Po navadi, večina policajev reagira na dober dan in prijazno besedo fer in razumevajoče. Če imaš pa nastop ko odpreš šipo, v stilu, kaj se greste, da si dovolte mene ustavljat, pa verjamem, da se procent normalnih policajev drastično zniža.Jeri : koliko ljudi je sedaj sploh lahko na pogrebu? Najprej to premislite, da vas ne bo preveč.
Za pot bi jaz izpolnil izjavo za dokazovanje gibanja izven občine in če bi uspel še kaj drugega dobiti in bi šel. Policisti lahko zmeraj preverijo, če so navedbe izjave resnične.
Kako policisti v resnici postopajo, tudi jaz nimam izkušenj iz sedanjega jesenskega časa, čeprav vsakih nekaj dni grem čez par občin. Ustavili so me enkrat spomladi na privatni poti še pred uvedbo izjav in takrat so malo komplicirali, da nas je za tak namen poti preveč.
Tko da za zgornji pogreb babice, bi jaz izpolnil izjavo in jo po dober dan pokazal policistu. 99% policajev bo zaželelo varno pot in nasvidenje. Če izračunaš možnosti, da te sploh ustavijo in da naletiš na idiota od policaja, je možnosti, da te doleti kazen manjša kot da ti na glavi pristane jumbojet.
Nazadnje urejeno: