Davčne blagajne so bedarija

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Zaradi navzkrižnih informacij sem za vsak slučaj poklical še na podporo za edavke in tam so mi rekli ,da v mojem primeru ni potrebno spodaj nič vnašat. Torej vnesem samo Vrednost računa in Vrednost za plačilo.
Sedaj sem poslal še po mailu vprašanje in čakam pisni odgovor, le ta pa gre potem v arhiv.

No jaz pa ti povem da brez da boš eno izmed spodnjih opcij izpolnil te miniblagajna ne bo spustila naprej
smile-1.gif
Vsaj v poskusni fazi ni spustila in tudi jaz sem klical na podporo in so rekli da je treba označit opcijo ki smo ti je povedali. Prav tako so mi povedali da imam odgovor na to vprašanje v točki ki sem jo nevedel. No poskusi poročat VKR pa javi kako je šlo. Morda pa se je v zadnjih nekaj dneh kaj spremenilo vendar dvomim.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.078
6.923
113
pri taščici
Haha.... In potem si naprej mecemo sosedo, ki za vikend dva krajana na fus ostrize. Cez cesto se pa csli sleparji robe brez racunov prodajajo....
Tudi frizer ne bi smel strici, ampak tole zgornje pisanje o velikih rltrgovcih je pa zanimivo brati

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
395
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Zaradi navzkrižnih informacij sem za vsak slučaj poklical še na podporo za edavke in tam so mi rekli ,da v mojem primeru ni potrebno spodaj nič vnašat. Torej vnesem samo Vrednost računa in Vrednost za plačilo.
Sedaj sem poslal še po mailu vprašanje in čakam pisni odgovor, le ta pa gre potem v arhiv.

No jaz pa ti povem da brez da boš eno izmed spodnjih opcij izpolnil te miniblagajna ne bo spustila naprej
smile-1.gif
Vsaj v poskusni fazi ni spustila in tudi jaz sem klical na podporo in so rekli da je treba označit opcijo ki smo ti je povedali. Prav tako so mi povedali da imam odgovor na to vprašanje v točki ki sem jo nevedel. No poskusi poročat VKR pa javi kako je šlo. Morda pa se je v zadnjih nekaj dneh kaj spremenilo vendar dvomim.
Edini testni vpis, ki sem ga naredil konec decembra (in tudi storniral):
testno.jpg

Torej, tebi so rekli po telefonu, da je treba označit, meni, da ni treba, takrat je šlo čez brez vpisa karkoli spodaj. ''Testiral'' pa sedaj ne bom.
Zato bom pa počakal na pisni odgovor in ga lepo spravil v arhiv. Javim odgovor, ko (če) ga dobim.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Haha.... In potem si naprej mecemo sosedo, ki za vikend dva krajana na fus ostrize. Cez cesto se pa csli sleparji robe brez racunov prodajajo....
Tudi frizer ne bi smel strici, ampak tole zgornje pisanje o velikih rltrgovcih je pa zanimivo brati
Praktično nemogoče je (bilo) kontrolirat velike sisteme z nekaj tisoč blagajnami...

I

Izbrisan uporabnik #488

Zakaj pa h&m nima davčnih blagajn?
smile-1.gif

Zatajil dobavitel plenilec iz IT?

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Dejstvo je, da če bi inšpekcije upale ukrepati, bi večino šiptarskih kioskov bilo zaprtih. Ampak zadaj je pač mafija, na podlagi katere se napaja več aparatov ... to furs ne dreza, ker oni so država v državi. Od sladoledarja še v življenju nisem dobil računa, ne mi rečt da noben inšpektor oz. fursovec oz. carinik ni šel v življenju na kepico, pa bi ga zasačil šiptarja ...
467716-post_slo.gif

Točno tako je.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
Tudi c&a izdaja se klasicne racune... Hm...
To pa ne bo držalo, vsaj za račun ki ga imam jaz. Je pa res, da je črtna koda v eni drugi obliki. Ni ta kvadratek, ampak zgleda kot navadna črtna koda.

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.526
2.283
113
Tukaj pri nas, kjer sosed nateguje soseda, država ljudi, ljudje državo... nam ne pomagajo niti marsovske blagajne.

