Današnje fotografije izpred Globala...

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.523
1.109
113
5. Pravice in dolžnosti varnostnikov

17. člen

Varnostnik, ki opravlja naloge varovanja objektov ali območij, lahko:

- opozori osebo, naj se oddalji z območja ali iz objekta, ki ga varuje, če se tam neupravičeno zadržuje;

- prepreči nepooblaščeni osebi vstop v prostore oziroma dostop k objektom, ki jih varuje;

- zadrži osebo, ki je bila na območju, ki ga varuje, zalotena pri kaznivem dejanju ali prekršku oziroma če sumi, da je storila kaznivo dejanje, do prihoda policije;

- prepreči vstop oziroma izstop vozilu ali osebi s prtljago, če tako zahtevajo na vidnem mestu objavljena pravila varovanja, oseba pa ne dovoli njihovega pregleda.

Za preprečitev vstopa v varovano območje oziroma objekt ali dostopa do varovane osebe oziroma premoženja ali za zadržanje osebe do prihoda policije sme varnostnik uporabiti najmanjšo potrebno silo. O vsaki uporabi sile mora gospodarska družba, samostojni podjetnik posameznik oziroma samostojni obrtnik pisno seznaniti Ministrstvo za notranje zadeve.

Med neposrednim opravljanjem nalog varovanja smejo varnostniki, ki opravijo pri Ministrstvu za notranje zadeve preizkus znanja o ravnanju z orožjem, nositi strelno orožje v skladu z zakonom.

V primeru, ko varnostnik pri svojem delu pride do podatkov o storitvi kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti, je dolžan podati ovadbo pristojnemu organu.

Copy/Paste

Nazadnje urejeno:

Saturn

Zelenc'
13. okt 2007
1
0
1
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
On se ja napil, on je prisel pred varnostnika in NE obratno. Ce ga varnostnik pusti na miru ni nujno da ga bodo vsi drugi. Na postoji, lokalu, cesti, ...

On se je napi, težil varnostniku in ZAPUSTIL PRIZORIŠČE. Varnostniki so u sledili in ga pretepli do smrti. Tebi se to ne zdi svinjarija? A nima varnostnik toliko inteligence, da bi pijanega človeka, ki je malo preveč opletal z jeziku in mu nič storil, ignoriral?! Če zadeve ne dojameš, potem imej vasj toliko pietete do umrlega, da nehaš nanj valiti krivde da ga je primitivec ubil.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Kaj to pomaga, če pa vsi vedo, da je fant sam kriv, varnostnik pa nedolžen.

(sarkazem on)
Saj filozofsko gledano je res sam kriv - kaj je pa hodil po beli Ljubljani, namesto da bi lepo varno doma ležal pod kovtrom in gledal Maria. In potem si je še upal jezikat. Čist prav je, da je zato umrl.
(sarkazem off)

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
Citat:
Uporabnik Yogi pravi:
Za preprečitev vstopa v varovano območje oziroma objekt ali dostopa do varovane osebe oziroma premoženja ali za zadržanje osebe do prihoda policije sme varnostnik uporabiti najmanjšo potrebno silo. O vsaki uporabi sile mora gospodarska družba, samostojni podjetnik posameznik oziroma samostojni obrtnik pisno seznaniti Ministrstvo za notranje zadeve.
Copy/Paste

z "najmanjso mocjo" mu je zlomu tilnik. kaj bi sele bilo, ce bi uporabil vso moc. preluknjal tank?

groza
crazy1.gif

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Prizgal je nebom ker pač fanta poznal nisem,pa tudi če bo mene kdo oropal, napadel, ubil,etc... dvomim da bo kdo prizigal svecko tam,edino ce bo zadeva seveda 10x prevec medijsko napihnjena.

