Okolju prijazni avtomobili

d3esaly

Fizikalc
1. jun 2008
457
34
28
Jaz sem ta teden zamnjal dizelsko A6ko za električno vozilo in moram reči, da sem zaenkrat zelo zadovoljen. Mislim, da se premalo poudarja koliko boljša je izkušnja vožnje električnega vozila. To je, vsaj zame, drug višji nivo. Doseg je minus, vendar zaenkrat edini. Plusov je, vsaj zame, bistveno več.

• Všeč mi je
Reactions: mtl

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.138
741
113
EU
In, a si prej že vozil avtomatika, ali si imel ročne prestave? Kakšne tehnologije si imel prej? Ali si imel radarski tempomat ipd.?

Ker jaz ko se usedem v hibridno Toyoto, praktično ne občutim nobene takšne razlike pri vožnji. Pa večkrat občasno vozim tudi EVje, da mam s čim primerjat.

LarryClay

Guru
10. feb 2023
1.174
1.182
113

Kot kaže bo cena elektrike 7 centov/kwh.
Plus omrežnina.

Poceni se bomo vozili!!
Grem naročit Cybertruck, ker je elektrika tako poceni. :zaljubljen:

• Všeč mi je
Reactions: darjan

d3esaly

Fizikalc
1. jun 2008
457
34
28
Imel sem aktualno A6ko, 6 valjnika, na zračnih blazinah ter več ali manj vso opremo. Zdaj imam i5ko z več ali manj vso opremo. Največja razlika je absolutno odzivnost, ker 50 TDI v povezavi z 8 stopenjskim menjalnikom je bil milo rečeno katastrofa, kar se tiče speljevanja in odzivnosti. Drugo kar mi je všeč je tišina in mirnost v kabini. Tretja stvar, ki pa je mogoče zgolj posledica menjave znamke, pa je implementacija tehnologije v teh električnih vozilih. Saj pravim, jaz sem trnutno zelo zadovoljen, kako bo v prihodnosti pa bo čas pokazal.

• Všeč mi je
Reactions: darjan in sajkek

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.925
6.976
113
Zato pa pravim, samo za tiste, ki imajo mentalno blokado oz morajo imeti še stari način polnjenja, ki so navajeni iz ICE pump.

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.138
741
113
EU
A to misliš ta del, ko se moraš zaradi polnjena ti ves čas prilagajati avtu, namesto da bi raj razmišljal o drugih rečeh?:zavijazocmi:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.925
6.976
113
Tak kot se ti zaradi XY stvari (oz samo ene?) prilagajaš ženi? Kompromisi so razlog za zadovoljno življenje.

jezek

Guru
24. jul 2008
3.403
1.408
113
No čakaj malo, govoris o novem bimeru za 100 jurjev. Valda to poje audija, tud če motorja sploh ne bi imel...in se manko pravega motorja sploh ne opazi....

• Všeč mi je
Reactions: sajkek