Današnje fotografije izpred Globala...

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Kaj pa če so ga uni izpred tramontane nabil?

Bile so priče, ki pravijo drugače... si pa na drugi strani ti, ki brez kakršnihkoli argumentov trdiš svoje. huuuuum... le kdo bučke prodaja pri vsej zadevi. Ali tisti, kateri so videli pretep ali neka ljubljanska ritka ki se boji, da bo njegov ljubljeni lokal izgubil ugled. Kje se bo pa zdaj ljubljanska elita zabavala, če nekateri sumijo Global, da ni imel pošlihtane varnostne službe...

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
ksz

boli me tič za global, vip ali pa koga drugega! sem na nevtralni strani, saj osebno mislim da za tako piz.darijo morata biti zmeraj 2.

dejstvo: ti kot lastnik lokala moraš po zakonu zagotoviti varnost

mogoče še niste vedeli, ampak, če se pri tebi (kot lastniku) v lokalu 2 stepeta in ti pokličeš policijo, policija tebi napiše kazen... toliko o razumnosti naše zakonodaje.

- VIP IMA licenco. Dala mu jo je DRŽAVA

- Varnostniki imajo licence. Daje jih DRŽAVA

- Licenco mu lahko odvzame le DRŽAVA!

- Preverjanje licenc in usposobljenosti varnostnikov kontrolira DRŽAVA!

- Preverjanje delovanja podjetja za varovanje opravlja DRŽAVA!

Zakaj potem ni kriva DRŽAVA, ampak nekdo ki je po zakonih najel službo za varovanje?

Ne vem zakaj se notranji minister zdaj tako arogantno vede, ko pa je ravno njegova stroka tako zelo zaJebala vso stvar!?

Zakaj policija naj nebi prevzela varovanja? Se bojijo da bojo dejansko se moral klofat s fajterčki? Bo potem spet višina plače kriva da se bojo kifeljci umaknili ko se bodo pojavlili kakšni težko kategorni fajterji?

Nazadnje urejeno:

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
če nekateri sumijo Global, da ni imel pošlihtane varnostne službe...

ne vem kaj ti kadiš, ampak jest bi tud to kar imaš
stupid-1.gif

Glabal ima lastno varnostno službo?
shocked-1.gif

Francoz

Pripravnik
Kakorkoli se prerekate, eden bo dobil najmanj 10 let, drugi pa najmanj 15. Javno mnenje.press, ki ga ne kaže dražiti...
Javnost pač zahteva zadoščnje. In ga bo GARANTIRANO dobila. Vsaj v tem primeru.

Mislim, da v tem trenutku v Sloveniji NI sodnika, ki bi za "kuverto" sodil morilcema naklonjeno...

In ne vidim, da bi "univerzalna" pisarna za branjenje največjih smeti v Sloveniji Čeferin pri enem, ali drugem našla kakšne olajševalne okoliščine. Sploh, če sta imela že prej kriminalno kartoteko...

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik Bitch_inside pravi:
Citat:
Uporabnik Ares pravi:
- Varnostniki imajo licence. Daje jih DRŽAVA

Eden od teh je delal na črno. To je pa zgolj VIP-ova odgovornost in ma država bolj malo zraven.

res je...ne vidim pa odgovornosti lastnika lokala ki jo nekateri tako vztrajno zraven vlečejo...

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Simpel - ko jaz vstopim v lokal, se ukvarjam s tistim, ki ima ta lokal odprt. Mene ne zanima, kdo mu sestavlja sendviče oz. polni sokove v steklenice, kdo mu puca skrete, kdo mu varuje vrata,... Ker ne sklepam posla z njimi, ampak s tisto osebo, ki mi nudi storitev obiska lokala - v kar je pa vključena hrana in pijača, sanitarije in varnost v njem.

Zato je odškodninsko odgovoren lokal. Zaradi mene pa lahko v nadaljevanju lastnik lokala svoje račune, ki jih je dobil s tem, da sem od njega zahtevala odškodnino, poračunava s svojimi kuharji (podjetjem, ki mu dostavlja sendviče ali pijačo), svojimi čistilkami (podjetje, ki mu čisti prostor), varnostniki,... če misli, da so oni za vse skupaj krivi.

