Covid-19 Covid 19 Navodila vlade

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Po bitki je lahko špilat generala. :gorjaca:Ravnali so po smernicah, ki so veljale takrat in se potem spreminjale z novimi spoznanji.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.050
9.585
113
Jap, v trenutku, ko so začel politično rovart po strokovnih ravneh je ratala katastrofa. Tale Beovička mi ni ravno neki strokovna.

• Všeč mi je
Reactions: Car

navlixx

Fizikalc
1. jul 2010
424
131
43
Slovenistan
Ce bi ta vlada izolirala DSOje, bi imeli vsaj pol manj mrtvih.

Kako pa to narediš? Že tako so zabasani, dodatnih prostorov za izolacijo nimajo. Po podatkih, ki jih imam, so se zaprli za obiske ipd. v začetku marca.

Od 17.3. okuženih ne premeščajo na zdravljenje v bolnice, DSO-ji pa po drugi strani nimajo zdravnikov, med. pripomočkov, respiratorjev, zaščitne opreme... proti virusu, torej so prepuščeni sami sebi?? :(

Torej tu ni bilo zadostne komunikacije, še zdaj so ločeni od zdravstvenih ustanov!

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.107
4.099
113
Kako pa to narediš? Že tako so zabasani, dodatnih prostorov za izolacijo nimajo. Po podatkih, ki jih imam, so se zaprli za obiske ipd. v začetku marca.

Od 17.3. okuženih ne premeščajo na zdravljenje v bolnice, DSO-ji pa po drugi strani nimajo zdravnikov, med. pripomočkov, respiratorjev, zaščitne opreme... proti virusu, torej so prepuščeni sami sebi?? :(

Torej tu ni bilo zadostne komunikacije, še zdaj so ločeni od zdravstvenih ustanov!
Tako kot ko pustosi gripa.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.050
9.585
113
No dons se je vidla norost enga butastga odloka. V zadregi pa čist normalen varnostnik. En cepec si je spomnu, da zjutri za penzioniste ni zadost, da majo še popoldne eno uro, namest da bi jim zjutri dal tri ure ekskluzive in zdravo. No Špar je zdej odprt do 20. ure in midva v glavi po šihtu, od petih do šestih majo penziči in naju je pet do sedmih komi spustu not. Bi se kr dobr skregala, če me ne bi, sam itak ni on kriv. Nej se odločjo zdej, kdaj, jest ne sledim več in nisem edini, ko sva šla ven jih je obraču, ljudje pa.... a niso mel do šestih tastari. V glavnem, če nas bojo teli pelal v svobodo bo zanimiv. Baje jim je inšpektor zatežil, da v odloku piše zadnjo uro.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
No dons se je vidla norost enga butastga odloka. V zadregi pa čist normalen varnostnik. En cepec si je spomnu, da zjutri za penzioniste ni zadost, da majo še popoldne eno uro, namest da bi jim zjutri dal tri ure ekskluzive in zdravo. No Špar je zdej odprt do 20. ure in midva v glavi po šihtu, od petih do šestih majo penziči in naju je pet do sedmih komi spustu not. Bi se kr dobr skregala, če me ne bi, sam itak ni on kriv. Nej se odločjo zdej, kdaj, jest ne sledim več in nisem edini, ko sva šla ven jih je obraču, ljudje pa.... a niso mel do šestih tastari. V glavnem, če nas bojo teli pelal v svobodo bo zanimiv. Baje jim je inšpektor zatežil, da v odloku piše zadnjo uro.
Saj pa je to jasno zapisano - zadnjo uro obratovanja trgovin. Tistih 17-18. pa je od takrat ko je dan ali dva veljalo, da trgovine delajo do 18h.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.050
9.585
113
Še zmer je bedarija in to sploh ni poanta čist preveč zakonov preberem in tega odloka pač nisem šel brat, pač sem mel v glavi od 17 do 18, pa nisem bil edini. Sam da mora en varnostnik legitimirat ljudi, to je kretenizem vrh kretenizmov. Enkrat obrača na levo okol tasrare, enkrat tamlade, tisti vmes morjo pa osebne kazat. S tem, da je lohk en 64 letnik bolj ogrožen od 66 letnika.

Nazadnje urejeno:

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.565
1.162
113

Jaz si takole predstavljam: zmanjšaš kapacitete in imaš nekaj frej prostora za manevre oz. karantene. Kar pomeni, da se bodo čakalne vrste še podaljšale. Vsaka postelja pa je tudi denar, tako da verjetno to ne bo šlo???

Kader je zastopan v slabšem razmerju, potem pa se pričakuje da bo znotraj doma kar delovalo kot v intenzivni enoti??? :bonk: Spet mi ni jasno...

Pa recimo, da sedaj bi morda še šlo, če res notri pripeljejo kader iz ZD in bolnišnic, pa vendar ni slišati da bi bili deležni večje take pomoči. Edino prekmurci bodo sedaj v soboti takoj malo bolj skup stopili...

Kaj pa potem, ko bodo vsi ti šli nazaj na svoja delovna mesta...? Kdo bo pomagal takrat? Kako to takrat speljat???

• Žalosti me
Reactions: navlixx

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113

Mnja, dejansko se vse skupaj sprošča na nenormiranem nivoju. Tudi "pazniki" pred vrati trgovin spuščajo ljudi brez mask in starejše v času, ki trenutno zanje ni predviden.

Pač pravo, če se ne upošteva, predstavlja zgolj črke na papirju. Tako je predvidena represija vidno milejša. Ljudje de facto ćedalje manj upoštevajo navodila, prav tako pa se sankcije de facto ne uresničujejo. Maske še vedno nosi velika večina ljudi, ostali ukrepi pa se na dejanski ravni iz dneva v dan rahljajo.

• Všeč mi je
Reactions: navlixx