Tak u qurcu smo da so morali novo kategorijo izumit. Za črno prvič slišim.
Tak u qurcu smo da so morali novo kategorijo izumit. Za črno prvič slišim.
Se pravi tudi v zeleni coni bo zaprto vse?
Medtem pa zmeraj najdejo te frizerje in pedikure, ki jih na vsak način hočejo odpreti, se vidi da so ženske glavne tam v vladi.
Nisi kršil policijske ure. Spadaš med izjeme: odhod na delo.Aja, pa verjetno bo sedaj precej več dnevno okuženih in umrlih, ker sem ob 5:30 kršil policijsko uro in s tem nisem upošteval 14 dnevnih ukrepov.
Napaka... Še enkrat se vprašaj, kdo bo odločil, če bomo (ali nam bo prepovedano) šli smučat, pa ni važno kam... NIJZ? Ne se hecat... IJJ? Ups...
Rdeča je barva krvi, črna pa barva krvi ko je že enmal odležala.hehehe... sam res.
črna je zarad tega, ker v tej coni itak vsi pocrkajo...
Jaz zdaj ne vem kako kidate sneg ampak jest če kidam, nimam v krogu treh metrov nikogar. Ali vsaj ne za dolgo.saj ti je lepo povedal da je pač blizu ceste ali kjerkoli že kidal kjer gre folk mimo. tole kar si pa naumil zraven pa res ne vem kje si povlekel...
Rdeča je barva krvi, črna pa barva krvi ko je že enmal odležala.
Jebat ga, nekateri kidamo z žličko v roki, pa vsako snežinkico posebej . Sej veš, se delamo, da delamo.Jaz zdaj ne vem kako kidate sneg ampak jest če kidam, nimam v krogu treh metrov nikogar. Ali vsaj ne za dolgo.
Jebat ga, nekateri kidamo z žličko v roki, pa vsako snežinkico posebej . Sej veš, se delamo, da delamo.
Statistika vse prenese.... Sej vidiš, čez vikend nam gre superduper, pol pride pa supersreda .
Sarkazem off: Čist smiselna stvar ob pravilni in pošteni uporabi statistike.
Dodaj še to, da na Slovaškem po prvi rundi množičnega testiranja ugotavljajo, da so dobili ogromno novih žarišč okužb prav zaradi testiranja, saj so se ljudje v čakanju na test okužili. In odlašajo še s kakšnim takim preizkusom.V bistvu je super torek tisti ki ima največ. Za vikend nam ne gre nič bolje samo testiranih je manj. Če bi bila število testiranih enako bi bilo tudi okuženih več. Včeraj sem poslušal intervju z epidemiologom iz Južne Tirolske kjer so izvedli množično testiranje. Je rekel da je ukrep zelo učinkovit ker v kratkem času ogromnemu številu asimptomatskih bolnikov omejiš gibanje. Je pa res da mora biti testiranje množično kar je pri njih tudi bilo kjub temu da je bilo prostovolno. Pri nas verjetno ne bi bilo tako ker bi se polovica slovencev bala da ne bodo dobili čipa v možgane.
IJS predvideva da se na 4 dni okuži 1% prebivalstva.Trendu prekuzenosti Gorenjske (oranžna) se počasi pridružuje Pomurska (modra), ki je tudi imela velik odstop v pozitivo sredi novembra. Sicer počasneje, kot Gorenjska, ker je amplituda manj zanihala v število okužb, ampak trend je jasno viden.
Naslednja izgleda, da bo Koroška (svetlo zelena) regija, ki je pred kratkim imela odstopajoči porast in izgleda, da je čez vrh.
Ostale regije se jim bodo pridružile počasneje, ampak moja napoved še vedno je, da se jim bodo v upadu okužb do novega leta pridružile še vse ostale regije.
Omenjene tri regije so že čez kritično točko prekuženosti, ostale pa so na dobri poti.
Jaz še vedno ne vem zakaj pri nas tok besno testirajo, če jim stiki lutajo naokoli.Dodaj še to, da na Slovaškem po prvi rundi množičnega testiranja ugotavljajo, da so dobili ogromno novih žarišč okužb prav zaradi testiranja, saj so se ljudje v čakanju na test okužili. In odlašajo še s kakšnim takim preizkusom.
Sam bi pa dodal še to, da nam nič ne koristi množično testiranje, ker 1. ne bi bilo množično in 2. ne bi bili sposobni izdati pravočasno odločb, s katerimi bi pozitivne dali v karanteno.
Jaz zdaj ne vem kako kidate sneg ampak jest če kidam, nimam v krogu treh metrov nikogar. Ali vsaj ne za dolgo.
Po moji oceni se na dan okuzi med 0.5% do 0.75% prebivalstva. Pristej te stevilki se okoli 30% prekuzenost (ze preboleli in ne aktivno okuzeni), pa pridemo do novega leta nekje na okoli 45%.IJS predvideva da se na 4 dni okuži 1% prebivalstva.
Kaj pa vem.... pri trenutnem tempu bi rabili 200 dni da se prekuži 50%
Če bi od oka vzel da se jih je že do oktobra okužilo nekaj.
Recimo da rabiš 180 dni = 6 mesecev. Se pravi..... aprila smo že frej....