Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.294
7.058
113
Celo poletje je bil čas da se uredilo problematiko DSO in izoliranja rizičnih, pa so naši rajši delali kaj? Itak jim je bilo vseeno, ker so s prvim valom videli, da smo poslušni kod ovce in bodo pač lockdownali.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.198
3.562
113
Marlbor
Aja pozitivni zaposleni delajo dalje v DSO, ker enostavno druge ni. En mora plenice menjat ... Kako je rešeno to sistemsko? Ja ni. Direktor(ica) mora iskat nov kader po uradni poti (zaposlovanje!!!), in na srečo preko vez še kaj dobijo na posojo (še to bnaje uradno ne gre skozi, pač gre za čisto neuradno blagovno menjavo, ti meni jst tebi ko boš rabil).
Začelo se je s prvo okužbo, delavka v pralnici. Njen mož je bil pred tem pozitiven, ona pa je kljub temu morala v službo, ker ni kazala znakov, kljub temu da dela v tako rizični ustanovi. Že takrat je mnogim postalo jasno, da nekdo na NIJZ ali vodstvu ustanove želi, da virus pride noter.

• Všeč mi je

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.198
3.562
113
Marlbor
Ja jaz se tudi sprašujem, a tvoja pravi da je fejk virus? Pa tisto da se testirajo vsak drugi dan enkrat pozitivno drugič negativno bi lahko v navednice dal ker to so buče.

Včerajšnje javljanje iz drugi dan zapored 14 urnega šihta ...

Priponke

• Brez naslova.png
    Brez naslova.png
    12,2 KB · Ogledi: 196
  • Všeč mi je
Reactions: AndY1

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.294
7.058
113
"Vlada ne bo tvegala nobene sprostitve, ki bi nas znova zdrsnila v vode, od koder smo prišli," je zaključil Kacin ter znova pozval k spoštovanju vseh samozaščitnih ukrepov.

Fajn retorika, da se seje strah med ljudi, da ne bi zboleli. A tisti, ki so to dali skozi, poročajo o "milih" simptomih.

Prvo so govorili zaščitite druge, zdaj sebe?

• Všeč mi je

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.294
7.058
113

Eden od prijateljev se je nemudoma samoizoliral. Čez tri dni je bila na test Covid-19 pozitivna tudi njegova žena. Otrok ni zbolel. Oba sta se pozdravila. Razen glavobola, rahlo povišane temperaturo med 37.1 in 37.5, rahlo vnetega grla, občutka nemoči in utrujenosti, mi ni poročal o večjih problemih.

Mater kaki strašni simptomi so to, takoj celo državo zapret ja, da ne bi ljudje trpeli odrešeniških muk.

• Všeč mi je

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Jaz poznam tipa, ki je s stoenko pri 180 zapeljal v jarek. Ja pri 180km/h (je bila navita). Nekako je preživel.
Poznam še tri, ki so 1x ponoči nabiti ko majmuni, s Simco Sunbeam (predelana za rally) na polno prav tako zapeljali s ceste v jarek, od tam so poleteli v zrak in odbili telegraf štango. Vsi brez praske.
Strokovna ugotovitev je, da je absolutno varno, če s 100+ km/h kipaš v jarek.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.590
4.728
113
T
"Vlada ne bo tvegala nobene sprostitve, ki bi nas znova zdrsnila v vode, od koder smo prišli," je zaključil Kacin ter znova pozval k spoštovanju vseh samozaščitnih ukrepov.

Fajn retorika, da se seje strah med ljudi, da ne bi zboleli. A tisti, ki so to dali skozi, poročajo o "milih" simptomih.

Prvo so govorili zaščitite druge, zdaj sebe?
To je retorika s pripravo o nadaljevanju zaprtosti šol tudi za mlajše, uvedbi dela od doma za njih in prisilnemu ždenju doma staršev, ki bi morali delat. Delodajalci pa vse kocine pokonci s pritiski na zaposlene, da naj delajo (pa ne od doma). Vlada seveda ne vidi problema.

• Všeč mi je

hgard

Guru
22. jul 2007
4.097
590
113
A ni bilo projektirano, da bo v petek vrh pri 950 hospitaliziranih? Danes jih je 979.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.025
9.556
113
Od tegale stavka dalje se umikam iz vsakršne razprave, ker menim, da nima smisla.
Pa bi lahko prebral tudi od tistega stavka dalje, pa še to, kar je utisevalec napisal. Ker to je realnost. NIJZ pošilja odločbe o 14 dnevni karanteni, ki se je zaključlila več kot mesec nazaj.....Se ti zdi to normalno?
Sodelavka fasala simptome, njen dec tudi. On pozitiven, ona ne. Navodila niso zdravopametna, ker so bazirana na rezultatih testa, ki je očitno pri enem od njiju napačen, bi rekel, da pri njej. Se pravi njeni stiki prosto po Kacinu in Kreku v službo, njegovi v karanteno. Jasno je, da je ona okužena z isto stvarjo, kot njen dec, pomoje bi blo to kristalno jasno tud darjanu. Sam ne.
Po takih cvetkah, ki jih doživiš sam, jih ne prebereš na netu, se potem vprašaš, če slučajno namerno ne širijo tega. Se vprašaš, ne trdiš.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.161
4.147
113
Namerno ne širijo, bolj žalostno je pa da nenamerno pomagajo pri širitvi na tak način. Čeprav bi se dalo z ustreznimi birokratskimi rešitvami sprejetimi v enem dnevu te zadeve uredit v nulo. Porabi se en kup energije da se nekaj birokratsko naredi, učinek je pa povsem nasproten.

Klasičen primer trenutno. Recimo ravno sedaj recimo pri poročilih omenjeno da bodo testi usmerjeni na uslužbence ki delajo z ranljivo populaciji, hkrati pa vsaj iz treh različnih DSO v sloveniji javljajo da delajo asimptomatsko okuženi (pozitivni) dalje ker manjka kadra (pa sem prepričan da je v vseh DSO kjer imajo vsaj par obolelih med zaposlenimi tako). Kaj ima namen potem tako testiranje? Po domače se temu reče da glava ne ve kaj rit dela.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.294
7.058
113
Zanimivo a, kako lahko dajo celo državo v lockdown in uvedejo policijsko uro takorekoč "čez noč", ne morejo pa premaknik birokratskega stroja, ki bi olajšal zaposlovanja v DSO.

Ne morejo - ali nočejo?

Pa tam se jebemo z razpisi za drugi tir. Policijsko uro pa uvedejo kak se jim sprdne.