Davčne blagajne so bedarija

raketa

Pripravnik
25. sep 2007
223
6
18
Gorenjska
www.lomm.si
Možno da ste že kje zapisali pa sem spregledal
smile-1.gif

Zanima me če je potrbno označiiti blagajno spletne trgovine kaj drugače. Izdajo računov bom delal na isti blagajni, katera je v domači trgovini.

Hvala za odgovor

LP

igi

Guru
13. okt 2007
5.638
1.224
113
Celje
Citat:
Uporabnik raketa pravi:
Možno da ste že kje zapisali pa sem spregledal
smile-1.gif

Zanima me če je potrbno označiiti blagajno spletne trgovine kaj drugače. Izdajo računov bom delal na isti blagajni, katera je v domači trgovini.

Hvala za odgovor

LP

Hja... jst sem se tega lotil drugače in "internetnih" računov ne bom izdajal preko blagajne ampak kot račun z odloženim plačilom, ki ga bom davčno potrjeval in kasneje zapiral plačila, ko bodo nakazana. To se mi zdi najbolj sledljivo.

Bi pa šlo tudi preko blagajne, samo potem si moraš odpreti nov način plačila, recimo "plačilo po povzetju", ker gotovina ne more biti, ker ti zaključek na koncu dneva ne bo šel skupaj. Podobno kot imaš sedaj kreditne kartice, ko ti banka nakaže denar z zamikom. Ne vem pa kako imaš rešeno zapiranje plačil na blagajni.

Srandi

Pripravnik
16. feb 2011
338
0
16
Imam vprašanje glede številčenja gotovinskih računov. Prodaja se vrši v 1 trgovini in sicer večinoma plačila z odlogom (na TRR), nekaj pa tudi gotovinsko (mini davčna blagajna). Zanima me ali se lahko računi številčijo po sosledju ne glede na to, ali gre za TRR ali gotovinski račun. Torej recimo:
rač. št. 5868 (TRR)
rač. št. TRG1-BLAG1-5869 (gotovinski)
rač. št. 5870 (TRR)
rač. št. 5871 (TRR)
rač. št. TRG1-BLAG1-5872 (gotovinski)
itd.

Je tako pravilno ali morajo biti gotovinski številčeni posebej v svojem zaporedju?

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.164
1.139
113
Kolikor vem, če uporabljaš mini davčno blagajno na FURSu, potem
ti že FURSova aplikacija določi zaporedno številko računa in na to nimaš vpliva.

Če pa uporabljaš kak drug program za navadne in za davčne račune, potem pa lahko tako nastaviš.
(če seveda program dopušča, ni pa to težava, kar se FURSa tiče, le v internem aktu to vse lepo popiši.)

Zakaj pa enostavno ne oštevilčiš vse račune na način TRG1-BLAG1-XXXX ?
Pa imaš vse lepo po vrsti.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Zdaj, če še velja tisto o številčenju, potem sploh ne rabiš zaporedno številčiti. Jaz bi gotovinske ločeno številčil zaradi preglednosti.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.626
722
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
naivci mislite da je tukaj hec v ddv-ju... zajec tiči v drugem grmu->delo na črno
wink-1.gif

od včeraj tudi javno objavljeno
Citat:
FURS bo s pomočjo davčnih blagajn nadziral tudi delo in
zaposlovanje na črno

