No ja..zakon o nalezlj. boleznih pravi drugaceLahko, ni kaznivo.
No ja..zakon o nalezlj. boleznih pravi drugaceLahko, ni kaznivo.
V glavnem bo mir, oziroma bo število okužb nizko. Predvsem pa daleč od epidemije.Mislim, da tebi nekaj ni jasno. A mislis, da potem pa si ok al kaj? Imas enkrat gripo in si odporen for life?
Ko bo cepivo, bo po vecini mir, prej pac ne...protitelesa imas po okuzbi nekaj mesecev, potem pa lahko fases se drugo rundo.
Kako boš v karanteno tesne stike dal, če okuženi asimtomatski hodi delat.ksz
Gledam češke številke, oni so sorazmerno pri nekje 70% števila okužb pri nas. Jasno ni edino, to, kako da imajo cca. polovično smrtnost v primerjavi z nami. Ali drugače štejejo, ali pa Janez za jebeštrga dela.
Če bi pri nas striktno izdajali karantenske odločbe samo za tiste najbolj očitne tesne stike (družina, ožji sodelavci), bi bili - sem prepričan - danes na 500 okužbah dnevno.
Pa a se ti slučajno sploh cepiš proti gripi? Eeeee vidiš, že tu je en problem.Ne vem zakaj taka fama okol cepiva. A cepivo za gripo je pa izkoreninilo gripo?
Ce bi klicali stike, kot na zacetku, bi bilo bolje. Pac smo neodgovorni.ksz
Gledam češke številke, oni so sorazmerno pri nekje 70% števila okužb pri nas. Jasno ni edino, to, kako da imajo cca. polovično smrtnost v primerjavi z nami. Ali drugače štejejo, ali pa Janez za jebeštrga dela.
Če bi pri nas striktno izdajali karantenske odločbe samo za tiste najbolj očitne tesne stike (družina, ožji sodelavci), bi bili - sem prepričan - danes na 500 okužbah dnevno.
Predvsem verjetno namerno ne okužujejo ranljivih skupin, tako kot se to pri nas počne.ksz
Zaradi mene sigurno ne. Tako dolgo že nisem bil nikjer da moram it en dan avto mal zalaufat pa naredit en krog, da ne bo čisto zaribal.Aha zdaj mi bolj jasno zakaj je 50 mrtvih na dan.
Če si asimptomatski in te noben ni testiral in nimaš nobene odločbe, njente, nada, kuracpalac, za kaj boš odgovarjal?No ja..zakon o nalezlj. boleznih pravi drugace
Kako bi asimptomatski okuženi hodil delat, če bi imel karantensko odločbo, odsotnost z dela 100% bi krila država, v primeru kršitve odločbe pa bi ga čakala višja kazen, kot bi v tistih 10 ali 14-ih dneh zaslužil?Kako boš v karanteno tesne stike dal, če okuženi asimtomatski hodi delat.
Odsotnost z dela ne krije država. Podjetje mora izpolniti obrazec za poškodbo na delu, ZZZS pa pravi da prvih 30 dni po zakonu mora plačati delodajalec.Kako bo asimptomatski okuženi hodil delat, če ima karantensko odločbo, odsotnost z dela 100% krije država, v primeru kršitve odločbe pa ga čaka višja kazen, kot bi v tistih 10 ali 14-ih dneh zaslužil?
Ko ti svetovalno skupino zapusti glavni epidemiolog države, ker njegovi predlogi NISO bili upoštevani, bi moralo še najbolj butastim biti jasno, v kakšno katastrofo nas pelje vlada in "stroka". Oz. mogoče pa nas želijo pripeljat tja, a? Kar naenkrat sploh ni novih ukrepov oz. vsaj poizkusov, samo držimo status mrtvih do neskončnosti, medtem ko se cifer mrtvih in obolelih ne spreminjajo več. Tako smo zabluzili, da se je še Fafangel zjokal in izstopa iz te norije ven, ker spet poudarjam, njegovih priporočil NISO upoštevali (pa je že večkrat povedal, da mnogih idiotskih, ki jih imamo sedaj, ne priporoča).
Evo, še jest eno mojo idejo obelodanim...
Številke in situacija je taka, da se zadeva z lahkoto lahko poslabša... Janšo itak rušijo. Ko jim ga uspe zrušiti, on tik pred tem odpravi vse ukrepe, Slovenci se dajo od veselja iz ketne in hop v trgovine in lokale, situacija s Covidom se spet lepo namnoži in nam zje*e zdravstveni sistem, Janša pa potem reče, da je bilo vse pod nadzorom, ko je zadevo vodil on...
Zakaj se mi zdi, da je to čisto možen scenarij? Saj smo ja v Sloveniji...