Lahko povem direkt za Revoz. Po spomladanskem ponovnem zagonu proizvodnje so na vse vhode v tovarno postavili varnostnike s termometri in razkužila. Vsakemu, ki je hotel vstopiti so izmerili temperaturo. Razkužila so postavili tudi po oddelkih, pred jedilnicami, garderobah,... Vsepovsod so nalepljena navodila, kako si pravilno razkuževat in umivat roke. Postavljeni so posebni koši za uporabljene maske.
Potem so na glavni vhod postavili termokamero in tam ne merijo temperature več varnostniki osebno. Na stranskih vhodih so postavili samodejne elektronske termometre, kjer moraš vstavit roko, in ti mašina zmeri temperaturo.
Na dan dobi vsak zaposleni tri maske, večina kirurške, nekaterim zaposlenim pripadajo pa N95 glede na rizičnost stikov. Dve maski naj bi se nosili med delom, ena do malice, druga po malici. S tretjo greš domov in drugi dan z njo nazaj v službo.
Pri avtomatih za napitke in prigrizke je dovoljeno stati samo eni osebi hkrati. Vse mize v jedilnicah, na oddelkih in pri avtomatih so razmejili s pleksi steklom. Vsak drugi sedež je prelepljen s trakom.
Super lepo in prav. Zalomi se pri ljudeh, predvsem iz bolj južnih krajev nekdanje skupne države. Pa tudi pri Slovencih. Polovica ljudi ima masko pod nosom, nekateri pa pod brado. Od teh je velika večina teh južnih. In to je fakt, stanje kakršnega vidim osebno vsak dan. "Ja u tome ne mogu disat!"..."Vrti mi se!"..."Kako možeš, da izdržiš u tome Slovenac?" Moram bemumast!!! Leta 2017 sem bil v bolnišnici z atipično pljučnico (niso ugotovili vzroka) in sem se komaj izvlekel. Šele ob odpustu so mi povedali, da so mi dali manj kot 50% šanse, da preživim. Nočem še enkrat skozi to ali pa škripnit.