Covid-19 Covid 19 Navodila vlade

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
No dons se je vidla norost enga butastga odloka. V zadregi pa čist normalen varnostnik. En cepec si je spomnu, da zjutri za penzioniste ni zadost, da majo še popoldne eno uro, namest da bi jim zjutri dal tri ure ekskluzive in zdravo. No Špar je zdej odprt do 20. ure in midva v glavi po šihtu, od petih do šestih majo penziči in naju je pet do sedmih komi spustu not. Bi se kr dobr skregala, če me ne bi, sam itak ni on kriv. Nej se odločjo zdej, kdaj, jest ne sledim več in nisem edini, ko sva šla ven jih je obraču, ljudje pa.... a niso mel do šestih tastari. V glavnem, če nas bojo teli pelal v svobodo bo zanimiv. Baje jim je inšpektor zatežil, da v odloku piše zadnjo uro.
Še lepše je pri Mercatorju, ki je pri nas odprt od sedme ure, po tega očitno nihče ne ve. Ob pol osmih sem bil v štacuni popolnoma sam, razen seveda prodajalcev.

• Všeč mi je
Reactions: navlixx

B81

22. jul 2007
37.832
11.072
113
Ksz

Lepo nas vozi drzava...zdaj bomo sprostili ukrepe, narod bo zazivel kot prej, BMK varianta, maja bomo letali gor in dol v kokoski, tako da do poletja po vse skupaj na lock-down.
Vec bi naredili, ce bi vsakemu poleg maske dali se skatlo AD za 14 dni.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.268
7.042
113
pri taščici
Izmed kupov novic na FB, sem.kopiral tole.
Takole nam je najvišja politična funkcija v državi za zgled.
Celo volil sem ga pred leti in sedaj sem dobil še eno potrditev da sem osel.
Bom nesramen. Upam da je bil kak pozitiven med njimi
Narod zapirajo med 4 stene zaradi registrskih tablic, sami pa takole

• Wow
Reactions: navlixx

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.963
6.031
113
Cele kupe enih predpisov, ki so jih vsakih par dni spreminjali , kdo bi jih sledil :)
Za upokojence bi naredili da so le od 8h do 10h popusti , dvojne točke, pike ...
Nobeden jih ne bi zamudil :)
Upokojenci lahko sedaj v Lidlu/Hoferju vedno poberejo taboljšo robo , saj lahko prvi pridejo notri, ko so kakšne posebne ponudbe !
Kar seveda predstavlja diskriminacijo do vseh ne_upokojencev !

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.696
3.947
113
Ljubljana
hmpg.net
Maske - ne
potrebna razdalja med ljudmi - ne
V svoji občini - ne
So nam ti vzgled - (vstavi sam)?
1586968689359.png

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.640
728
113
Vsi katerim dol visi za karanteno, dobite podpis in se odpoveste zdravljenju. Me zanima koliko boste pametovali kasneje.
zakaj ostati samo pri COVID-19?
shujšaj ali podpiši,
nehaj kadit ali podpiši,
odreči se alkoholu ali podpiši,
dovolj se gibaj ali podpiši,
...

Kandidat za zdravstvenega ministra! :evil:

Nihče (beri redki, ki vidijo teorijo zarote) ni proti smiselnim ukrepom, ki dokazano koristijo.
Ne pa, čisto po domače jeb. naroda v glavo z zapiranjem v občine.

Zakaj?
Ker lahko in narod še ploska! :bruh:

In hkrati, najbolj enakopravni med nami:
65668836.jpg

B81

22. jul 2007
37.832
11.072
113
zakaj ostati samo pri COVID-19?
shujšaj ali podpiši,
nehaj kadit ali podpiši,
odreči se alkoholu ali podpiši,
dovolj se gibaj ali podpiši,
...

Kandidat za zdravstvenega ministra! :evil:

Nihče (beri redki, ki vidijo teorijo zarote) ni proti smiselnim ukrepom, ki dokazano koristijo.
Ne pa, čisto po domače jeb. naroda v glavo z zapiranjem v občine.

Zakaj?
Ker lahko in narod še ploska! :bruh:

In hkrati, najbolj enakopravni med nami:
65668836.jpg
Ce pijes, nikogar ne ogrozas (recimo), ce kadis, si delas raka (but it's worth it), ce si ti debeli, mene bk...ce pa klamotiris okuzen naokoli po npr. domu upokojencev, pa bo kdo mrtev...tako da ima osmica kar prav. Ce se ti ze jebe za sebe, ok, za drugega se ti pa ne sme. Ker po pravem jih mors dobit okoli uhe potem, ce ze vesti nimas.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.640
728
113
Ce pijes, nikogar ne ogrozas (recimo), ce kadis, si delas raka (but it's worth it), ce si ti debeli, mene bk...ce pa klamotiris okuzen naokoli po npr. domu upokojencev, pa bo kdo mrtev...tako da ima osmica kar prav. Ce se ti ze jebe za sebe, ok, za drugega se ti pa ne sme. Ker po pravem jih mors dobit okoli uhe potem, ce ze vesti nimas.
Še vedno na polno mešate karanteno in samoizolacijo!

Tisti, ki so okuženi dobijo odredeno karanteno in morajo ostati doma.

Govora je o samoizolaciji !
Kako koristi ukrep omejevanja na občine?

Pri čemer so popolnoma iste omejitve za občine, ki uradno nimajo okuženih s COVID-19 in tistih par, kjer zadeva precej bolj razširjena (npr.:
Šmarje pri Jelšah)

• Všeč mi je
Reactions: p4pe

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.536
856
113
Neka Španija lahko reče bomo sprostil ukrepe, ker so dejansko imeli lepo krivuljo rasti, vrh in lepo viden padec .. skratka naravna krivulja epidemije. Če imajo delež prekuženih dovolj visok je z manj ukrepi možno držat stvari pod nadzorom.
Ta hip ima Španija (46M prebivalcev) 180k potrjenih bolnikov. Moraš verjeti (ali imeti podatke, ki o tem pričajo) o kar močnem faktorju, vsekakor več kot 10x, dejansko okuženih, da iz 180k prideš na nek delež prekuženosti, ki bi bil pomemben za drugi val.