Crpalka za tlacni preizkus

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.531
2.292
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
100 evrov in 8 barov point je v tem da tega pri centralnem ogrevanju ne boš dosegel pogosto. Verjetno niti polovico tega. Seveda moraš tudi peč vključiti v preizkus.
Saj veš na koliko so peči testirane. Vsaj tiste običajne ki jih jaz poznam.

Mišljen je bil preizkus razvoda ogrevanja do porabnikov - test v času gradnje - podometne cevi, cevi v tlaku itd... O tem smo debatirali.
Ne vem na koliko so peči testirane, vem koliko je obratovalni tlak. Lahko pa napišeš, če imaš podatek.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.164
6.976
113
pri taščici
In potem bo strokovnjak tvojega kova delal tlačni preizkus na moji centralni peči, vredni 7 jurjev, medtem ko sploh ne ve na koliko so peči testirane.

Pogrešam jurgo, on dvomim da bi take klanfal.

cvinga

Fizikalc
10. feb 2014
1.830
1
36
Tista tvoja zadeva je vredna tam 2 jurja ali pa še tolk ne.

Drugače se pa testira napeljava katera je potem skrita pod ometi, pod tlakom, pod zemljo. Upam da ti kapne kdaj v glavo hanzi.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.164
6.976
113
pri taščici
Ah potem jaz sploh ne rabim delati preizkusa, saj imam vse vidno. Če bo kaj spuščalo bom pa elektrodo pritaknil in bo rešeno...
Ne bo mi kapnilo v glavo.

Še glede cene peči:
TR 35 5.515,00 6.728,30
Pri TR kotlih je obvezen zagon kotla z strani pooblaščenega serviserja. Cena zagona znaša 230,00 EUR

dobljeno tukaj
http://www.wvterm.si/wp-content/uploads/Cenik2014.pdf

In ja, moja trenutna peč ni tale, jo pa marsikdo ima, lahko tudi kaj dražjega.

vandrovec

Pripravnik
19. jan 2014
672
12
18
ksz

Mater imate eni trde buče. Tovornjakova guma je nafilana na cca. 8 barov, pa poglejte kako odfuka tistega Rusa pod strop. Če bi bila not voda bi samo na kratko špricnilo in bi se razlila.

Sem bil par metrov stran, ko je en znalac odšraufal ventil iz sistema, ki je bil pod tlakom malo manj kot 8 barov zraka. K sreči je stal ob strani, drugače bi ga tisti colski ventil ubil.

Zakaj mislite, da na pnevmatskih prešah za stiskanje grozdja piše, da je strogo prepovedana uporaba komprimiranega zraka?! Lani je eden tako fental kamerada al soseda...

Edit: http://www.slovenskenovice.si/crni-scenarij/doma/stiskalnica-za-grozdje-je-eksplodirala-joze-v-komi

Nazadnje urejeno:

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ne...kamelci spet mal na suho pamet deli...mislim da je 8 barov - doloceno je s strani proizvajalca cevi...morem pogledat. Vodo se prvo not spusti...pol pa s to crpalko dvignes tlak...razlika ned tem ali pa stisnjenim zrakom je pa da vidis kje ven tece ce pusca... pomoje bi jurga znal bolje razloziti

evo jurga je prišel domov !
tlačni preizkus opravljamo mi stručnjaki z zrakom ,redkokdaj z vodo.
tlačni preizkus vodovodne instalacije izvajamo na 6 bar kar je zadosti saj je delavni tlak 3bar se pravi 100% več
kurjavo isto probamo na takšen tlak čeprav je delovni dosti manjši (odvisno od višine objekta)
tu vidim da boste doktorirali z čem se izvajajo preizkusi z vodo ali zrakom.
lahko delaš z obojim samo nastane problem če filaš z vodo da narediš poplavo.
imamo pa tesnostni preizkus in trdnostni (plinske instalacije )
če pa hočes narediti tesnostni preizkus se najbolj obnese da nafilaš na milibare tako takoj veš ali instalacije drži ali ne.
aj,še to ;doma sem zaznal preveliko porabo vode,ukrepanje takoj ; dal na instalacijo manometer zaprl glavni ventil in takoj se je manomater začel spuščati,ukrepanje takoj in iskanje kje spušča ,našel napako ,popravil znova nafilal na pritisk vodovoda ,manometer se ni pramaknil,zadeva rešena. zato ne komplicirati ,daj samo na instalacijo manometer zapri ventile in glej če manometer stoji to je cela umetnost.Če drži 3bare bo jih rudi 10, tolko o tlačnih preizkusih.

pozdrav.gif

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik vandrovec pravi:
ksz

Mater imate eni trde buče. Tovornjakova guma je nafilana na cca. 8 barov, pa poglejte kako odfuka tistega Rusa pod strop. Če bi bila not voda bi samo na kratko špricnilo in bi se razlila.

Sem bil par metrov stran, ko je en znalac odšraufal ventil iz sistema, ki je bil pod tlakom malo manj kot 8 barov zraka. K sreči je stal ob strani, drugače bi ga tisti colski ventil ubil.

Zakaj mislite, da na pnevmatskih prešah za stiskanje grozdja piše, da je strogo prepovedana uporaba komprimiranega zraka?! Lani je eden tako fental kamerada al soseda...

Edit: http://www.slovenskenovice.si/crni-scenarij/doma/stiskalnica-za-grozdje-je-eksplodirala-joze-v-komi

a še nisi videl kaj naredi voda pri 8 barih ko odviješ čep do konca te tudi lahko ubije 8 barov je 8 barov neglede z čem je filano.

pozdrav.gif