer nauk te zgodbe je: kupujte si vile v vrednosti najmanj milijona in ne garsonjerc.

B81

22. jul 2007
37.472
10.808
113
Neobdavčeno:
ena nepremičnina - izbereš(?) - v tvojem lastništvu, jo uporabljaš ali ne!
Ostale nepremičnine v lastništvu obdavčene!

Lahko pa prepišeš lastništvo na ostale družinske člane.
In podedovana nepremičnina takoj obdavčena, če je več kot prva - živiš v njej ali ne!
A ni tako, da moraš kao živet notri, ne da je le prepis narjen?

IMO ne bo iz tega davka nič. Najprej ga bodo pacali eno leto, potem malo pred volivami pa ga bodo dali "na čakanje"....drugače Robi ne dobi drugega mandata, potem pa smo zares screwed :rolleyes:

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi
Bo, bo. Brusim že verigo na baterijski motorni žagi. Baterijska je, ker sem eko.
a to si kt konkurenca suzici? drgač pa prav levičar prisega na bajonet, pravi desničar bi pa tud moral met neki konkurenčnega recimo boxer. Motorka je nerodna pa še baterija se izprazni. One na 220 V so pa v takih primerh neuporabne, kdo bo vlačil kilometre kablov

Oakey

Majstr
3. feb 2016
900
553
93
Jaz bom dvignil najemnino in ta davek preprosto prevalil na najemnika. Po hitrem preračunu bo to šlo iz 700 eur na 900 eur.
Država bo tako dobila več davka, volilci naj se pa zahvalijo Svobodi in Levici za višje stroške najemnin.

Prepričan sem da ne bom edini najemodajalec, ki bo to storil.

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
5.265
982
113
Jaz bom dvignil najemnino in ta davek preprosto prevalil na najemnika. Po hitrem preračunu bo to šlo iz 700 eur na 900 eur.
Država bo tako dobila več davka, volilci naj se pa zahvalijo Svobodi in Levici za višje stroške najemnin.

Prepričan sem da ne bom edini najemodajalec, ki bo to storil.
Po tej logiki lahko predvidevam, da sedaj to isto stanovanje oddajaš na črno?

• Všeč mi je
Reactions: igi in jendomen

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.486
1.671
113
Če ne veš na koliko ga je gurs ovrednotil težko tako sklepaš. Lahko pač ni oderuh.

Jaz bom moral dvigniti za 100€. Vlada sicer govori, da so najemnine tako visoke, da se davek izniči. Ne vem kje. Mogoče kot vedno gledajo le Lj.

• Všeč mi je
Reactions: Holobist in novaa

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.948
6.129
113
Pa ne pozabit da bodo sedaj nekatere nepremičnine dvojno obdavčene. NUSZ namreč ostane. In Klemenčič se je apef zlagal z zidanici in vikendi. Meni da so te tako nizko ocenjene da ne vidi problem. Ocenjene so pa čisto enako kot vse nepremičnine. Velika večina nad tržno vrednostjo.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.354
6.907
113
Nobena župa se ne pije tok vroča, kot se skuha. Če davek spravijo skozi, bo pa procent nižji.

Večina v Generikovem primeru, bo pa naredila tako, da se bo eden od zakoncev stalno prijavil, najemnina, bo šla pa gor 100-200€.

Oakey

Majstr
3. feb 2016
900
553
93
Po tej logiki lahko predvidevam, da sedaj to isto stanovanje oddajaš na črno?

Tvoja logika ti šepa.
Trenutno plačam državi vsako leto slabe dva jurja davka za oddajo stanovanja - to je ta del ko tvoja logika pade, ker imam vse prijavljeno in državi že ves čas pridno plačam kar je treba.

Po novem davku bi pa moral državi plačat zraven še 1100€, skupaj čez palec 3 jurje vsako leto.

Seveda bom z največjim veseljem dvignil najemnino da prevalim strošek na najemnika in res upam da bodo enako naredili tudi vsi ostali najemodajalci. Volilci trenutne politike ste si sami pljunili v lastno skledo ker ste volili to golazen. Pa pejte zdej kolesarit če hočete spremembe.

Mimogrede, v času prejšnje vlade sem imel najemnino 550€. To bo pa zdaj že kar lep dvig najemnine v manj kot 4 letih. Zahvala gre sedanji politiki ker tako dvigajo ta davek. Levica misli da kaznuje lastnike stanovanj, v resnici pa s tem samo kaznujejo svoje volilce ki so tako butasti da tega sploh ne dojamejo.

Oakey

Majstr
3. feb 2016
900
553
93
Nobena župa se ne pije tok vroča, kot se skuha. Če davek spravijo skozi, bo pa procent nižji.

Večina v Generikovem primeru, bo pa naredila tako, da se bo eden od zakoncev stalno prijavil, najemnina, bo šla pa gor 100-200€.

pozabljaš da mora drugi zakonec placati davek za svojo polovico hise v kateri zivi. Ne mores biti solastnik hise v kateri dejansko zivis in ne placati davka zanjo ker imas stalno bivalisce nekje drugje.

tvoja teorija gre skozi samo ce je en od zakoncev 100% lastnik in je tam prijavljen, drug zakonec pa 100% lastnik tiste druge nepremicnine kjer je samo prijavljen.

Tu se vidi da nekateri sploh ne razumete davkov in kar nekaj bluzite

• Objave ne odobravam
Reactions: jendomen