Kam bi pa prišli, če bi npr. nekdo imel nesrečo zaradi tehnične napake avtomobila, pa bi Revoz rekel "ta del je pa delalo podjetje Zmajček d.o.o., ono je krivo, ne pa mi, pojdite se tožit z njimi. Podjetje Zmajček bi pa reklo, da v bistvu so oni tudi imeli podizvajalca na kitajskem,... Ubogi človek bi znorel, preden bi ugotovil, kdo je kriv. Zato zakon tega ne nalaga in ima pravico tožiti tistega, s katerim je sklepal posel - torej Revoz, v pretepaškem primeru pa tistega, ki ima lokal, kjer se oz. zaradi katerega se je to zgodilo.

Razumeš?

Pa mogoče še drugače: prej je gora ljudi trdila, da če fant ne bi vrtel jezika, bi bil živ. No, če lastnik lokala ne bi tam imel odprtega lokala oz. za njegovo varovanje ne bi najel te psihiče, bi bil fant tudi živ - ker ne bi imel stika s temi osebami, ampak kom drugim (ker res niso vse varnostne službe iste). Da bo še bolj jasno, zakaj je tudi lokal odgovoren.
smile-1.gif

BTW - Seveda je razlika, ali imam težave zaradi umazanega skreta, ali pa zaradi umora. Ker tam govorimo še o kazenski odgovornosti, tu pa samo o odškodninski. Ampak odškodninska logika stoji tudi tu.

Nazadnje urejeno:

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
tole kdo bi bil ziv in zakaj ne itd itd, je vse če...skoraj upam trditi (ce je jezik otresal), da bi tega fanta batine cakale kje drugje, mogoce ne isti dan, mogoce cez kak teden ali leto. in enkrat naletiš na mino.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Se pravi, da je bilo samo vprašanje časa, kdaj ga bo nekdo s slabimi živci ubil?
Potem je v smrtni nevarnosti kar precejšenj procent slovenskih prebivalcev.

Francoz

Pripravnik
V VSAKI državi otresa jezik večina državljanov. Mnogi tudi žalijo.

Danes lahko žališ policaja, učitelja, profesorja, referentko na občini. Omenjeni doživljajo "mine" vsaj dan!

Le kam bi prišli, če bi za kaj takega ubijali...

Omenjeni NE napišejo proti takim niti kazenske ovadbe, ker se ne izplača. Je predrago in se vleče 5 let...

Tebi pa predlagam, da greš v Irak. Tam boš lahko žalil po mili volji, ubijal, ali pa boš ubit...

Irak je točno za take, kot si ti!

Nazadnje urejeno:

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
ja, glede odškodnine bi se dalo prerekati...

glede kazenske odgovornosti pa tu absolutno ne podpiram tega kar folk sedaj počne.

dejstvo je, da se to ne bi zgodilo, če bi država pri nas dejansko funkcionirala. se strinjaš?

ker, če bi država funkcionirala, potem ne bi bilo na črno zaposlenega varnostnika, potem jih tisti 10 letni mulc ne bi fasal.

Nazadnje urejeno:

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
ker ne bi imel stika s temi osebami, ampak kom drugim

Res? Kaj pa ce bi se na ulici "spotaknil" ob napacno osebo? Lahko naredis turnejo od Maxija do Preserca in spotoma vsakemu sproti j. mater. Sporoci kako se obnese...
stupid-1.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik Ares pravi:

dejstvo je, da se to ne bi zgodilo, če bi država pri nas dejansko funkcionirala. se strinjaš?

Kaj je zate "funkcionirala država"?

@eazy - Kaj pa če? Kaj neki. Tudi jaz se v povprečju vozim z vsemi žarnicami, pa me hudič policajski dobi ravno takrat, ko mi je ena pregorela. In se prav nič ne zmeni za razlago "da v povprečju vse gorijo".
tongue-1.gif

("kaj pa če" ni še nikoli ujel kure.press)

Nazadnje urejeno:

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Citat:
Uporabnik Ares pravi:

Kaj je zate "funkcionirala država"?

@eazy - tudi jaz v povprečju vozim z vsemi žarnicami, pa me hudič policajski dobi ravno takrat, ko mi je ena pregorela. In se prav nič ne zmeni za razlago "da v povprečju vse gorijo".
tongue-1.gif

na primer to, da bi VIP že zaradi konfliktov iz preteklosti že zdavnaj moral bit ob licenco?
zadosti dober primer?

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
tako je, tisti ki otresajo so vedno v nevarnonsti, tudi da placajo otresanje z zivljenjem. Kot si lahko videl na nedavnem primeru. Zdej ce to teb ni jasno, vredi, pa otresaj
wink-1.gif
jaz raje ne, pa imam zivljenje malce lazje.

seveda ni prav da jih fašeš, al pa vcasih je... a vseeno to se dogaja, in ne zatiskajte si oči.