Covid-19 Covid 19 Navodila vlade

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.181
4.147
113
Samo opozorilo, z grla če ne jemlješ prav, dobiš "efekt testiranja kokakole". Tista pufer tekočina je premalo močna (jo je premalo) da nevtralizira večjo količino sline, kar potem da napačen pozitiven rezultat. Požgačkat moraš direkt po žrelu s čimmanj namakanja vate v slino v ustih.

sousis

Guru
16. nov 2019
1.622
1.088
113
Ker ni omenjeno pod neomejeno, domnevam da ti velja vsaka črka posebej. Torej 270 dni od C in/ali 180dni od zadnjega P.
BojanP točno tako. Razen če si se 2x cepil.

Od 1. februarja dalje bo potrdilo PCT neomejeno veljavno le še za tiste, ki so bili cepljeni s poživitvenim odmerkom (zadnji odmerek mora biti cepivo mRNA), za vse, ki so virus preboleli (v 180 dneh oziroma do 14. septembra 2021 v 240 dneh) in bili kasneje dvakrat cepljeni ter za cepljene s cepivom Janssen in še Pfizerjem oziroma Moderno.

sousis

Guru
16. nov 2019
1.622
1.088
113
Mimogrede, če si 2x cepljen (ali prebolel + 1x cepljen), in ne greš po booster ZNOTRAJ 270 DNI od zadnjega cepljenja, se po 270. dnevu šteje, da sploh nisi cepljen. Tudi če si npr. po cepljenju še prebolel covid in si zato še vedno "zelen", po izteku roka za prebolevnost moraš spet po 1 dozo, ki ti potem velja 270 dni, ali pa 2 dozi, če hočeš po trenutnih pravilih neomejeno trajanje.

Takole zakomplicirat zna samo EU birokracija.

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.966
2.635
113
Mimogrede, če si 2x cepljen (ali prebolel + 1x cepljen), in ne greš po booster ZNOTRAJ 270 DNI od zadnjega cepljenja, se po 270. dnevu šteje, da sploh nisi cepljen. Tudi če si npr. po cepljenju še prebolel covid in si zato še vedno "zelen", po izteku roka za prebolevnost moraš spet po 1 dozo, ki ti potem velja 270 dni, ali pa 2 dozi, če hočeš po trenutnih pravilih neomejeno trajanje.

Takole zakomplicirat zna samo EU birokracija.
V članku, ki sem ga nalepil malo višje piše dugače.

"Če se oseba cepi s poživitvenim odmerkom, dobi novo potrdilo, ki velja neomejeno. Kot so nam pojasnili na NIJZ, to velja tako za osebe, ki se s poživitvenim odmerkom cepijo v roku 270 dni po drugem odmerku, kot tudi za osebe, ki se s poživitvenim odmerkom cepijo po preteku 270 dni od drugega odmerka."

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.595
-3.912
113
V resnici prebolevnost traja samo 5mes in 20 dni, toliko časa ti QR koda kaže zeleno.

A 6m govorite zato, ker se lepše sliši, pa da izgleda vlada bolj prijazna?

• Všeč mi je
Reactions: Ytbnd

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Samo opozorilo, z grla če ne jemlješ prav, dobiš "efekt testiranja kokakole". Tista pufer tekočina je premalo močna (jo je premalo) da nevtralizira večjo količino sline, kar potem da napačen pozitiven rezultat. Požgačkat moraš direkt po žrelu s čimmanj namakanja vate v slino v ustih.
Res je. Testi, ki se prodajajo za samotestiranje, niso namenjeni za jemanje vzorca iz žrela.

matej_

Guru
25. okt 2007
2.160
701
113
nam (za otoke) so v lekarni dali teste, katere lahko uporabis tudi za bris grla. vivadiag pro, belo oranzna škatlica.

vsi ostali so samo za iz nosa.

• Všeč mi je
Reactions: Utisevalec

sousis

Guru
16. nov 2019
1.622
1.088
113
V članku, ki sem ga nalepil malo višje piše dugače.

"Če se oseba cepi s poživitvenim odmerkom, dobi novo potrdilo, ki velja neomejeno. Kot so nam pojasnili na NIJZ, to velja tako za osebe, ki se s poživitvenim odmerkom cepijo v roku 270 dni po drugem odmerku, kot tudi za osebe, ki se s poživitvenim odmerkom cepijo po preteku 270 dni od drugega odmerka."
Hm, se mi je zdelo, da sem brala glih od NIJZ izjavo glede tega cepljenja v roku 270 dni. Grem naprej v research. Ampak... kot pri nas obračajo pravila, je mogoče bolj pametno preračunati teh 270 dni od zadnje doze, pa imeti v mislih ta rok pri morebitnih odločitvah...

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.101
3.607
113
41
Lj
"v omenjeni dikciji prepoznavajo prikrito uvedbo obveznega cepljenja proti covidu-19 za zaposlene"

javr

Guru
6. dec 2011
1.946
1.144
113
zakaj toliko truda da se najde nek način, karkoli, samo da se vsili cepljenje proti covid ? Te igre bi moralo biti nepreklicno konec - če prej ne - že 29.septembra, ko so z idiotskimi ukrepi in odloki v smrt potisnili 20-letnico ki se je cepila samo zato da bi prišparala nekaj pri avtobusni karti.
Tukaj sem smrtnih primerov naštel celo 41, a je, seveda, zraven zdravniška komisija, ki se bo maksimalno potrudila za ugotovitev da vzrok smrti ni cepljenje.

• Všeč mi je
Reactions: Ytbnd

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.107
4.099
113
Nove lazi nasih 'strokovnjakov':

Dokaz - CDC:

• Všeč mi je
  • Wow
Reactions: jendomen in javr

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.209
3.572
113
Marlbor
Preden bo minilio 270 dni, bo tusta beseda neomejeno izpuhtelo ko keks .
Ce oa ne bo izpuhtela, bo pa virus izpuhtel in nekaj biljonov dolarjev z njim.
Spomnite se, da si vam pred 270 dnevi obljubljal da je celo ena doza johnsona dovolj za trajno zascito ( in dve dozi ostalih).
Ja saj, potem bo novi sev Zažmirikron, pa pa bo bolj odporen na cepivo in bo vse spet drugače.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.276
7.052
113
pri taščici
No, ce bos dobil devetmasti poxivitveni odmerek bos imel PCT pogoj.
Ce jih bos imel pa samo 18 pa ne in se bo smatralo kot ne bi imel nobenega.
Poglej si storijo 2C+P kolesarja ki ga ne spustijo v spanijo, 3C pa ne more dobiti ker se ni potekla neka doba od P.