Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.532
7.050
113
Beovičeva je povedala, da je možnost da se oseba, ki spi v isti postelji od druge naleze virusa, zgolj 10-40%. Potem veš kakšna je možnost, da se nalezeš sredi gozda ...

Dom upokojencev ... v petek testirali ljudi in 11 pozitivnih, te iste testirali čez 3 dni in še samo 2 pozitivna. Da je zadeva vedno bolj fejk ugotavljajo že sami zaposleni.

Gre za zakonce, da. Ampak glede na to, kako se drugje širi, doma pa ne, se mi zdi da pri nas partnerji ne le da ne spijo skupaj, ampak konstantno držijo distanco. Vmes pa sproti razkužujejo... :evil:

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.105
4.097
113
Dom upokojencev ... v petek testirali ljudi in 11 pozitivnih, te iste testirali čez 3 dni in še samo 2 pozitivna. Da je zadeva vedno bolj fejk ugotavljajo že sami zaposleni.
Jp, to sem tudi jaz pisal kaksen teden nazaj, da tudi zdravstveno osebje dvomi v teste.

Pa jasno, kot obicajno, me je Blackjack spet ponizeval, ker kot pise gor 'I'm an expert'. Pa tudi ko sem dvomil o pravilnosti PCR testov.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in doctorz

jest5

Guru
18. avg 2007
26.104
-8.791
113
Pravilnost(točnost) PCR ni vprašljiva.

Problem je, da je v nosni sluznici veliko virusa samo v štartu okužbe, kasneje gre globje v dihala. Tako imaš lahko negativen rezultat čeprav si okužen, saj je v odvzetem vzorcu premalo virusa za dobro določitev.
To je še posebno problem pri asimptomatskih okužbah.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: darjan
2. okt 2007
3.871
2.388
113
nekaj tu ni v redu, že 14 di imamo policijsko uro, 10 dni zaprte gostilne in nekatere dejavnosti, šolarji so tudi več kot 14 dni že doma? Številke pa so še vedno ogromne, res mi ni jasno, od kod toliko novo okuženih, ker folk se kar drži omejitev

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.294
7.058
113
Nič ni narobe, norobe je edino to, da folk to tako milostno prenaša.

virus se prenaša aerosolno, valda ne bo maska pomagala ali pa izolacija.

Vmes pa narod in gospodarstvo trpi, zakaj že?

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in mirsi

mr_

Guru
20. sep 2007
9.417
2.770
113
Če testi ne pokažejo pravilno, torej si okužen, čeprav nisi, potem to pomeni, da je viruš še bolj kužen, nevaren. Saj imamo polne bolnišnice, ljudje umirajo, okuženih pa precej manj kot nam govorijo?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.294
7.058
113
Če testi ne pokažejo pravilno, torej si okužen, čeprav nisi, potem to pomeni, da je viruš še bolj kužen, nevaren. Saj imamo polne bolnišnice, ljudje umirajo, okuženih pa precej manj kot nam govorijo?

Umirajo slabotni in ostareli, zelo daleč od alarmetnega stanja je to.

"obnašamo" pa se, kot da se gre za kugo, ali pa vsaj črne koze, za katero bolezen je virus potamanil "skoraj vsakega".

• Všeč mi je

Dualis

Fizikalc
30. nov 2008
407
239
43
Umirajo slabotni in ostareli, zelo daleč od alarmetnega stanja je to.

"obnašamo" pa se, kot da se gre za kugo, ali pa vsaj črne koze, za katero bolezen je virus potamanil "skoraj vsakega".
Kaj bi dal se ti nekaj takega zgodi ko boš imel 70+. Ja ja tudi ti jih boš enkrat imel in me zanima če boš še tako jebeno egoistično razmišljal....

• Haha
Reactions: Car

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.186
113
Itak , dokler se njega ali njegovih ne tiče , se mu jebe. Ko se bo bo pa jok kako je vse v kurcu.

