Nemores olajsati zaposlovanja v DSO ce se nihce ne projavi na razpis jaooo kaj vam ni jasno noce nihce delat v zdravstvu. Raje gre folk z zdravstveno solo v hofer police filat za boljso placo.Zanimivo a, kako lahko dajo celo državo v lockdown in uvedejo policijsko uro takorekoč "čez noč", ne morejo pa premaknik birokratskega stroja, ki bi olajšal zaposlovanja v DSO.
Ne morejo - ali nočejo?
Pa tam se jebemo z razpisi za drugi tir. Policijsko uro pa uvedejo kak se jim sprdne.
Se strinjam, zato pa, kot je rekel Darjan, namesto, da smo zmetali milijarde stran, bi država morala ponuditi plačo 3000 EUR za delo v DSO za ta čas, pa da država pokrije to plačo.Nemores olajsati zaposlovanja v DSO ce se nihce ne projavi na razpis jaooo kaj vam ni jasno noce nihce delat v zdravstvu. Raje gre folk z zdravstveno solo v hofer police filat za boljso placo.
Se strinjam, zato pa, kot je rekel Darjan, namesto, da smo zmetali milijarde stran, bi država morala ponuditi plačo 3000 EUR za delo v DSO za ta čas, pa da država pokrije to plačo.
Pol pa mene Blackjack (I'm an expert) nabija na kolac, ko pravim, da bi bilo treba vsakega pozitivnega testirati se 1x zaradi verodostojnosti testiranja![]()
V DSO je manjkal kader že mnogo pred covid19, razmere so bile nevzdržne. Varovanci so bili posrani, poscani in lačni ... tudi umirali so zaradi pomankanja kadra. A je bilo komu mar? Nobenemu. Da ne omenjamo da je cel sistem varstva starejših v naši državi neobstojec, dejansko obstaja samo zato ker se je preneslo nek koncept iz juge in vzdrževalo tole v statusu quo do danes. Tako da iluzorno je pričakovat da se bo zaradi covid19 kaj spremenilo oz. se bo kvečjemu na slabše.
Ukrepi bi morali povzrocati manj skode kot jo povzroca virus. Trenutno stanje v zdravstvu je totalen kaos, vsak ki ima 5 minut casa si zmisljuje neka svoja pravila. Ni vodstva, ni znanja, ni resursev, nic. Tole vodi v pogubo zdravstva. Mogoce je bolje da vse raspade v razvitem svetu ker smo ze zdavnaj izgubili rdeco nit. Tale umetno podaljsevanje zivljenjske dobe nima smisla. Samo neko izsiljevanje svojcev za 95 let stare bolnike, nevem a jih imajo res svojci tako radi ali se samo izzivljajo nad svojimi starsi!?!? Nevem...
Malo nakladanja, sam mi gre ze vse na zivce res.
Expert Andy, samo za tebe:
![]()
Petrovec: V dolgoletni karieri še nisem videl tako silovitega in neobvladljivega izbruha
Dr. Miroslav Petrovec, predstojnik Inštituta za mikrobiologijo, o trenutnih razmerah v povezavi s povečanim številom testiranj na novi koronavirus v državi.val202.rtvslo.si
Upam da bo razumljivo.
ksz
Včeraj potrjenih 2027 okužb.
Samo tega še ne vejo, ali je to dobro ali slabo.![]()
A ti znaš pa samo tole skoz limat? Prov guglaš slabe novice, pol pa tle gor limaš, da t pride?
Finta je, da medicinska sestra dela za minimalca, ker imajo napisane neke zahteve, da mora na 30 oskrbovancev biti 1 medicinska sestra, 3 bolničarji in 6 negovalcev. Bolničarji in negovalci so na minimalki, ker so razvrščeni med 18. in maksimalno 21.plačni razred. Torej od 10 zaposlenih jih 9 sploh po zakonu ne more dobiti kaj več kot minimalko, čeprav dejansko opravljajo delo medicinske sestre in so mnoge tudi s tako izobrazbo (sploh mlade).Dejansko res. Sam se tudi ne bi šel f***t v DSO za minimalca. Je veliko lažjih opcij za to.
![]()
Kdaj sem ze pisal, da bo jeseni sr*nje? Ampak nasi strokovnjaki so pa cisto preseneceni?
Tukaj ste pa posvečeni pisali, da kaj zganjam tako paniko.
Jp, to sem tudi jaz pisal kaksen teden nazaj, da tudi zdravstveno osebje dvomi v teste.
Pa jasno, kot obicajno, me je Blackjack spet ponizeval, ker kot pise gor 'I'm an expert'. Pa tudi ko sem dvomil o pravilnosti PCR testov.