Covid-19 Covid 19 Navodila vlade

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Potem ne bo policijskih ur kot jih imajo v srbiji. Neverjetno kakšno nasprotje

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
No, no. Mislim da je blo kr v skladu z normalnimi smernicami in Beovička pač ni nardila nič dost drugače. Umivanje rok in higiena kašlja je pa še zdaj bistvenega pomena. Je blo pa vmes par divjih mimosunov.

Pirnatova je izjavila, da smo še daleč od epidemije ... čez 4 dni je bila razglašena epidemija. To se meni zdi kar fail na osnovnih zadevah. Ja, vem da se zadeve hitro spreminjajo, ampak strokovnjaki morajo zadeve videti vseeno malo dlje vnaprej. Ni bilo "ni še tako hudo", "pripraviti se ne je treba na morebitno ...", "mogoče nam grozi ...", "kmalu sem nam bliža ...". Preprosto: "Smo še daleč od epidemije.".

Nisem strokovnjak in ne poznam teh ljudi, ampak nekateri bi tukaj radi prikazali, da so na NIJZ odstavili strokovne kadre in namestili "desničarje". Po izjavah in delovanju sodeč pa bi normalen človek lahko rekel le, da so bili tam prej levičarji, sedaj so pa desničarji. Strokovnjakov pa na žalost bore malo. Mogoče se motim ...

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.593
-3.884
113
Če ugotavljamo, da Breznik ne more bit več državni sekretar in mora odstopit, ker je v avtu napihal (kaj ima to veze z njegovo službo),

Zakaj se nihče jvno ne vpraša, zakaj ne odstopijo Pahor, Hojs, Tonin..., ker so danes kršili odlok vlade o prepovedi gibanja...
Pravzaprav so danes počeli ravno to, kar so očitali drugim da nebi smeli početi (in so počeli tisto soboto na Bledu in Obali). in po njihovih besedah so ravno zaradi hoje v skupinah druženju morali izdat okrep o omejitvi gibanja na občine.

A za njih pa to ne velja? Zakaj oni ne bodo odstopili?

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.050
9.585
113
No sej realno gledano 1000 obolelih še dons ni neka epidemija. Kajbi blo pa če bi blo, no tega pa pomoje ne bomo nikol vedel.

• Všeč mi je
Reactions: brane_new

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.050
9.585
113
Gre za javno linčanega zdravnika, ki je med drugim delal v DSO Metlika. Kolikor je meni znana zgodba (dopuščam popravke), se je vrnil s smučanja v Italiji, obvestil NIJZ, da je bil na rizičnem območju in da se je samoizoliral. Odgovor NIJZ? Ni razloga za samoizolacijo, pojdi delat. Nadaljevanje poznamo vsi - vključno s tem, da ga potem Pirnatova osebno razglasi za neodgovornega, ker je šel delat.
O tem govorim.

Da je/bo Beovičeva, kot tudi kdo drug, pihnila mimo, ne dvomim. Upam, da ne tudi ona glede takih zadev, kot je opisana zgoraj. Kaj to potegne za sabo, smo videli.
Beovićeva ga piha mimo že par dni. Jebemomater, nej mi en pove, kakšen riziko je tehnični pregled vozila? Zablokiral so eno fejst pomembno stvar še za en mesec. Budale. Ker se kao bojijo, da bodo ljudje preveč na izi uzel.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
lahko greš, če si normalen. če si pa novodobni buzi, volilec SDS, navaden pezde in podobno skropucalo, potem pa res bolje da ostaneš doma. in vtakneš glavo v peč, si prerežeš žile oz kaj podobnega.
nov oboževalec a?
kdo si že ti? no niti nočem vedet, vidim da maš težave.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.564
5.126
113
Jaz se redno rekreiram čez tri občine, noben me še ni čakal. So me pa med prazniki gnjavili 100 km od doma, ampak sem imel razlog.
Vseeno je ukrep butast, ampak žal na nivoju tega, kar dopušča EU. Sam bi precej raje imel, da lahko greš, kamor hočeš, ampak moraš imeti izven območja svojega doma aplikacijo na telefonu, ki bo pobirala, kje si in posledično bo neka centrala ugotavljala kdo je v bližini. Nimam kaj skrivati glede tega. Ko se pojavi nov okuženi, se da opozoriti ljudi, ki so bili na približno enaki lokaciji. Jasno pa je, da tega zaradi varstva osebnih podatkov nobena država v EU ne bo uvedla. Problem je verjetno kurbarija, ki je ljudje niso sposobni priznati svojim bližnjim. Po drugi strani pa imajo te podatke o nas podjetja v ZDA. Narobe svet. Bojimo se domačih, tujih pa ne. Bojimo se pooblastil domači vojski, verjetno pa bi parlament danes dvignil šapce v vsaj 75 %, da lahko malce čez mejo patruljira avstrijska vojska.

• Všeč mi je
Reactions: navlixx

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Če ugotavljamo, da Breznik ne more bit več državni sekretar in mora odstopit, ker je v avtu napihal (kaj ima to veze z njegovo službo),

Zakaj se nihče jvno ne vpraša, zakaj ne odstopijo Pahor, Hojs, Tonin..., ker so danes kršili odlok vlade o prepovedi gibanja...
Pravzaprav so danes počeli ravno to, kar so očitali drugim da nebi smeli početi (in so počeli tisto soboto na Bledu in Obali). in po njihovih besedah so ravno zaradi hoje v skupinah druženju morali izdat okrep o omejitvi gibanja na občine.

