Glede na to, kako očitno poteka prebolevanje omicrona, ga verjetno sploh ni.Sedaj so ukinili pogoj PCT povsod, razen v kritični infrastrukturi, za vstop v državo ne rabioš PCT. Kakšen je torej razlog, da se gre folk cepit še z booster dozo potem?
Pametnejši odneha.Se pravi vsa ta jaka znanost, in na koncu je virus sam moral popustiti, ker se mu ne da več.
Bom tebe vprašal, ker vidim da se spoznaš na te zadeve. Situacija se spreminja praviš...to samo pri nas, ali vsepovsod? Ker čudi me, da režim v 4. rajhu severo od nas še izgleda da nič ne ve o teh spremembah in začne sredi marca s policijo preganjat necepljene, čeprav cepivo proti omikronu še ni razvito...ampak pustimo zdaj malenkosti.Glede na to, kako očitno poteka prebolevanje omicrona, ga verjetno sploh ni.
Pa še dodatek za debile - folk se cepi in boosterira zaradi zdravja ampak to je bilo bolj aktualno pri prejšnjih sevih, kjer je bila zaščita dobrodošla, zdaj pa smo očitno v drugačni, lažji oz. boljši situaciji. Kdo bi si mislil, da se sčasoma situacija lahko spremeni... aja vsak, ki spremlja in realno dojema situacijo od recimo marca 2020 dalje.
Ne moreš.Zdaj mi pa naj en razloži ali in kako lahko po 7 dneh (tj. naslednji četrtek) prekinem samoizolacijo? Naj grem na plačljivi hitri test? In če ja - kam????
Zanima me tvoje mnenje, kdo je bolj zaslužen za to "boljšo" situacijo? Človek z svojim pristopom v teh dveh letih z lockdown-i, cepivi itd., ali narava, ki je slučajno ubrala milejšo pot pri temi virusu? Smo res z tovrstnim pristopom "zmagali", ali smo imeli samo srečo?Glede na to, kako očitno poteka prebolevanje omicrona, ga verjetno sploh ni.
Pa še dodatek za debile - folk se cepi in boosterira zaradi zdravja ampak to je bilo bolj aktualno pri prejšnjih sevih, kjer je bila zaščita dobrodošla, zdaj pa smo očitno v drugačni, lažji oz. boljši situaciji. Kdo bi si mislil, da se sčasoma situacija lahko spremeni... aja vsak, ki spremlja in realno dojema situacijo od recimo marca 2020 dalje.
S to boljšo situacijo sem imel v mislih za nas bolj ugodno mutacijo virusa v sev z imenom omikron in kar se tega tiče je to seveda zasluga narave ter ne nas, ki smo (kot zaenkrat kaže gled ena statistilne podatke) imeli zgolj srečo. Zasluge našega pristopa se pa poznajo v obliki plusov - zaradi cepljenja manj mrtvih ter manj resnejših potekov kar pomeni tudi manj slabih dolgoročnih posledic zaradi okužbe s prejšnjimi sevi ter manjše število naenkrat okuženih zaradi bolj in manj smiselnih drugih proticovidnih ukrepov kar pa je naredilo celotno situacijo z okužbami s prejšnjimi sevi bolj znosno - in pa žal seveda tudi v obliki minusov (resni slabi stranski učinki cepljenja, psiha, odvzem pozornosti za druge resne bolezni, itd.).Zanima me tvoje mnenje, kdo je bolj zaslužen za to "boljšo" situacijo? Človek z svojim pristopom v teh dveh letih z lockdown-i, cepivi itd., ali narava, ki je slučajno ubrala milejšo pot pri temi virusu? Smo res z tovrstnim pristopom "zmagali", ali smo imeli samo srečo?
Ne moreš.
Po 7 dneh je konec brez testiranja.
Beri zadnje
Nujno branje: karantenska pravila so se spremenila, a ne za vse
Ali novi odlok prekine že odrejeno karanteno in se lahko svobodno gibljete?www.slovenskenovice.si