Covid-19 Covid 19 Navodila vlade

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Cepljenje bi bilo prostovoljno in brez prisile takrat, ko bi se cepljene in necepljene obravnavalo enako (kot npr pri gripi), oz. nebi cepljeni ali nevcepljeni deležni nobenih sankcij zaradi cepljenja.
če si necepljen, se lahko testiraš in si enakovreden
če ne plačaš davka, kaj lahko storiš? obstaja varianta, da plačam 12€ in ne rabim plačat 8000€ davka?

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.127
6.122
113
Ma kaj ste že vsi pozabili, kaj pomeni normalno življenje? Da lahko greš v bife, v trgovino, na bencinsko pumpo, v knjižnico ali na avtobus, ne da bi te kdo spraševal, kdo si, kam greš in kake papirje imaš? Da se na banki, zavarovalnici ali tehničnem pregledu lahko z referentom pogovarjaš, ne da bi bila vmes pleksi pregrada? Da ti nihče več ne teži, ali imaš masko ali ne? Temu se reče svoboda. Nobenega preverjanja, nobenih pogojev glede zaščitne opreme. Žalostno se mi zdi, da lahko država sprejme zakon, po katerem lahko vsi vedno nadzorujejo vse, ljudje pa to sprejmejo, češ "saj je vse normalno". Ne, ni. Normalnost je ravno stanje, ko ljudi nihče ne nadzoruje.

Aja, v Slo se je zapovrh vse to uvedlo na podlagi (neustavnega) vladnega odloka, podzakonskega akta.

Italijani pri 70% polne precepljenosti uvajajo pct.

Ted

Guru
8. sep 2007
1.721
595
113
Za kaj takega moraš vstopit v SDS.
Kje je prijavnica? :)
Ma kaj ste že vsi pozabili, kaj pomeni normalno življenje? Da lahko greš v bife, v trgovino, na bencinsko pumpo, v knjižnico ali na avtobus, ne da bi te kdo spraševal, kdo si, kam greš in kake papirje imaš? Da se na banki, zavarovalnici ali tehničnem pregledu lahko z referentom pogovarjaš, ne da bi bila vmes pleksi pregrada? Da ti nihče več ne teži, ali imaš masko ali ne? Temu se reče svoboda. Nobenega preverjanja, nobenih pogojev glede zaščitne opreme. Žalostno se mi zdi, da lahko država sprejme zakon, po katerem lahko vsi vedno nadzorujejo vse, ljudje pa to sprejmejo, češ "saj je vse normalno". Ne, ni. Normalnost je ravno stanje, ko ljudi nihče ne nadzoruje.

Aja, v Slo se je zapovrh vse to uvedlo na podlagi (neustavnega) vladnega odloka, podzakonskega akta.

Italijani pri 70% polne precepljenosti uvajajo pct.

Nismo pozabili, nekateri smo zato veseli, da imamo ob PCT pogojih bolj ali manj vsa vrata odprta. Ti pa ponujaš zgolj dve alternativi - free for all ali pa kompletni lockdown.

• Haha
Reactions: SamSvoj

darwin

Majstr
17. avg 2007
683
460
63
Ti boš toliko časa tečnaril, da boš na koncu eden izmed prvih, ki bo vzel 3. odmerek.
Ker boš med prvim in drugim toliko časa čakal, da bo vmes sam preverili Ivan Veliki v imenu vlade sprejel nov odlok, s katerim bo omejil najdaljši razmik med odmerki.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.127
6.122
113
Po enem mesecu neustavnega pct odloka, se že vidijo rezultati.

"V petek potrdili 1437 okužb z novim koronavirusom." PCT menda deluje? Ukinite že to testiranje in vse ukrepe. Številke bodo itak šle samo gor, smo namreč v jesenskem času, kmalu pa sledi še zima. Virus se požvižga na ukrepe, sploh ne 95% teh, ki so totalen larifari. Življenje mora iti naprej. Tisti nad 60, ki so se imeli namen cepiti so se, tisti ki se niso se pač niso.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.127
6.122
113
https://www.rtvslo.si/zdravje/novice/zaradi-gripe-je-v-sloveniji-umrlo-160-bolnikov/484309

https://medicina.finance.si/8956169/Gripa-Vsako-leto-v-Sloveniji-zboli-200-tisoc-ljudi

https://www.24ur.com/novice/sloveni...ju-gripe-kot-so-vnetja-uses-in-pljucnice.html

V UKC Ljubljana so preklicali prepoved obiskov, ki so jo uvedli konec januarja zaradi gripe. Ta je tokrat potekala v hujši obliki, hudo so obolevali tudi mlajši in sicer zdravi ljudje. V UKC so obravnavali več kot 1100 bolnikov z dokazano gripo, jih 559 zdravili v bolnišnici, kar 62 jih je umrlo. Bolniki so zaradi gripe umirali tudi v drugih bolnišnicah, tako da skupno število smrti verjetno presega 150.

https://www.times.si/ljubljanski-kl...udi--8a20d0d6982d2b4208b8a2fc0af8cbf53022e2b6

