lokalni merkator v vasi ma isto narejeno s tem, da je prostora pol manj. malo več kot za širino vozička je ta koridor.
nova pravila za prehod meje:
Za dve uri bo dovoljen prehod meje za dostop do najbližjih prodajaln ali storitev | 24ur.com
Od ponedeljka bo med izjemami, ki omogočajo prečkanje meje in vstop v rdečo državo brez karantene ali negativnega testa na novi koronavirus, tudi dostop do prodajaln ali storitev v sosednji državi, če so te bližje prebivališču osebe, kot so tovrstne prodajalne ali storitve v domači občini, ali...www.24ur.com
a to pomeni, recimo, da lahko grem v Graz v Ikeo? sj ne bom hodu sam zanima me. Al morem slučajno v Zagreb ker mi je mogoče par km bližje
edit: a v avstriji so frizerju odprti (ker te storitve v slo ni)
Za storitve, ki jih nimaś na voljo v svoji občini lahko prehajaš občinske meje.A tvoja občina meji na Avstrijo ali na Hrvaško?
Verjetno je hotel povedat to, da je "izrečen ukrep samoizolacije" protislovno.Kaj si hotel povedati s podčrtanim tekstom?
Kacin pravi da ni panike, priporoča da greste mal ven na zrak s kolegi. Prihaja nakupovalna sezona zato je treba trgovine odpreti.
Kacin: V bolnišnicah so razmere stabilne, obvladane, pritisk popušča | 24ur.com
Vlada je sporočila, da so v soboto opravili 3432 testov in potrdili 1024 okužb z novim koronavirusom. Delež pozitivnih je tako višji kot včeraj, in sicer 29,84-odstoten. Hospitaliziranih je 1244 ljudi, 198 jih je na intenzivni negi. Iz bolnišnic so odpustili 39 oseb, umrlo pa jih je 26. Število...www.24ur.com
Kljub temu, da se je iz četrtka na danes število hospitaliziranih in na intenzivi še povečalo. Res ne drastično, za par ljudi pa vendarle.res cudno, da se zadeve v dveh dneh spremenijo. v cet je bil se kolaps, dons je pa ze stanje stabilno.
in ja, nas ze pripravljajo na odprtje...
tosle nafilat, pa gremo.
Analiza pravi, da bi padlo decembra ampak smo če vsi ukrepi primejo!Kljub temu, da se je iz četrtka na danes število hospitaliziranih in na intenzivi še povečalo. Res ne drastično, za par ljudi pa vendarle.
Mi lahko kdo razjasni tole izjavo Kacina:" Kot je dodal, število novookuženih odraža pogosto sobotno dogajanje, ko se testira več ljudi z zdravstvenimi težavami oz. očitnimi simptomi."