Pozornost zavezancev in zaposlenih glede uporabe identifikacijskih oznak pri izdaji računov v
sistemu davčnih blagajn
Finančna uprava želi seznaniti lastnike davčnih blagajn in njihove zaposlene, da bodo
izdani računi v sistemu davčnih blagajn pomemben element za namene nadzora dela in
zaposlovanja na črno. Oznaka fizične osebe, ki izda račun z uporabo elektronske naprave
je namreč sestavni del računa. Podatki o tej osebi se bodo za vsak izdan račun pošiljali
na finančno upravo, ki bo z analizo tveganja v okviru svojih pristojnosti preverjala
morebitne kršitve obsega opravljenega dela legalnih zaposlitev in davčne zakonodaje,
prav tako pa bo na terenu preverjala dejansko identifikacijo fizičnih oseb, ki izdajajo
račune. Zavezance in zaposlene želimo seznaniti, da bo zelo pomembno, v imenu
katerega zaposlenega pri zavezancu/podjetju je izdan račun, hkrati pa morajo biti na to
pozorni tudi zaposleni, da ne bi kdo njihovega identifikacijskega znaka zlorabljal.
http://www.fu.gov.si/fileadmin...ne_blagajne.pdf

I

Izbrisan uporabnik #488

Škoda, da so avtorji miniBlagajne pozabili pri oblikovanju računa dodati gumb "predogled".

Izgled računa vidiš šele ko ga izdaš, tedaj se odsivi gumb tiskaj/prikaz pdf

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
Sicer uporabljam Shopsy program, sem normiranec in imam delo na terenu, "Poslovno enoto" sem označil " NA TERENU " je to primerno ali raje dam naziv Mobilna blagajana,
BOLJ pomembno kar me še zanima pa je, kaj je mislil s tem, da moram izbrano ime uporabiti pri prijavi na FURS in tudi v internem aktu,
a moram še kaj v e-davkih nastavljati ter kje,

Hvala in lp

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.776
2.597
113
Kaj pa identufikacija inšpektorjev? Je kje definirano s čem se inšpektor izkaže za inšpektorja in kak je zunanji izgled uniforme, izkaznice, itd.
Če ne morem preveriti istovetnost inšpektorja je lahko to igralec. Ali pa un, ki je imel na Otočcu nebesa.
Takemu se mi ni treba identificirat niti izpolniti kakeršno koli zahtevo!
Koliko je takoj po izhodu? 5 metrov je še ali ni? Istovetnost inšpektorja ugotovim na policijski postaji, to pa ni več neposredno na izstopu iv prodajnega objekta!

I

Izbrisan uporabnik #488

Policijo pokličeš, če nisi siguren. SIcer pa imajo službene izkaznice.

Je pa smešna birokracija naša, da moraš met še interni akt
smile-1.gif
samo tolko da papir potrošiš, ker itak iste podatke maš vnešene v mini blagajni. Res, eni imajo službo in se jim umetno daje delo.

Ob izhodu mora imeti račun, torej ko zapušča.

Ko se vrata zaprejo oziroma je zapustil prostor, to ni več tvoj problem.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Zakaj bi besedo teren sploh uporabil, razen da imaš podjetje Teren d.o.o.?

Hja ne rabi, lahko ima npr. Ž ampak očitno se je zapiknil v to...
smile-1.gif

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
sem uredil, pred prvim poslanim racunom je potrebno furs prijaviti poslovni prostor, tako je navedeno tudi na njihovi spletni stran, prijavo prostora lahko naredis tudi v blagajni kar sem po nasvetu tudi naredil, interni akt pa bom imel v torbi , cudi me da tisti ki to vejo nic ne komentirajo, pridobil sem info iz prveroke, ce bo kdo se kaj potreboval naj javi, lp

I

Izbrisan uporabnik #488

ja kaj ti naj komentiram, da si moraš nasstavit mini blagajno in interni akt napisati po obrazcu?
smile-1.gif

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Itak. Zobarji, vulkanizerji, mizarji, frizerji itd....vse bom prijavil ce mi ne bojo dal. Ker rajsi placam vec, kot da mi inspector da kazen....LoL!

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.850
2.141
113
Vsak naj prijavi nekaj sto fiktivnih neizdanih računov, tako bo v inšpektorskih vrstah zmanjkalo kapacitet za resno delo.

I

Izbrisan uporabnik #488

vzameš račun a spodnji del s kodo odtrgaš
smile-1.gif

še vedno je račun...

pa ne more preveriti