Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.963
6.031
113
Kdor zna vsaj malo nemško, švicarski dokumentarec iz začetka novembra
Unerhört!

The documentary film “Unheard!” Is met with great interest. Apparently there is a common need to look at the crisis from a different angle than has been the case up to now. Because of the many reactions, we want to emphasize again - especially at a time when hospitalizations are increasing - that this is not a plea to behave carelessly. On the other hand, Covid-19 is not just about a medical, but also a social and economic crisis. The question of lockdown seems to be central. The measures that the Federal Council decided on October 28 are more moderate and differentiated and are intended to prevent a new lockdown.

V 12 minuti omenja britanski računski model https://www.bbc.com/news/uk-politics-52553229 , nobelov nagrajenec za kemijo 2013 Michael Levitt in njegov računski model, ki so ga mediji gladko ignorirali. Njegovo mnenje o ukrepih Omenjena je tudi zgodba iz Diamond Princess (12+ min), na 22:22 je zanimiv diagram zasedenosti zdravstvenega sistema, ko so šli v lockdown.
Na 41 min pove možakar, da je šla krivulja dol že pred lockdownom.
Na 44:16 ima takrat glavni na Ch "nijz" govor o maskah za širšo populacijo- ki so po njegovem na samo simbolična gesta in ne dejansko varovalo.
Tudi urad za zaščito prebivalstva BABS 45:40 je enakega mnenja.
Na 47:12 je grafični prikaz vzema brisa iz nosa.
Po 53:45 sta dva diagrama, število hospitaliziranih in število umrlih po tednih.
Na 54 je oni španski zdravnik iz Madrida, ki ni hotel igrati po melodiji histerične novinarke o prenapolnjenih bolnicah (sem že 1x dal link v tej temi)

S prvimi (prenapihnjenimi) številkami so delali paniko v Slo, UK, De, in kot kaže tudi v Ch.

Cepiva, 3 faza testiranja in famozni btn162

Priponke

• EmeLQrjXEAIrwwv.png
    EmeLQrjXEAIrwwv.png
    68,3 KB · Ogledi: 140

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.107
4.099
113
To da imas probleme z razumevanjem je ze dolgo znano. Pa to ni posmeh ampak dejstvo. Domet YT posnetkov in lajnanja zarote. Selfish style.

Ti enostavno ne razumes da brez pravil ne gre, in da go with the flow (kar niti slucajno svedska ni) ne deluje. Sicer je popolnoma vseeno ker lajnanje floskul se bo nadaljevalo se nadalnjih 1000 strani.

Ce izvzamemo drugi val (ki je ponovno v zamahu) imas preprosta dejstva svedske zgodbe.

1. Tegnell je pod drzavno preiskavo predvsem zaradi zavrnitve zdravljenja.
2. Svedski politicni vrh je pod pritiskom svedske akadmije znanosti.
3. Analiza dr. Andersona s vsemi fakti in citati ki si jo ignoriral kot ti je v navadi (destva o pravilih, izjavah, padu gospodarstva kljub vsem ukrepom, za razliko od svedskih sosedov).
4. Uradno prekuzevanje na svedskem odpade.
5. Okuzbe skokovito porascajo (kar pomeni da tudi prihajajoce hospitalizacije in na koncu smrti)
6. Pricevanja slovencev zivecih na svedskem, ne potrca pred svojim green boardom v svoji dnevni sobi.

Last but not least, si se zadnji ki bi bil primeren za izvajanje svedskega modela. Dokler si globoko preprican v svojo sebicnost, 2000iE vitamina D in pobege na vikendico ti za druge (predvsem pa zbolele ljudi) dol visi. Nekaj bo zmeraj, ali so stari, ali so ze tako bolani, ali pa ne v celofan zaviti da so se nehote okuzili. Dokler ne zbolis ali slucajno umres ti, bo vse v najlepsem redu.

Vazno da tebi sije sonce.... za bruhat.
Ze 2 meseca poslusam, kako bo tudi Svedska padla, pa imajo se vedno proporcionalno samo med 5-10% smrti, kolikor jih imamo mi. Stalno poslusam isto jamranje, kako so par tednov za nami in nas bodo ujeli, ampak se kar ne in ne zgodi, meseci pa gredo mimo.

In prosim, ne mi govort, kako sem sebicen, ker z ukrepi, s katerimi se matramo ze od avgusta in od njih ni ucinka, samo folk se unicuje, bomo imeli tako veliko daljnoseznih posledic, da se vam se sanja ne.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.963
6.031
113
Screenshoot

It številke so za na steno, da se boste čez leta spominjali, zakaj smo se vrnili v jame:
0-29 let ...0%
30-39 let...0.1%
40-49 let...0.3%
50-59 let...0.9%

60-69 let...4.4%
70-79 let...14.3%

80-89 let...23.8%
90+... 26.5%

Priponke

• ita.jpg
    ita.jpg
    67,8 KB · Ogledi: 130
  • cdc.jpg
    cdc.jpg
    37 KB · Ogledi: 124

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.963
6.031
113
Če pogledate
The case fatality rate
potem so številke primerljive, lockdown&ukrepi gor ali dol, nalašč sem dal zraven Švedsko in Belorusijo

Priponke

• coronavirus-data-explorer.jpg
    coronavirus-data-explorer.jpg
    390 KB · Ogledi: 167

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Ze 2 meseca poslusam, kako bo tudi Svedska padla, pa imajo se vedno proporcionalno samo med 5-10% smrti, kolikor jih imamo mi. Stalno poslusam isto jamranje, kako so par tednov za nami in nas bodo ujeli, ampak se kar ne in ne zgodi, meseci pa gredo mimo.