A za njih pa to ne velja? Zakaj oni ne bodo odstopili?
Oni so bili v službi, kaj ti ni jasno?

• Všeč mi je
Reactions: tomi

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.938
2.676
113
... imajo mesečne stroške oskrbe bistveno višje od ostalih, konkretno višjih. Npr. Kranjska Gora ni ravno €€€ upokojencem prijazen. In bi pričakoval, da so pripravljeni za takšne ekscesne primere.
Odsotnost oskrbovanca zniža mesečne strošek samo za hrano. Na koncu je znesek rezervacije še zmerom velik.
Torej je večinski delež za delo z oskrbovanci. Potem pa reče osebje, da ne more premakniti mojo amamo, ker ni dovolj močna.
Niso bili pripravljeni na situacijo? Niso sposobni izvajat oskrbovanje. Pustijo ljudi ležat tam in vsaka menjava plenic je strošek + za doplačat.

Nazadnje urejeno:
  • Wow
Reactions: navlixx

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.938
2.676
113
...Jebemomater, nej mi en pove, kakšen riziko je tehnični pregled vozila? ...
Saj to ni problem - obisk vulkanizerja + vodovodarja in njemu podobnih. Problem so tisti, ki jih boli mednožje. Ne bo maske, ne bo distance, ne bo razkuževanja, ne bo nič.
Midva sva premalo, da bi se z obnašanjem obvarovala pred boleznijo zaradi TISTIH. Potem pa v jok in na palmo ter v stigmatizacijo!
Smo pričakovali eno popustitev po praznikih. Eden z primorske je jasno dal vedet, kaj si misli o tem. In je potrjen šel v lekarno.
Edino kar lahko pričakuješ je: Pa ja NEMAM koronu!
Zaradi takih je podaljšanje!

superfly

Majstr
12. feb 2008
921
290
63
Zagovorniki pretirane represije v imenu korone: A resno mislite, da ji boste ušli? A verjamete, da bomo s karanteno izkoreninili ta virus? Ne bomo.

Primarni cilj ukrepov je sploščitev krivulje obolevnosti, upočasnitev širjenja okužbe. Nekako tako kot reguliranje pretoka vode z jezom. V primeru preobilnih padavin lahko z jezom preprečiš poplave. Če pa predolgo zadržuješ vodo, narediš še večjo škodo. In to dela naša vlada - predolgo zadržuje ukrepe. Krivulja je sploščena, zdravstvene kapacitete niti približno kritično zasedene, umirajo v veliki večini tisti iz domov za ostarele. Ukrepi pa ostajajo. Zakaj že? Zarad korone ziher ne.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Saj to ni problem - obisk vulkanizerja + vodovodarja in njemu podobnih. Problem so tisti, ki jih boli mednožje. Ne bo maske, ne bo distance, ne bo razkuževanja, ne bo nič.
Midva sva premalo, da bi se z obnašanjem obvarovala pred boleznijo zaradi TISTIH. Potem pa v jok in na palmo ter v stigmatizacijo!
Smo pričakovali eno popustitev po praznikih. Eden z primorske je jasno dal vedet, kaj si misli o tem. In je potrjen šel v lekarno.
Edino kar lahko pričakuješ je: Pa ja NEMAM koronu!
Zaradi takih je podaljšanje!

ti vidis kje, da se folk šeta brez mask po zaprtih prostorih? vsak dan sem okoli, pa vidim da folk uporablja maske. zakaj bi torej nekdo sel z masko v trgovino, na tehnicnega pa brez?

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.465
5.678
113
Zagovorniki pretirane represije v imenu korone: A resno mislite, da ji boste ušli? A verjamete, da bomo s karanteno izkoreninili ta virus? Ne bomo.

Primarni cilj ukrepov je sploščitev krivulje obolevnosti, upočasnitev širjenja okužbe. Nekako tako kot reguliranje pretoka vode z jezom. V primeru preobilnih padavin lahko z jezom preprečiš poplave. Če pa predolgo zadržuješ vodo, narediš še večjo škodo. In to dela naša vlada - predolgo zadržuje ukrepe. Krivulja je sploščena, zdravstvene kapacitete niti približno kritično zasedene, umirajo v veliki večini tisti iz domov za ostarele. Ukrepi pa ostajajo. Zakaj že? Zarad korone ziher ne.
Kaj pa če bi se zmenil tako.....ko vidmo da ste levi najbolj glasni in pametni.....pa se pejte prvi prekužit....potem če bo vse ok vam bomo sledili pa še desni.... :)

• Wow
  • Haha
Reactions: endvatri in navlixx

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.494
3.590
113
Tvoj odgovor je mižanje pred resnico. Če ne dobiš korone danes, jo boš jutri, ali drug mesec, leto... Dobil jo boš. Do takrat pa lahko živiš v prepričanju, da te bodo bilokakšni ukrepi obvarovali.