Omenjeni članki datirajo od leta 2010 do danes, pa se svet ni ustavil, bolnišnice niso kolabirale, nobenih testov, mask, prepovedi nakupovanja gat in nogavic ... tako je pač bilo vsako jesen in zimo. Kaj se je leta 2020 zgodilo s človeštvom?

jest5

Guru
18. avg 2007
26.572
-8.881
113
Ti lolek pač po letu in pol še vedno ne ločiš, kaj je tistih nekaj zelo pomembnih razlik med gripo in covidom.

javr

Guru
6. dec 2011
2.021
1.194
113
Naj doda še mojo 2.dozo Pfizerja da jih bo 578337, meni pa naj pošlje PCT
ideja pravzaprav ni moja, ampak od predsednika WHO (točno tistega govora trenutno ne najdem, slišal sem ga na radiu), kjer se pritožuje da v nekaterih državah cepijo že s 3.odmerkom, v nekaterih pa še s 1. niso in da se naj cepljenje razporedi enakomerno tako da bo v vseh državah večina dobila vsaj prvega. Ko sem to slišal, se mi je zdelo čudno zakaj potem sploh rabiš 2. In od tu naprej se lahko spet začne neskončna zanka razprav o protitelesih

brane_new

Guru
10. feb 2008
18.313
2.455
113

CENE cepiv.jpg

Tole je 2,3 mil na oko. In koliko smo že potalal? Lepo, da so cepiva, je pa tudi denar.
Če bi se cepilo, ne bi nič izgubil.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.251
3.747
113
41
Lj
To so samo cene proizvajalcev. V Sloveniji mora vse preko posrednikov, kjer ta cena naraste 10x do 100x. 100€+ za ene dozo ni nič nenavadnega.

• Haha
  • Všeč mi je
Reactions: javr in Matey

javr

Guru
6. dec 2011
2.021
1.194
113
Ti boš toliko časa tečnaril, da boš na koncu eden izmed prvih, ki bo vzel 3. odmerek.
Ker boš med prvim in drugim toliko časa čakal, da bo vmes sam preverili Ivan Veliki v imenu vlade sprejel nov odlok, s katerim bo omejil najdaljši razmik med odmerki.
razmik med odmerki je že določen, najverjetneje s številom protiteles po cepljenju, ki "stroki" v tem primeru ustreza v nasprotju s številom protiteles pri prebolelih kar ni financirano s strani farmacije: drugi odmerek 3 tedne po prejemu prvega, kar piše na kartončku ob prejemu prve doze, oziroma najkasneje 42 dni kar na kartončku ne piše, najde se pa v drugih virih, med drugim je mimogrede omenjeno tudi v dokumentarcu o dokumentarcu svetovno znanega filmskega režiserja Mitje Okorna, naročnik/plačnik/cenzor: Vlada RS.

Ivan Veliki je že sam z odlokom, najavljenim v soboto, 11.09., ki je stopil v veljavo v sredo,15.09., določil 3 dni kot razmik med odmerki kateregakoli cepiva; toliko si namreč imel časa (v ponedeljek, razen če so kje cepili v soboto/nedeljo prvi šus, najkasneje v sredo zjutraj pa drugi) da si si pridobil C. Ali pa janssen, če ti je 3 dni čakanja preveč.

Zaenkrat me ne zanima nič od tega ker dokler mi bo cepivo proti covidu predstavljalo večjo grožnjo kot covid sam, v (ponovnem) cepljenju ne vidim nobenega smisla. Pa še sam poklukar mi tukaj sporoča da bo to mojo odločitev vedno spoštoval. Vsaj dokler vsaj malce ne obledi kolektivni spomin na "neželene učinke cepiva v primeru 20-letne ženske", je pozabil dodati.

• Haha
  • Všeč mi je
Reactions: jendomen in Matey

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.251
3.747
113
41
Lj
:valjamse: a si siguren da je samo 100€ da ni jurja.
Odvisno če so ta pravi dobil razpis. Probaj zgooglat kdo dobavlja ta cepiva našim bolnicam in ti bo jasno.

Ubistvu mi je čudno da vas to preseneča. Po toliko aferah z dobavitelji zdravil in medicinske opreme mislite, da so pa zdaj kar čez noč pošteni ratal ko gre za ta cepiva?

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: Ytbnd in jendomen

Floki

Guru
6. sep 2007
10.369
3.375
113
Odvisno če so ta pravi dobil razpis. Probaj zgooglat kdo dobavlja ta cepiva našim bolnicam in ti bo jasno.

Ubistvu mi je čudno da vas to preseneča. Po toliko aferah z dobavitelji zdravil in medicinske opreme mislite, da so pa zdaj kar čez noč pošteni ratal ko gre za ta cepiva?

Saj se ve da se služi samo ti pa pretiravaš še tako 10 kratno. Cepivo ki se je naročalo je stalo 14,5€ če že govorimo o Pfizerju ker je šlo preko EU. Kar se bo naročalo od septembra naprej pa stane 19,5€.

• Všeč mi je
Reactions: Matey