Davčne blagajne so bedarija

I

Izbrisan uporabnik #488

pa še nekaj, prideš iz trgovine, te ustavi, hoče račun, rečeš da nisi nič kupil...
smile-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
No danes se je komedija začela in gledam ravno v mini blagajno ko sem izdal nekaj "testnih" računov, ali ni bilo rečeno da se bodo letos oz. najkasneje z današnjim dnem brisali vsi ti računi? Namreč izdal sem 1 račun ter 1 storno tega računa? Kaj v ponedeljek mi bo torej začelo s tretjim računom po vrstnem redu?!

I

Izbrisan uporabnik #488

Za analizo ne bodo, brisali pa se ne bodo, bom pogledal.

Abomination1

Pripravnik
22. okt 2012
298
0
16
No očitno so mislili resno. Zjutraj ob 10h me na parkirišču ustavi urejen gospod in mu vnaprej povem, da nič ne rabim in grem dalje. No ga ni zmotililo je kar pristopil k stvari in povedal da je inšpektor, pokazal "značko" in pokazal na "identifikacijsko kartico".

K sreči sem račun za Durex spravil, tako da ni bilo problema. Se mi zahvalil, jaz njemu in se je že posvetil drugemu. Tako da stvar očitno mislijo resno.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Folk cvikne....da te nekdo sred parkirisca ustavi? Pa kaj [cenzura] ga briga kje sem bil pa kaj sem delal....?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Za analizo ne bodo, brisali pa se ne bodo, bom pogledal.

Hehe kak pa to gre zdaj skupaj? Ni bilo rečeno da se VSE briše razen da ostanejo parametri glede blagajn/poslovnih prostorov? Torej če ne gredo v analizo jih ne dam v računovodstvo? In dam v računovodstvo od X/X/3 dalje?
smile-1.gif
Res butasto.

I

Izbrisan uporabnik #488

Kaj bi sr brisalo? Če si ga res izdal pol daj v računovodstvo, sicer pa fejkov ne, splo če so stornirani, ker drugače ni šlo...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Ma ne na eni firmi sem poskusno izdal račun ter ga storniral ampak pričakoval sem da glede na to da je poskusno okolje da se bo vse brisalo z novim letom in da bom tam lahko začel z računom št. 1.... Na drugi firmi pa sem izdal dva poskusna računa s textom BLA BLA BLA in jih sicer nisem storniral... pač sem razumel da se s 1.1. vse briše, al kak naj napišem drugače
smile-1.gif
Glede na to da je to bilo "TESTNO OKOLJE"...

S1990

Zelenc'
10. jan 2012
29
0
1
okolica Maribora
Mene pa zanima sledeče: Kaj točno pomeni da v Mini blagajni dodaš elektronske naprave? Sedaj je nameščena na laptopu, bi pa jo za potrebe terena še potrebovali na tablici. Berem in berem, pa najbolj ne razumem. Oziroma, a to pomeni da jo dodaš, na tablici namestiš namensko potrdilo in to deluje? Se pravi, če tam ne dodam elektronske naprave in na tablico namestim namensko potrdilo, potem na tablici blagajna ne bo delovala? Hvala za odgovore
smile-1.gif

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Zanimivo, da se v mini blagajni z novim letom ni avtomatsko ponastavilo. Pri programu ki ga uporabljamo se je v obeh lokalih začelo s številko ena.
wink-1.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
Zanimivo, da se v mini blagajni z novim letom ni avtomatsko ponastavilo. Pri programu ki ga uporabljamo se je v obeh lokalih začelo s številko ena.
wink-1.gif
Sicer ne uporabljam miniblagajne da bi vedel kako se ponastavi številčenje, pa vendarle lahko je storitev bila opravljena v letu 2015, račun pa izdan v letu 2015 in je pravilno, da ga številči pod lanske račune, tak da avtomatska ponastaitev s 1.1.2016 ni nekak logična.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.803
550
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
pa še nekaj, prideš iz trgovine, te ustavi, hoče račun, rečeš da nisi nič kupil...
smile-1.gif

Danes smo imeli eno zanimivo... runda na rundo... pa so počas kolegi kapljali iz lokala pa noben z računom ker je bila runda valda na skupnem računu in če ga inšpektor vidi, da je pil ampak ni vzel računa... kaj sedaj? A bo fasal kazen ali ne?

Druga debate greš v lekarno dobiš arcnije pa hoče račun... jaz mu ga ne pokažem ker je to moja zdravstvena zasebnost katera zdravila jemljem. A mi kaj more?

Tretja sodelujem v tej nagradni igri bodi špeckahla in vzemi račun in dobim nagrado? V nagradnih igrah vzamejo % od nagrad je tako?
Pa recimo, da si na socialni in dobiš ta veliko nagrado a potem takemu vzemejo socialno podporo ker ima € ali ne ker mu je to nakazala država?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Reskirajte. Boš pol povedal ko bo nekoga opalil za kazen.
Zakaj je potrebno delati tako dramo zaradi tega?

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Tenforest pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
smile-1.gif

Danes smo imeli eno zanimivo... runda na rundo... pa so počas kolegi kapljali iz lokala pa noben z računom ker je bila runda valda na skupnem računu in če ga inšpektor vidi, da je pil ampak ni vzel računa... kaj sedaj? A bo fasal kazen ali ne?

Druga debate greš v lekarno dobiš arcnije pa hoče račun... jaz mu ga ne pokažem ker je to moja zdravstvena zasebnost katera zdravila jemljem. A mi kaj more?

Tretja sodelujem v tej nagradni igri bodi špeckahla in vzemi račun in dobim nagrado? V nagradnih igrah vzamejo % od nagrad je tako?
Pa recimo, da si na socialni in dobiš ta veliko nagrado a potem takemu vzemejo socialno podporo ker ima € ali ne ker mu je to nakazala država?

Dokler ima sredstva iz nagrade, ne dobiva nagradno še socialne

Menda vsakomur jasno...

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
Kar se zdravstvene zasebnosti tiče po moje nimaš šans ... [cenzura] ga inšpektor je pač pooblaščen, prav tako ti zdravile vidi lekarničarka, pa verjetno ne delaš drame

Če si dal za rundo maš svoj račun vsaj od ene runde.... če nimaš si gorenc al pa savinjčan, te pa kar naj štrafajo da se ne bojo več švercal pri rundah
evil.gif

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik Tenforest pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
smile-1.gif

Dokler ima sredstva iz nagrade, ne dobiva nagradno še socialne

Menda vsakomur jasno...

To po moje ne bo držalo. To je nagradna igra in dobitek se obravnava kot pri igrah na srečo. Občina dobi 15%, drugih odbitkov pa ni.

I

Izbrisan uporabnik #488

Prihodek je to,menda ne misliš da se ne upošteva pri socialni
smile-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si