Covid-19 Covid 19 Navodila vlade

sad

Guru
24. avg 2007
21.033
9.668
113
Se vedno boljsa kot pri nas.
Torej sedaj Hrvaška ni več vzorna država, kjer lahko brez omejitev hodiš okrog in nimajo obolelih? Tako kot pred 14imi dnevi, ko si jih koval v zvezde.
Počakamo torej še 14dni, da vidimo, kaj se bo izcimilo.

PS: Zakaj pa nas ne obveščaš več večkrat dnevno o super duper Hrvaški, tako kot si nas 14 dni nazaj?

• Všeč mi je
Reactions: cappy

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.310
2.536
113
Se vedno boljsa kot pri nas.
hr.jpg

hr.jpg

Ali ni johanesfil bolj za njih. Kaj pravi? Če sploh ima elektriko in vodo da se javi?

Floki

Guru
6. sep 2007
10.097
3.173
113
Dodaj še to, da na Slovaškem po prvi rundi množičnega testiranja ugotavljajo, da so dobili ogromno novih žarišč okužb prav zaradi testiranja, saj so se ljudje v čakanju na test okužili. In odlašajo še s kakšnim takim preizkusom.
Sam bi pa dodal še to, da nam nič ne koristi množično testiranje, ker 1. ne bi bilo množično in 2. ne bi bili sposobni izdati pravočasno odločb, s katerimi bi pozitivne dali v karanteno.

Zakaj pa rabiš odločbo za samoizolacijo? A ti mora nekdo na papir napisat da ostaneš doma.
Jaz sem ostal doma ko sem imel stik z osebo ki je bila okužena pa nisem nobene pogodbe dobil niti me ni noben poklical. Mi je čisto dovolj če napišejo da moraš v karanteno.
Da si pa pozitiven pa tega ne veš potem imaš pa res hude probleme sam s seboj.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.520
4.634
113
Zakaj pa rabiš odločbo za samoizolacijo? A ti mora nekdo na papir napisat da ostaneš doma.
Jaz sem ostal doma ko sem imel stik z osebo ki je bila okužena pa nisem nobene pogodbe dobil niti me ni noben poklical. Mi je čisto dovolj če napišejo da moraš v karanteno.
Vprašaj delodajalca to.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Kaj pa vem.
Recimo da opravičiš 14-dnevni izostanek iz službe pa te fore pa to?
Sem ga samo poklical da sem imel stik z okuženo osebo pa sem dobil 2 tedna dela od doma + test po 10 dneh.
Pozitivni dobi bolniško.
Ne vem kakšne delodajalce imate vi da vam če ste pozitivni ne pošlje domov.
Bi enako svetoval delavcu v proizvodnji?
Mimogrede: zakaj nisi delal od doma še preden si imel stik z okuženo osebo?

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.520
4.634
113
Sem ga samo poklical da sem imel stik z okuženo osebo pa sem dobil 2 tedna dela od doma + test po 10 dneh.
Pozitivni dobi bolniško.
Žal imajo mnogi takega, ki se mu jebe za tvoje zdravje, ampak hoče, da je delo narejeno. Zato ne bo niti mrdnil, če mu ne pokažeš odločbe. In točno to se je dogajalo, da so pozitivni zato hodili na delo, poleg njih pa še ostali iz iste hiše, ker niso dobili odločb s karanteno. Enako se dogaja sedaj in zato se virus tudi mirno širi.

• Všeč mi je
Reactions: bizi

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune
Pozitivni dobi bolniško.

Povej to nekomu kateri dela v proizvodnji ali kje ki ne more od doma....

Mater mate eni ideje.... Ko ona, če si lačen pa nimaš za kruh, jej potico.....

• Všeč mi je
Reactions: BornSkeptic

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.890
-360
113
Pozitivni dobi bolniško.

bodi srecen, da imas super duper sefa. pac ni povsod tako idealno, in ce tega nisi vedel, potem je res cas da odpres svoje ocke in pogledas cez planke.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.097
3.173
113
Povej to nekomu kateri dela v proizvodnji ali kje ki ne more od doma....

Mater mate eni ideje.... Ko ona, če si lačen pa nimaš za kruh, jej potico.....

Pozitiven ki gre delat pa tudi če je proizvodnja je v prekršku in lahko za to tudi kazensko odgovarja. Še vedno ima možnost prijave na inšpektorat. Kakšen podjetnik moraš biti da se ti jebe da imaš okuženega na šihtu če imaš lahko zaradi tega čez en teden celo firmo doma.
Da imam osebno takega šefa še isti trenutek kličem zdravstveni inšpektorat.

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
odvisno je tudi kakšni so sami.
kar se mene tiče ni bil nikoli problem delo od doma ali pa kakšna druga izredna zadeva (tudi 5 tednov dopusta v kosu ne). pa nisem noben angelček pa neki najbolj učinkovit pa superduper.
imam pa sodelavca ki občasno "dela od doma" in se do 9 ure večkrat pač ne oglasi na telefon. telefoni od strank pa v prazno. delovnik pa od 7 do 15 ure. izgovora nobenega.

ja a je kaj čudno da mu potem šef ne dovoli dela od doma oziroma da to problematizira?

pa ne pravim da je povsod tako js #sampovem ;)