Pri nas v lokalnem bifeju, sem zadnjič prav zahteval račun in ga tudi dobil - da sem vsaj videl kakšen zgleda. Drugače pa poznanim ne izdajajo računov, tako kot jih do sedaj niso. Zraven se na fuš prodaja vino....
Edin kar so zdej zjebal lastnico, da ima malo več dela, da loči gotovino od ½gotovine½. Druge bistvene razlike jaz ne vidim s temi blagajnami.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.471
6.977
113
razlika je, da bodo sprva izdajali račune nepoznanim. če bodo imeli smolo, da inšpektor sname enega poznanega pred lokalom in ga oglobi, pa še njim. Jaz vem, da je tebi popolnoma vseeno, če ti ne da računa za jutrani kufe, ker si nimaš z njim kaj pomagati, če boš pa enkrat kazen zato plačal, ga boš pa naslednjič kar hotel.

igi

Guru
13. okt 2007
5.638
1.224
113
Celje
Citat:
Uporabnik dejan_ pravi:
Tukaj pri nas, kjer sosed nateguje soseda, država ljudi, ljudje državo... nam ne pomagajo niti marsovske blagajne.

Pri nas v lokalnem bifeju, sem zadnjič prav zahteval račun in ga tudi dobil - da sem vsaj videl kakšen zgleda. Drugače pa poznanim ne izdajajo računov, tako kot jih do sedaj niso. Zraven se na fuš prodaja vino....
Edin kar so zdej zjebal lastnico, da ima malo več dela, da loči gotovino od ½gotovine½. Druge bistvene razlike jaz ne vidim s temi blagajnami.

napisanih je 25 strani... pošteno
evil.gif

In do kakšne ugotovitve smo prišli? To kar sem napisal v otvoritvenem tekstu te teme. Tisti, ki so do sedaj goljufali, bodo še naprej! Teh neke davčne blagajne ne bodo ustavile. Jaz samo upam, da bodo sedaj inšpektorji res odigrali svojo vlogo in zadeve poštimali. Sedaj imajo edino priliko!

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.471
6.977
113
ja točno tako, pravila sama ne bodo premaknila nič, če pa bodo zdaj ven poslali inšpektorje in dovolj ljudi "oglobili", pa naj se sliši še tako kruto, se bo pa premaknilo. Je bilo s pasovi v avtu enako. Kako se je naš foter bunil,... na "vsakmu" voglu so stal policaji, praktično vsak je plačal, če je dovolj dolgo časa scal proti vetru, danes se človek priveže, če hoče samo preparkirati avto.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Točno tako in sedaj ti praktično ne more biti nerodno prositi za račun, ker imaš dovolj konkreten razlog da ti ga izda, saj nikoli ne veš za katerim vogalom stoji inšpektor.

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
ce ze ne dobis racuna, potem naj ti racunajo 22% manj tudi pri kavi, ne pa da potem placas 122% cene in se ne dobis racuna, je tako ali ne, zobozdravnik naj ti rece za mosticek 1100€ z racunom in brez racuna npr. 850€, ne pa da povsod placas na polno in se racuna ti ne bi dali, to pa je pozrešnost,
lp

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.471
6.977
113
sicer OT, računi se morajo izdati, ampak vseeno. (zobo)zdravstvene storitve so brez DDVja. Če boš hotel, da je brez računa znesek znižan za DDV, boš bolj malo opravil...

igi

Guru
13. okt 2007
5.638
1.224
113
Celje
Citat:
Uporabnik dejvi pravi:
ce ze ne dobis racuna, potem naj ti racunajo 22% manj tudi pri kavi, ne pa da potem placas 122% cene in se ne dobis racuna, je tako ali ne, zobozdravnik naj ti rece za mosticek 1100€ z racunom in brez racuna npr. 850€, ne pa da povsod placas na polno in se racuna ti ne bi dali, to pa je pozrešnost,
lp

V bistvu mora biti razlika še malenkost večja kot sam DDV... je zadaj še davek na dobiček in še kaj druga
smile-1.gif

Čeprav zobozdravniki... ti so dostikrat nezavezanci za ddv. Enako manjši privatniki, kjer je v glavnem storitev in malo stroškov.
In vedno več lokalov opažam, da tudi niso zavezanci. Majhne promete imajo vsi ti mojstri
evil.gif