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.609
1.001
113
49
KR
Kaj bi dal se ti nekaj takega zgodi ko boš imel 70+. Ja ja tudi ti jih boš enkrat imel in me zanima če boš še tako jebeno egoistično razmišljal....
Res kretensk odgovor.
Ne vem no, nikjer nisem zasledil, da bi Darjan pisal o tem, da naj pustimo starejše umret, pa tud nekega egoizma nisem zaznal, kakor ga eni obtožujete.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.198
3.562
113
Marlbor
Res kretensk odgovor.
Ne vem no, nikjer nisem zasledil, da bi Darjan pisal o tem, da naj pustimo starejše umret, pa tud nekega egoizma nisem zaznal, kakor ga eni obtožujete.
Tako je. Še vedno niso nič storili za zaščito rizične skupine ljudi. Moja dela v domu upokojencev, kjer z butastimi navodili NIJZ "uspešno" kužijo ostarele. Vsak dan neka čudna navodila, ki vedno bolj nakazujejo na to, da se ljudi v domu ostarelih namerno okužuje ali pa gre dejansko za fejk virus. Najbolj butasto navodilo, da morajo zaposleni kljub pozitivnemu testu delati. Pa ne delati v rdeči coni, ampak med zdravimi oskrbovanci. Vsak dan imajo na njenem oddelku po 5 in več na novo okuženih oskrbovancev. Zaposlene testirajo vsak drugi delovni dan. Enkrat so pozitivni, pa spet negativni, pa spet pozitivni, idiotizem na vrhuncu, delajo pa morajo nonstop. :bonk:Umrlih pa zaenkrat ni, razen ene 90 letnice, za katero moja pravi da je umrla naravne smrti brez covid simptomov, čeprav je bila pozitivna. Vendar najbrž štejejo tudi to v covid statistiko.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.161
4.147
113
Tako je. Še vedno niso nič storili za zaščito rizične skupine ljudi. Moja dela v domu upokojencev, kjer z butastimi navodili NIJZ "uspešno" kužijo ostarele. Vsak dan neka čudna navodila, ki vedno bolj nakazujejo na to, da se ljudi v domu ostarelih namerno okužuje ali pa gre dejansko za fejk virus. Najbolj butasto navodilo, da morajo zaposleni kljub pozitivnemu testu delati. Pa ne delati v rdeči coni, ampak med zdravimi oskrbovanci. Vsak dan imajo na njenem oddelku po 5 in več na novo okuženih oskrbovancev. Zaposlene testirajo vsak drugi delovni dan. Enkrat so pozitivni, pa spet negativni, pa spet pozitivni, idiotizem na vrhuncu, delajo pa morajo nonstop. :bonk:Umrlih pa zaenkrat ni, razen ene 90 letnice, za katero moja pravi da je umrla naravne smrti brez covid simptomov, čeprav je bila pozitivna. Vendar najbrž štejejo tudi to v covid statistiko.

Sej če nosijo maske je možnost okužbe minimalna ... aja čakaj! ;)

Pri nas v lokalnem domu (enem od dveh) okuženi vsi varovanci (no par ji ni ker je očitno test zatajil), slučajno so to izvedeli ker sta dva malo kašljala (glede na to da so vsi okuženi, pa glede na pravila o nemešanju oddelkov, pa glede na inkubacijsko dobo mislim da je logično ... da so najbrž bili vsi na isti zabavi v lovski koči [KacinTM]). V drugem DSO (povezanana enota) na sreči nihče ne kašlja (ali pa to zamolčijo?) tako da palčkarji še niso prišli testirat. Smrtnost trenutno -20 glede na povprečje zadnjih let, torej če jih koronca odnese 20 bo čakalna vrsta za sprejem v DSO do konca leta spet šla po predvidenem planu.

Aja pozitivni zaposleni delajo dalje v DSO, ker enostavno druge ni. En mora plenice menjat ... Kako je rešeno to sistemsko? Ja ni. Direktor(ica) mora iskat nov kader po uradni poti (zaposlovanje!!!), in na srečo preko vez še kaj dobijo na posojo (še to bnaje uradno ne gre skozi, pač gre za čisto neuradno blagovno menjavo, ti meni jst tebi ko boš rabil).

Sistemski ukrep odgovornih na državnem nivoju bi bil v tem primeru da bi morali biti jasni, ampak jih ni. Ker jih ni delajo odgovorni na lokalnem nivoju po svoje tako kot vejo in znajo. V realnosti so pač ukrepi taki da širijo koronco med rizičnimi skupinami, po domače povedano pa to niti ni slabo ker imamo zaradi zapiranja vsega že od maja dalje "primankljaj" umrlih. Grdo slišat ampak tako je, tudi za DSOje so dolge vrste za sprejem in včasih je "interes" tudi da se mesta malo hitreje sproščajo.

• Všeč mi je