Glih v tem je stos,sedaj bo drama za vse pizdarije ki so jih do sedaj izvajali in se nbi nic storilo zato.Nevem zakaj zdej tebe to toliko zuli,vse se enkrat placa in pri nas je to mogoce izvest samo z dramo zgleda.
To si vcepi v glavo, ne to da se ti prevec zdi napihnjeno,meni se bi tudi zdelo ce bi se to enkrat pojavilo,sedaj se bo pa placevalo,pa ce si dobil ker si ga jebal,grdo pogledal,sploh nima veze.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
druga resnica je, da taki ki dost spijejo pa potem folku tezijo, imajo vec, verjetnosti da jih fašejo. Men na kraj pameti ne pride, niti v ultra pijanem stanju, da bi sel tezit enmu zarukanemu varnostniku.

in ne pravim, da je sam kriv, pravim samo, da so šanse, da jih fašeš po tilniku hudo velike.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:
Uporabnik Don_Corleone pravi:
pa kaj spet vse spreminjate boj slovenci vs neslovenci :

Zdele so povedal da je bil ta ki ga iscejo tuj drzavljan,a gremo ugibat katere narodnosti je?
Tko k ze cel sux prezvecenih tem,napadajo vedno razni Sulejmani,Siptarnagici,Refiki kateri so ali streetfighterji ali pa seveda varnostniki.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:
Uporabnik Bitch_Muchanon pravi:
Baje je klošar padel na sveče pred Globalom in zgorel do smrti.
Kdo je kriv?

Fant pri 20ih nasilno zgubi zivljenje,ker je hotel v lokal in se zameri varnostniku zaradi izrecene VRJENTE zaljivke.
Kdo je kriv?

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
Citat:
Uporabnik eazy pravi:

On se ja napil, on je prisel pred varnostnika in NE obratno. Ce ga varnostnik pusti na miru ni nujno da ga bodo vsi drugi. Na postoji, lokalu, cesti, ...

takih primerov je čez vikend nešteto koliko jih pa umre ali pokasira hude batine pa vsi vemo.kolikokrat bi lahko bil kdo iz naše družbe pretepen ko je bil nabasan ko sto hudičev pa smo vsi zmeraj odnesli celo kožo ali pa recimo kolikokrat bi recimo od nas kdo kakšno pokasiral ko je bil nasekan pa nam težil.zakaj že?!!?dokler me kdo fizično ne napade ga ne bom usekal...sicer ga pa tukaj ni mimoidoči kresnil kar bi še nekako razumel če mu je mulc uturjal ampak oseba ki naj bi zagotavljala red in mir
13.gif
da se nek 53 let star neandertalec spravi na otroka mora res imet iq manjši od številke noge.če bi to bil moj sin te osebe ne bi dočakale sojenja

Nazadnje urejeno:

Retroid

Pripravnik
22. avg 2007
60
0
6
Citat:
Kdo je kriv?

Varnostniki VIP-a, ker so z ubojem začeli vso verižno reakcijo. Ali pa proizvajalci sveč...

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
Citat:
Uporabnik Retroid pravi:
Citat:
Kdo je kriv?

Varnostniki VIP-a, ker so z ubojem začeli vso verižno reakcijo. Ali pa proizvajalci sveč...

čebele ker so one krive za proizvodnjo voska
bonk.gif

Retroid

Pripravnik
22. avg 2007
60
0
6
Citat:

Citat:
Uporabnik Retroid pravi:

Citat:

Kdo je kriv?

Zakaj pa proizvajalci?

So jih oni prižgali?
confused-1.gif

Maš popolnoma prav. Kako sem lahko pozabil na proizvajalce vžigalnikov in vžigalic. prvonovemberskamafija.press

Nazadnje urejeno:

qwerty

Zelenc'
12. okt 2007
18
0
1
Citat:
Uporabnik Komisar pravi:

Tudi tvoje blodnje mi niso povsem jasne, saj se žal ne izražaš dovolj jasno in tvoje misli niso zapisane v zadostnem sosledju. Sem pa kljub temu uspel razbrati, da braniš global, ker naj bi jih po nedolžnem očrnili. Mislim, da je bilo o tem že dovolj povedanega. Fanta so brutalno umorili varnostniki iz globala, vodstvo lokala pa si skuša na vse pretege oprati roke. Na to bi bilo potrebno misliti prej, po toči zvoniti je namreč prepozno. Zdaj lahko samo še upamo, da jih doletijo pravične sankcije. Največ pa lahko pripomoremo mi sami z bojkotom tega legla mafijskih poslov.

Ker sem baje nejasna in nekonsistentna v svojih izjavah.

