Covid-19 Covid 19 Navodila vlade

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
V bistvu je super torek tisti ki ima največ. Za vikend nam ne gre nič bolje samo testiranih je manj. Če bi bila število testiranih enako bi bilo tudi okuženih več. Včeraj sem poslušal intervju z epidemiologom iz Južne Tirolske kjer so izvedli množično testiranje. Je rekel da je ukrep zelo učinkovit ker v kratkem času ogromnemu številu asimptomatskih bolnikov omejiš gibanje. Je pa res da mora biti testiranje množično kar je pri njih tudi bilo kjub temu da je bilo prostovolno. Pri nas verjetno ne bi bilo tako ker bi se polovica slovencev bala da ne bodo dobili čipa v možgane.
Ma bojijo se da jim vrvico ki drži skup ušesa precvikajo.
Ker kaj bi pa potem masko gor držalo.

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
5.234
1.013
113
Ko smo že v temi navodila vlade, se mi zdi, da se virus po DSO-jih širi iz malomarnosti ali pa celo načrtno od strani vlade. Če dajejo navodila da lahko okuženi delajo če ne kažejo znakov, je to najman kar si lahko mislim.
Če z isto logiko operirajo tudi delodajalci pa smo tam kjer smo.
Čez kak mesec sploh cepiva ne bomo potrebovali, ker bomo prekuženi, ostali pa v evidenci umrlih.

• Všeč mi je
Reactions: mirsi

jello

Guru
22. sep 2008
10.130
3.875
113
Če ne smem povedat, da sem se v službi okužil, potem bom tudi hodil v službo, dokler ne crknem sam in vsi okrog mene. Da je res za ziher, da ne bo kdo slučajno ob kakšen evro, če se ugotovi, da samo glumim covid, v resnici imam pa samo pljučnico. Šparamo, naj stane kar hoče.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Poglej priponko 39262

Trendu prekuzenosti Gorenjske (oranžna) se počasi pridružuje Pomurska (modra), ki je tudi imela velik odstop v pozitivo sredi novembra. Sicer počasneje, kot Gorenjska, ker je amplituda manj zanihala v število okužb, ampak trend je jasno viden.
Naslednja izgleda, da bo Koroška (svetlo zelena) regija, ki je pred kratkim imela odstopajoči porast in izgleda, da je čez vrh.

Ostale regije se jim bodo pridružile počasneje, ampak moja napoved še vedno je, da se jim bodo v upadu okužb do novega leta pridružile še vse ostale regije.

Omenjene tri regije so že čez kritično točko prekuženosti, ostale pa so na dobri poti.

Zdaj sem si pa oddahnil, ko je Véliki YouToubovec govoril. Howgh!

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.978
10.721
113
kod Džej-Zija
Bedak. Očala znajo bit res problem, pa ne snežinkast. Sem očalar že celo življenje in res moraš imet masko čisto do oči pa še to se v določenih položajih rosi tako, da kmalu ne vidiš več ničesar. Sej, ko kidaš (ne vem zakaj bi sicer imel med kidanjem masko gor, tam si pa komot 3m od vsakega čoveka) in hodiš po ulici ni problem. Sem pa preživel 7 dni v našem skladišču na inventuri na temperaturi -3. Maske smo imeli stalno gor, pa ti lahko povem, da ni blo prijetno, ker so se mi očala rosila za ponoret. Sam eni pač ne vidite dlje od svojega nosu.

Mimogrede, Beovička sname masko takoj, ko je kamere več ne vidijo.

Aja, pa še to, maske med našo inventuro smo nosil striktno, ker se razdalje res nismo mogli držat in je blo to večini zelo smiselno, čeprav ekstremno neudobno za očalarje, neočalar je niti porajta ne. Problem je, ker te inventure sploh nebi rablo bit. Odlok na ravni države, vse inventure se prestavijo na kasnejši čas, pika amen. Aja, ne, koline so problem.
Zdaj se pa prosim samoizoliraj (ban-aj) iz foruma. Za isto oznako bedaka sem se jaz hladil en dan.

19. jul 2007
2.838
1.562
113
Ko smo že v temi navodila vlade, se mi zdi, da se virus po DSO-jih širi iz malomarnosti ali pa celo načrtno od strani vlade.
Če dajejo navodila da lahko okuženi delajo če ne kažejo znakov, je to najman kar si lahko mislim.
Če z isto logiko operirajo tudi delodajalci pa smo tam kjer smo.
Čez kak mesec sploh cepiva ne bomo potrebovali, ker bomo prekuženi, ostali pa v evidenci umrlih.
Kakor je bilo objavljeno, naj bi pozitivni, vendar brez simptomov zaposleni v DSO delali v rdeči coni, se pravi v tisti, kjer so samo izključno pozitivni.

Npr v Belgiji so prvi začeli s stem pristopom, tudi tukaj na Alterju so svetovali isti pristop.
Če se pogovarjamo o tem, res ne moreš reči, da načrtno raznašajo virus po DSO.

Če govorimo o kakšni drugi stvari ustrezno popravi.

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
5.234
1.013
113
Kakor je bilo objavljeno, naj bi pozitivni, vendar brez simptomov zaposleni v DSO delali v rdeči coni, se pravi v tisti, kjer so samo izključno pozitivni.

Npr v Belgiji so prvi začeli s stem pristopom, tudi tukaj na Alterju so svetovali isti pristop.
Če se pogovarjamo o tem, res ne moreš reči, da načrtno raznašajo virus po DSO.

Če govorimo o kakšni drugi stvari ustrezno popravi.
Zakaj ne? A so neprodušno zaprti? Mogoče pa tud več oseb več virusa, bolj prime tud na tiste ki so asimptomski.
In kam gredo ti zaposleni po končanem delu?
Po drugi strani pa, zdrave zapirati izolirati omejevati, bolni pa na delo? Pa tud dober zgled za podjetja, sam je.a tam ni rdečih, sivih ... con.

Sam res, a je že kdo koga videl z prtičkom na gofli?