Mešaš vzrok in posledico. Mi tudi nismo imeli tako hudih ukrepov, ko smo imeli nizko število okuženih.
Najprej smo imeli povečano število okuženih, temu so sledili ukrepi.
To ne bo ćisto držalo.
Najhujše ukrepe smo imeli spomladi, ko je bilo v primerjavi z danes malo okuženih.
Ukrepe (maske) smo imeli ves čas, no zadnje 4 tedne mamo spet strožje ukrepe, pa število okuženih, in pa umrlih še kar narašča, kot da ukrepi še pospešujejo širjenje virusa.
Ampak mi samo govorimo o ukrepih, malo pa o tem, ali ukrepi kaj pomagajo. ter ali so pravočasni.
Pomoje je bil največji fail, ko je bila meja s hrvaško odprta še po tem, ko so se že dogovorili o zaprtju nočnih lokalov, pa se to ni zgodilo, klub temu da so tedaj govorili, da do okužb prihaja v lokalih. Pa smo lezli hrvatom v rit, da so oni lahko kasirali €€€€
Fail je bil posebno dovoljenje za opravljanje verskih obredov, kjer so maševali celo okuženi župniki.
Fail je, preprečevanje gibanja v naravi, na soncu, kakšne so nekateri zganjali ob pogledu na LJ tablice na obali.
Fail je, da potrjeno okuženi delajo v dso-jih, no tam se okužbe tudi najbolj širijo.
Bi pa bilo tudi za premisliti ali je strikno nošenje mask tudi fail, sploh na prostem. Še vedno mi namreč ne gre iz glave izjava Beovičke od spomladi, ko je rekla, da dolgotrajnejše nošenje mask povečuje možnost okužbe, zato ona na avionu maske ni nosila. Zakaj bi jo potem morali mi na avtobusu?
Fail je tudi, da si vlada s potezami kot so ministrica brez maske, sprehajalci ob Kolpi, Krek,Pahor.... in pa vklenitev najstnice na avtobusu, kordon policajev nad nekoga, ki na vlaku, ko je bil sam v kupeju ni nadel maske, kaznovanje ko je jedel rogljiček na klopci......... Pa policijska ura - ko itak ponoči vse prazno, sploh če so gostilne zaprte :-(
S takimi potezami vlada izgublja zaupanje.
Več dosežeš z lepo besedo, kot pa z ustrahovanjem. In vlada se je odločila za ustrahovanje. to je še en velik Fail.