Davčne blagajne so bedarija

tomi

Guru
1. sep 2007
18.691
9.904
113
40
MB
Jaz jih tudi skeniram, v cem je problem ?
smile-1.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Skenira se zaradi nagradne igre. Tisti račun, ki ima kodo je itak potrjen in nimaš kaj preverjat.

igi

Guru
13. okt 2007
5.638
1.224
113
Celje
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Tisti račun, ki ima kodo je itak potrjen in nimaš kaj preverjat.

Misliš?
redface-1.gif

sta dva razloga za to... kodo lahko ima tudi samo za davčno potrjevanje pripravljen račun (recimo račun z odlogom plačila)
ali pa si eno črtno kodo, zoi in konec koncev tudi eor izmisliš in je to to.

Namen nagradne igre je PREVERJANJE!

igi

Guru
13. okt 2007
5.638
1.224
113
Celje
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Dejstvo je, da dokler folk ne bo razumel, da si s tem pljuva sam sebi v skledo, nekega hudega napredka ne bo. Smo že imeli debato na to temo in je bilo jasno vidno, kakšen je domet razumevanja, kaj sivo/črna ekonomija prinese s seboj.

Ja, državne pijavke bi lahko še precej več denarja pokradle, če bomo vsi pridno plačevali vse.

Keša je že zdaj vrh glave, eni pa še kar požirate te neumnosti, ki vam jih FURS servira.

Tu se pa strinjam. Keša je v sistemu več kot dovolj. Vsi tudi vejo kdo v javni upravi, šolstvu, policiji,... dela slabo. Ampak služba na teh položajih je večna. Tu ni opcije, da te naženejo. Vi res mislite, da so vsi učitelji tako dobri, da se nikogar ne odpusti? Ja daleč od tega. procent slabih je enak kot v gospodarstvu. Ampak ni načina, ki bi omogočal menjave na teh položajih.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.626
722
113
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Tu se pa strinjam. Keša je v sistemu več kot dovolj. Vsi tudi vejo kdo v javni upravi, šolstvu, policiji,... dela slabo.
riba smrdi pri glavi
smirk-1.gif

Iz izkušenj, zakaj ni bolje:
Eni imajo prste v marmeladi, drugi enostavno nimajo jajc, tretji so prebutasti (dejansko lutke)...

gr69

Guru
15. dec 2009
11.637
2.685
113
še v SLO - ampak komaj
ksz

Ravnokar s pira - dobil račun po novem PSu. Na računu blagajnik Franc - sam tale Francl, ki je mene stregu je mel lepe dolge lase in balkone spredaj. Je pa res, da nisem nižje spodaj preverjal - mogoče je pa imel(a) bingeljna.
grin1.gif

igi

Guru
13. okt 2007
5.638
1.224
113
Celje
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
ksz

Ravnokar s pira - dobil račun po novem PSu. Na računu blagajnik Franc - sam tale Francl, ki je mene stregu je mel lepe dolge lase in balkone spredaj. Je pa res, da nisem nižje spodaj preverjal - mogoče je pa imel(a) bingeljna.
grin1.gif

tale franc ima orenk jajčka za kej takšnega... dobro mogoče res še tale mesec, sam... eh, eni se res ne sekiranjo...

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
ksz

grin1.gif

to je posledica referenduma in se zdaj skrivajo
evil.gif

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.471
6.977
113
Jaz sem bila ful srečna, da delam samo s firmami z nakazili preko TRR, da mi treba imeti tega hudiča, ker samo da sem tukaj brala, ka imate za ene probleme, mi je slabo ratal...

In seveda, karma me je po betici. Me kliče stric, ki je star preko 70 let, pa me neko firmo še, da je treba davčno blagajno zrihtat. da je včeri internet dobil (do sedaj ga pač ni rabil) in da ima vse za davčno blagajno. Tema mi je na oči prišla. Danes on to. Da že cel teden ne dela, ker ni mogel računov izdajat.

No in zdaj imam jaz vprašanja za vas. najbrž je bilo že marsikaj odgovorjenega, ampak res do sedaj nisem veliko to spremljala. Model je šel na telekom in vzel siolov internet in tablico z davčno blagajno (tisti komplet, ki imajo). sem se danes prebila čez certifikate in vse skupaj povezala. Zdaj me pa zanima glede prodajnega mesta. On ima firmo, kjer ima eno pisarno doma (kjer je firma registrirana), ena pisarna je v poslovnih prostorih. Ni pa človek terenc. vse opravi s teh dvem mest. Kaj naj izberem za prodajno mesto.

Gre se pa pantheon ali kaj aplikacijo. ker potem je treba pa še klikniti - pošlji na FURS, pa da bo sprejelo, pa da nau kej narobe. Je lahko kaka "mobilna" blagajna, pa da je vseeno, kje je. Ali mora ustvariti 2 prodajni mesti. Mislim, da znoriš...

I

Izbrisan uporabnik #488

Nobenih problemov ni.

Če imaš edavke, imaš zadevo v 5 minutah nastavljeno in že izdajaš račune.
---------------------

Lepo so ga nategnili pri telekomu, na voljo ima brezplačno miniBlagajno.

Kot prostor pač vpiše oznako poslovnega prostora, če izdaja v dveh pač vnese dve lokaciji

I

Izbrisan uporabnik #488

to pa ne vem kako ima Pantheon, za miniBlagajno lahko rečem, da je simpl kot pasulj, 5 minut pa maš vse nastavljeno in to same osnovne podatke

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.626
722
113
najprej pripravi interni akt

poslovni prostor je druga pisarna v poslovnih prostorih. Če bo tam izdajal račune.

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.696
1.059
113
KSZ

Pred kako dobro uro je Andrejka Grliæ na RTV 3 veselo razlagala, kako je DDV 20 in 8 % in da je DDV za storitve nižji.

Poglejte si posnetek in se zamislite.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
ksz

Tudi na včerajšnjem računu iz LecLerca nisem opazil nobene QR kode. Pri preverjanju računa neke privatne lekarne, mi je program javil, da koda ni popolna in če želim račun ročno vnesti. Kaj naj bi to pomenilo?

Leclerc ima navadne barkode ... Kot kaze so tudi te veljavne ...

WP_20160102_19_57_46_Pro_LI-20160108-215442.jpg