Okolju prijazni avtomobili

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.915
6.974
113
te subvencije so kaplja v morje, poglej koliko plačuješ za zdravstvo in penzije ... a bi ukinili še to?

Pač EV vpliva direktno na zdravje, po neki logiki bi morali subvencije obesit iz tega naslova, recimo nekdo ki ima EV bi lahko imel nižje prispevke za zdravstvo, tisti z ICE pa toliko več.

• Haha
Reactions: sad in shootek

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.714
5.876
113
kaj jamraš, izkoristi jih.. ali pa samo plačuj. po želji... Ko si pa dajal SE na streho pa TČ v kurilnico, so bile pa OK, ali kaj?

drugače pa, tisti, ki bo izkoristil subvencijo, ima tale avto cenejš v EV varianti kot ICE.
Sem sprejel subvencije in danes ugotavljam da je bil nateg. Tako, da lahko zaključma.

• Haha
Reactions: Samo Svoj

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.837
6.500
113
Sem sprejel subvencije in danes ugotavljam da je bil nateg. Tako, da lahko zaključma.

ko boš vrnil, kar mirno lahko, boš lahko takole zaključil. do takrat pa... kaj si? hinavec ali samo egoist, ki se ravna po vodilu vsi zame, jaz zase? Je še tretja opcija sicer, najverjetnejša, ampak tak boš izbral četrto.

sad

Guru
24. avg 2007
21.033
9.668
113
kaj jamraš, izkoristi jih.. ali pa samo plačuj. po želji... Ko si pa dajal SE na streho pa TČ v kurilnico, so bile pa OK, ali kaj?

drugače pa, tisti, ki bo izkoristil subvencijo, ima tale avto cenejš v EV varianti kot ICE.
Najprej počakajmo na cene tukaj.

Sicer pa, zakaj bi bil nekdo hinavec, če izkoristi subvencijo in hkrati pošteno pove, da je popolnoma nepotrebna in nepravična.
EVji so pač zrela industrija in ni nobene potrebe več po subvencijah. S tem se le izkrivlja trg in po nepotrebnem sili ljudi v neoptimalno izbiro. In ne, to ne pomeni, da so EVji za vse neoptimalna izbira.

Res pa ne vem, če je MrDaco na ves glas kričal, da so tiste subvencije nateg PREDEN jih je izkoristil.