Citat:
Uporabnik Peror pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Jaz tudi moram ob obisku stranke najprej pokazati dovoljenje agencije, potem pravilnik o pritožbenih postopkih, potem polico naredim, potem pa še cel šop pogojev. To obvestilo je malenkost, nalepljeno bo na tiskalniku.Citat:
Uporabnik Peror pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Lahko plakat izobesiš pri stranki, ali pa si na prsa nalepiš nalepko. Ni treba na ekran naprave lepit obvestila.Citat:
Uporabnik Peror pravi:
Premičen prostor bo moj telefon, A7 moram nanj nalimat??
Približno tako butasto kot tvoj odgovor je to definirano ja.
Pa če ne boš printal računa? Naj si nalepim na čelo??
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Ok, brez veze odgovarjam, sem mislil da te resno zanima, pa vidim da sprašuješ zato da prcaš. Prcaj ti inšpektorje potem ...
Citat:
Uporabnik Peror pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Ok, brez veze odgovarjam, sem mislil da te resno zanima, pa vidim da sprašuješ zato da prcaš. Prcaj ti inšpektorje potem ...
Kaj prcam? Odgovarjaš mi čisto kontra kar sprašujem. Pravim, da ne bom printal, predlagaš da dam nalepko na printer.
Igi, gre za sodelovanje firma firmi, mislim, da bodo vsi imeli to možnost. Sicer je takih, ki plačajo na roko precej malo, zato pa sprašujem kako se izognit printerja. Če bi delals fizičnimi osebami, bi seveda kakopak imel printer.
Sedaj sem pač doma sprintal in nesel račun, zdaj pa imam tu težavo.
Kaj pa če imam za tistih 20 gotovinskih računov letno VKR? Kaj pa potem rabim?
Če sprejemaš samo plačila na TR (torej negotovinska plačila), potem ne rabiš ničesar. Kakor hitro boš pa tudi samo enkrat sprejel gotovino, rabiš pa VSE. Od internega akta, do gotovinske blagajne ali VKR in seveda zelenega obvestila na majci.Citat:
Uporabnik Peror pravi:
To pa je en spraševal nekaj strani nazaj, pa so mu rekli, da je treba račun izdati na licu mesta opravljene storitve. Če to ni res, potem zame ni nobenega problema.
Zato pa sem jaz par strani nazaj napisal, da podpiram to novost, ker imajo naenkrat tudi nekateri samooklicani poštenjaki velike probleme, kako sedaj pobirati gotovino.Citat:
Uporabnik Matko pravi:
KSZ
Ob določenih sporočilih se sprašujem:
"Kako pri
Prvih je pomoje zelo malo (so v glavnem taki, ki sploh nimajo registrirane nobene dejavnosti - obični fušarji, njim tudi ni namenjen zakon), registriranci pa so do sedaj spadali v drugo skupino, ki jo navajaš (na njih cilja zakon ževpo izrazu omejimo sivo ekonomijo). Izdajali so neustrezne račune, dobesedno ponarejene račune, vodili dvojne blagajne, itd.Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Lej, tisti, ki so jemali na roko, bodo tako tudi nadaljevali = brez računa
Tisti, ki so pa izstavljali neka potrdila pa imajo sedaj "problem"
Ostali, ki so izdajali račune pa imajo sedaj dodatno delo z birokracijo
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Nekako mi ni jasno, na kak način misliš ti pri blagajniškem poslovanju neuporabljati printer? Če ti stranka na roke našteje, mu moraš v fizični obliki izdati vsaj blagajniški prejemek, če že račun misliš poslati le na email. Ti je potem lažje ročno blagajniške prejemke pisati?
Točni ti, ki so že celo leto 2015 v prekršku, imajo največji problem.Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Tisti, ki so pa izstavljali neka potrdila pa imajo sedaj "problem"
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Zato pa sem jaz par strani nazaj napisal, da podpiram to novost, ker imajo naenkrat tudi nekateri samooklicani poštenjaki velike probleme, kako sedaj pobirati gotovino.Citat:
Uporabnik Matko pravi:
KSZ
Ob določenih sporočilih se sprašujem:
"Kako pri
Daj pojasni prosim, kako lahko sedaj preveriš veljavnost računa ... in kako lahko preveriš, če danes izdan račun ni jutri storniran?Citat:
Uporabnik mtl pravi:
A prej ga nisi mogel preverit? Očitno si ga, ampak nisi imel volje ga prijavit, a ne? Isto se sedaj butlom, ki ne razumejo, da s črno ekonomijo, sami sebi režejo vejo, ne bo dalo.
Daj ti meni pojasni, kako si v tem videl uraden račun. Oz. kako nisi videl, da te en lepo na črno nateguje? In takoj vprašanje, zakaj ga nisi takrat prijavil?Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Daj pojasni prosim, kako lahko sedaj preveriš veljavnost računa ... in kako lahko preveriš, če danes izdan račun ni jutri storniran?Citat:
Uporabnik mtl pravi:
A prej ga nisi mogel preverit? Očitno si ga, ampak nisi imel volje ga prijavit, a ne? Isto se sedaj butlom, ki ne razumejo, da s črno ekonomijo, sami sebi režejo vejo, ne bo dalo.
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Izdajali so neustrezne račune, dobesedno ponarejene račune, vodili dvojne blagajne, itd.
Jih imam doma kar nekaj takšnih računov, za katere si mislim, da nikoli niso bili prijavljeni ... ko je bila draga noseča, sva naredila recimo tudi nekaj samoplačniških preiskav. Povsod sva dobila ročno napisan račun, ki mu je manjkal datum, št. računa, tudi ime podjetja ni bilo čitljivo napisano.
Ko sem kupil omaro, mi je mizar napisal le naročilnico (naknadno opazil po 1 letu, da sploh ni račun ampak samo naročilnica), računa pa ne. Potem obstaja en kvazi odvetnik na Ptuju, ki že 5 let nima več odprt s.p., pa še vedno izdaja neke račune na s.p. (tudi naknadno slučajno opazil, da je s.p. zaprl pred 5 leti, pred par meseci pa je izdal kao nek račun), v glavnem največ je tega ... ponarejenih, lažnih, navideznih, neprijavljenih računov ... ampak fora je bila, da si lahko le sumil, s prijavami pa se nobenemu ni dalo ukvarjati.
Zdaj boš lahko v nekaj sekundah preveril vsak račun in tudi z enim pritiskom na telefonu prijavil takega goljufa.