Davčne blagajne so bedarija

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
A lahko zahtevam, da mi FURS pošlje to nalepko al si moram stroške s tem delat? Pa a je obvezno v tisti nagravžni barvi? [cenzura] celotno celostno podobo mi zjeba ta grdavž nemarni.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.626
722
113
Preden si napisal sporočilo, bi moral pogledati skozi okno, kje živiš.
smirk-1.gif

Lahko samo upaš, da ne bodo naslednji teden sprejeli še kakšnih sprememb veljavnih s 2.1.2016
bonk.gif

tony

Guru
23. jul 2007
9.740
1.526
113
Nič posebnega ne bi bil tudi pravilnik, objavljen 5.1.16, ki velja od 1.1.16...
cheer.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Saj oni niso davčni svetovalci. maš vse pojasnjeno v zakonodaji. Če ti kaj ni jasno pa poišči pomoč davčnih svetovalcev.

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Ti si pa njihov ane?

sem bil prepričan, da bodo imeli nekakšno pomoč pri izdaji tej računov, ampak sem se seveda zmotil.

Pbutec

20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Peror pravi:
Ti si pa njihov ane?
Niti ne, sem pa ti odgovoril v njihovem slogu.
smile-1.gif

Sicer pa vprašaj tukaj, ker kar se tiče izdaje računov itak ni nič drugače kot prej.

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Nikjer ne najdem, da bi moral biti račun natisnjen, ampak samo izdan. Moram pa preverit ali je temu res tako. Pa zanima me v tem primeru ali je treba imeti tisto nalepko, če se premično prostor šteje elektronska naprava?

Pbutec

20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Izdaja računa pomeni enako kot doslej. Lahko ga izdaš s pošiljanjem na email stranke. Stranka seveda mora imeti v istem trenutku na razpolago dostop do emaila, če ga inšpektor ustavi, mu mora na recimo telefonu pokazati prejeti račun.
Nalepko moraš imeti tudi na premičnem prostoru v velikosti najmanj A7, če je to vprašanje?

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Saj oni niso davčni svetovalci. maš vse pojasnjeno v zakonodaji. Če ti kaj ni jasno pa poišči pomoč davčnih svetovalcev.

No, pri državnih organih velja, da se strankam pomaga, svetuje, seznanja.

Pbutec

20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:

No, pri državnih organih velja, da se strankam pomaga, svetuje, seznanja.
Ja saj, na to kar je vprašal bi mu verjetno tudi korektno odgovorili. Najprej je napisal, da ima davčno vprašanje, kar seveda vprašanji ki ju je potem postavil, to nista. So pa tudi izdali cel kup vprašanj in odgovorov, pa kljub temu folk pošilja ista vprašanja, na katera so javno objavili odgovore. Tak da jim samo link dajo ...

Pbutec

20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Peror pravi:
Premičen prostor bo moj telefon, A7 moram nanj nalimat??
Lahko plakat izobesiš pri stranki, ali pa si na prsa nalepiš nalepko. Ni treba na ekran naprave lepit obvestila.

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Uporabnik Peror pravi:
Lahko plakat izobesiš pri stranki, ali pa si na prsa nalepiš nalepko. Ni treba na ekran naprave lepit obvestila.

Približno tako butasto kot tvoj odgovor je to definirano ja.

Pbutec

20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Peror pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Uporabnik Peror pravi:

Jaz tudi moram ob obisku stranke najprej pokazati dovoljenje agencije, potem pravilnik o pritožbenih postopkih, potem polico naredim, potem pa še cel šop pogojev. To obvestilo je malenkost, nalepljeno bo na tiskalniku.

kikach

Zelenc'
22. nov 2013
26
0
1
Jaz imam normiran s.p. in vsak mesec izdam 1-2 računa v tujino in oba računa sta vedno plačana preko trr-ja. Poslovanja z gotovino ne poznam in nikoli še nisem prejel računa plačanega z gotovino. Imam prav, da jaz ne potrebujem davčne blagajne? Preko portala E-davki že oddajam vse te potrebne obrazce Vies-kp, ddv-o. itd.

Hvala za odgovor.

tony

Guru
23. jul 2007
9.740
1.526
113
Citat:
Uporabnik kikach pravi:
Jaz imam normiran s.p. in vsak mesec izdam 1-2 računa v tujino in oba računa sta vedno plačana preko trr-ja. Poslovanja z gotovino ne poznam in nikoli še nisem prejel računa plačanega z gotovino. Imam prav, da jaz ne potrebujem davčne blagajne? Preko portala E-davki že oddajam vse te potrebne obrazce Vies-kp, ddv-o. itd.

Hvala za odgovor.

Drži, davčne blagajne ne potrebuješ.

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.697
1.059
113
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Uporabnik Peror pravi:

Predlagam, da si date kar majice tiskat. Zelene s tisto obskurno vsebino od FURSa.

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Uporabnik Peror pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Uporabnik Peror pravi:

Jaz tudi moram ob obisku stranke najprej pokazati dovoljenje agencije, potem pravilnik o pritožbenih postopkih, potem polico naredim, potem pa še cel šop pogojev. To obvestilo je malenkost, nalepljeno bo na tiskalniku.

Pa če ne boš printal računa? Naj si nalepim na čelo??