Covid-19 Covid 19 Navodila vlade

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.332
-2.694
113
Če bodo imeli samo fotografijo, lahko mirno trdiš, da je na njej tvoj dvojnik in da imaš alibi za vsaj tri dni.
Alibija nimaš, ker si pač takrat bil tam.
Če pa znaš nekoga dobit, da bo lažno pričal, da si bil tam pa vedi, da zna tudi policija enako dobit nekoga, ki bo potrdil da si bil na protestih, da te je videl.
Seveda se boš lahko pritožil, pa bo pritožba zavrnjena, lahko pa vztrajaš do evropskega sodišča, če se ti splača za 200 eur.
Pa saj je pri prometnih prekrških enako.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.332
-2.694
113
Na podlagi moje sedanje slike, ne more priti do mojega imena. Na cesti me lahko slika, vendar umetna inteligenca za prepoznavo obraza mora preiskati vse podobne slike v arhivu. Moje sedanje slike v arhivu ni.
Umetna inteligenca za prepoznavo obraza in računalnik lahko primerja vse slike iz baze v sekundi.
Ok, možno da UI ne bo prepoznala, kdo je na sliki, vendar v tem primeru pač kazni ne boš dobil.

Tiste dijake so pa našli, in jim poslali kazni.

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.047
832
113
Na selu kot je MB, pa je res težko raspoznat tistih par sto ljudi, ki so tako ali tako po večini že v bazi.
Ker pa imajo ti osebki IQ jogurta, po večini objavljajo svoje sebke na splet, tako, da aktualnega materjala za primerjavo ne manjka.

• Všeč mi je
Reactions: tomi in sandra

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.327
9.554
113
EU
Sdaj sem pogledal v pasaport, in je slika črno - bela. Če policija tudi skenira obraze udeležencev, mora primerjati s slikami v bazi podatkov, katere niso medseboj poivezane. Policija tudi ne sme preverjati registerske tablice vozil, prek DARS-ovih kamer za prepoznavo številk. Kako bi potem uradno delali prepoznavo obrazov.?

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.332
-2.694
113
Pa se sme kar takole snemat? Brez pristanka?
Ker ko je tista zblojena korošica posnela policaja, ki je za razliko od protestnikov javna oseba, ste bili večinsko mnenja, da gre za prepovedano snemanje, policija je vložila kazensko ovadbo poleg ostalega tudi zaradi nezakonitega snemanja, policaj jo je pa še zasebno tožil za odškodnino.

bertoncl

Guru
4. jun 2015
1.808
639
113
Na podlagi moje sedanje slike, ne more priti do mojega imena. Na cesti me lahko slika, vendar umetna inteligenca za prepoznavo obraza mora preiskati vse podobne slike v arhivu. Moje sedanje slike v arhivu ni.

Obstaja zasebno podjetje (morda več njih), ki prečesava internet in pari slike z osebnimi podatki, svojo bazo pa ponuja policijam in drugim zainteresiranim po svetu, v namen strojne prepoznave obraza. Je bil pred časom članek na slo-techu.

• Wow
Reactions: Cash

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.048
5.653
113
Če to omogoča že navaden NAS app za splošno uporabo....potem kakšna firma z profi opremo/namenom še tolk lažje

okoli @5:48...začne pa že malo prej razlagat..... :( Pomojem tanovi telefoni že sami kako sliko tebe kam pošlejo...pa ostalo telemetrijo...

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Jutri bodo že začele kazni prihajat. Pravično bi bilo vsaj 5 tisoč € za vsakega.