In prosim, ne mi govort, kako sem sebicen, ker z ukrepi, s katerimi se matramo ze od avgusta in od njih ni ucinka, samo folk se unicuje, bomo imeli tako veliko daljnoseznih posledic, da se vam se sanja ne.

Ko ne uspes argumentirano odgovorit zacnes pavsalno floskulirat. Been there, done that.

Predmet je bil Tegnell in njegova svedska. Recimo kako bo moral pojasnit zakaj so v prvem valu zavrnili 80% sprejemov v intenzivo ljudi starih nad 70 let. Bi si upal trdit da so tvoji starsi v tej starostni kategoriji...
V sosednji temi sicer o svedski bolj obsirno (tam kjer si vse relevantne podatke ignoriral). Nihce sicer ni govoril da bo kdorkoli "padel", to je v tvoji betici.

Avgusta so ljudje se veselo bone koristili in uzivali "zadnje" pozirke Ozujskega na hrvaski obali. Med tem ko so svedi lepo "pocivali" doma, saj preko meja niti smeli niso. Pa se vedno nic od prekuzenosti. Okuzbe pa skokovito navzgor. Smo pa se naposlusali o ignoriranju pravil in cimprejsno prekuzenje da bo mir. Predvsem od tebe. Dovolj je poklikat nazaj. Je bla tudi doktrina in razmisljanje Tegnella pa je hitro obrnil plosco (veckrat ti citirano in predstavljeno, iz tvoje strani klasicna izgnoranca in avtoviktimizacija)

Pa se kaksna o cepivu, ker bi upal trdit da se spoznam na cepiva malo bolj kot ti, pa mi na kraj pameti ne pade tako "suvereno" filozofirat o tej tematiki. To je samo se en aspekt sebicnosti. Verjetno bi se se kak Jerala od tebe kaj modrega naucil o cepivih in DNA inzineringu.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.548
5.868
113
Ker se delaš norca. Praviš z ravnodušnim obrazom, da boš brez pomislekov pustil, da tebi in tvojim otrokom tole v nekaj mesecih razvito cepivo prtisnejo v žilo? Sam si ne upam tega trdit.
Zakaj se delam norca. Čisto resno mislim. Ko bo pa cepivo dalo vse odobritve in teste skozi pa ne vidim zadržkov. Ni to stvar, ki so jo iz nule začeli oni dan razvijat.
Žal nisem antivakser tak da napačnega napadate.

• Ljubezen
Reactions: SamSvoj

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.201
3.562
113
Marlbor
Torej kaj je narobe z genskim zdravilom ?
Razlika med genskim cepivom in genskim zdravilom je velika. Gensko zdravilo zdravi že nastalo bolezen, gensko cepivo pa je preventivne narave b upanju, da do bolezni ne bi prišlo. Oboje ima stranske učinke, s tem da so pri zdravilu ti učinki zanemarljivi glede bolezen, ki je že razvita.
Koliko tablet dnevno pa ti preventivno poješ proti strjevanju krvi, da te ne bi slučajno kap ruknila? Če te kap še ni, je vsaka takšna tableta zgolj zastrupljanje telesa. Če te je že ruknila, pa je to zastrupljanje zanemarljivo v primerjavi s tveganjem, ki ga preprečuje.

Tudi drogo si vsak na smrtni postelji naj brez problema vbrizgava v telo, da si jo pa eni "preventivno" vbrizgavajo že v dijaških letih, pa vidiš kam jih privede ...

• Všeč mi je
Reactions: bizi in Kamele0N

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.963
6.031
113
Od jutri bomo bolj varni, pravi vlada in njen odlok (smo že 3 dneve , ampak jutri bomo še bolj):

– osebni prevzem blaga ali hrane na prevzemnih mestih, kjer je zagotovljen minimalni stik s potrošniki, med 6. in 21. uro; pri čemer konzumiranje hrane in pijače na javnih površinah ni dovoljeno
Poštar na mopedu se bo torej za malico odpeljal domov, na sedež podjetja v prepolno jedilnico(?) ali ne bo nič jedel cel delavnik.
Kako/kje bodo sedaj pešci, kolesarji, motoristi pili svoje kave iz to go gostiln ? Med vožnjo ?

– prodajalne, ki v pretežni meri prodajajo živila, blago za osebno nego in čiščenje, vključno s prodajo kmetijskih pridelkov na kmetiji, pri čemer se kot izjema ne šteje prodaja oblačil, obutve in tehničnega blaga v teh prodajalnah,
Lahko boš v Hoferju kupil mleko, a kape ne boš.Ta virus je res prava nindža !

ter
»2. člen

(1) Začasno je prepovedano zbiranje ljudi.
Začasno je seveda tako začasno kot je bil 14 dnevni spomladanski lockdown.