Kot prvo: kar se je zgodilo Gorazdu je vsega zgražanja in obsojanja krivcev vredno. Če bi bil moj bližnji, povem, da bi kar sama obračunala s prvim, ki bi mi prišel pod roke in bi kazal vsaj malo znakov krivde. Pa verjemite: potegnila bi kratko. In če bi 10krat zadihala, preden bi reagirala, bi se tudi jaz skrivala pred javnostjo in ne bi upala dajati izjav.

Zakaj torej nergam? Zato, ker se zopet vrtimo okoli posledice (se opravičujem za izraz, ker označiti smrt kogarkoli kot zgolj »posledica« je nespoštljivo, kar pa ni moj namen), tako kot pristojni, namesto da bi opozorili na vzrok, o katerem se ne govori in ne upa govoriti glasno.

V google odtipkajte reketaši (ali izpeljanko te besede), preberite npr.:

http://www.mladina.si/tednik/200427/clanek/uvo-manipulator--antonio_vidali-2/

ali pa tole http://www.delo.si/index.php?sv_path=41,1735,140172 .

Ko sem sama prvič slišala za to, da se dogaja tako blizu Alp, sem bila šokirana, pretresana, goflja se mi je odprla do tal, hkrati pa so se mi odprle oči. Tudi ušesa sedaj poslušajo. In prebrano (takrat sem o tem brala v eni od delovih edicij, cca 5 let nazaj) po mojih slišanjih drzi.

Na Siciliji jo ne zatrejo, in tudi v Sloveniji je očitno ne znamo.

Samo en primer prijatelja: iz x posla je šel v nov, gostinski posel. Najde lokacijo v LJ, prične urejati, na vratih obisk in – kako naj rečem – daj 5 mio sit al pa tole nikoli ne bo šlo. Kaj sedaj? Med drugim je šel na policijo. Kjer so mu povedali, da dokler se kaj ne zgodi, mu ne morejo nič pomagati. Ni v njihovi pristojnosti. [Verjetno ne bo držalo, da jaz slišim da se nekaj dogaja, policija pa pojma nima o tem in nič ne ukrene? Reševanje problema prepusti državljanu samemu.] Kaj je bilo naprej, pustimo.

Samo še tole dodajam: spomnite se na dogodke ob začetku delovanja Fun Factory in pomislite, kaj kdo prej kdo potem in zakaj.

Ker tudi jaz rada mirno spim in se sprehodim po mestu brez da me je strah, o tem ne bom več razpredala. In predvsem, zato je moje poste težje razumeti, ker povem čisto malo, toliko, da bi kdo drug povedal več.

Še enkrat pa bi rada rekla to: stvari niso tako ozke, kot se obravnavajo v medijih in tudi tu. Vsi se pa bojijo.

In: Sožalje svojcem in bližnjim Gorazda, Gorazd, počivaj v miru. In upam, da nikoli nihče več tako ne odide.

Nazadnje urejeno:

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.079
137
63
okolica mesta
Citat:
Uporabnik Francoz pravi:
Citat:
Uporabnik Gamero pravi:
Zato ker bi mu rekli da je nor, ker iskorišča take trenutke za glasove.
lp

Tudi to je res. No, ljudje se lahko včlanijo tudi naslednje dni..

Je pa dejstvo, da imajo "ta južni" v tem trenutku najnižji rejting v zadnjih 30-ih letih... Zaradi dvajsetiih ali tridesetih varkotov, ki so prišli od spodaj. In ni mi jasno, kako si ga bodo izboljšali?

Edino s tem, da se javno in nedvoumno (preko svojih društev in medijev) odrečejo "takih" zemljakov.

Te razumem. Ampak te moram razočarat, da je varnosnik , ki je delal na vhodu in ki je verjetno vse videl, čisti slovenc.

lp

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Saj filozofsko gledano je res sam kriv - kaj je pa hodil po beli Ljubljani, namesto da bi lepo varno doma ležal pod kovtrom in gledal Maria. In potem si je še upal jezikat. Čist prav je, da je zato umrl.
Če bi gledal Galunčiča bi bil še živ, je pa žalostno, da se smrkavci ne znajo zabavat brez alkota in drog. Beznice zapret, mularijo pa drugače zmotivirat!

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
aja če je pa tako, potem pa predlagam da se tema zaklene, ker slovenec pa ja ne more bit vpleten v kaj takega
ne-ne-1.gif