Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.494
3.590
113
Sorry...bili ste v (z)Izoli...ne Luciji...

Takrat nobeden ni pregenjal avtodomarjev. Redarji popoldanske izmene so odobrili prakiranje izven označenih mest, seveda s plačilom parkirnine, jutranja izmena, katera se ne razume s popoldansko je pa namenoma pisala kazni. Tolk o tem, kdo je koga preganjal. Občina je bila vesela obiska, saj se je precej denarja steklo v blagajno. Poznam nekoga od občinskih svetnikov. ;)
Ni treba na pamet oslarij streljat.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.584
-3.819
113
Enak test ki ga je KC kupil za 35eur, sem dobil od ene male ribe za 12eur. Zanimivo ane, da si KC pri taki kolicini ne more izboriti boljse cene. ;)
Zanimivo da Hojs pa Janša nič ne rečeta o tej temi, pa policija in KPK tudi nič.... edino biciklisti so protestirali proti korupciji, pa sta jih zasmehovali, napadali in na vse načino skušali diskreditirat in onemogočit.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.043
9.583
113
Sorry...bili ste v (z)Izoli...ne Luciji...

Jest ne, moj AD je bil takrat točno tam, kjer je zdaj, pred hišo. A to ti je v krvi, da posplošuješ? Al si hotu mal poprcat, pa ti ni ratal, al kaj si hotu s tem?
Polet smo zbirali destinacije bogu iza nogu, tko da se da bit odgovoren tud na dopustu.

böc

Majstr
1. avg 2007
2.392
452
83
Kako pa lahko pride do tega, da stroka govori proti volji vlade? (pa jih zamenjajo)? A ne sledijo vsi istemu cilju, pa da so eni strokovnjaki?
Vsak ima svoj interes oz. vidik: recimo za virolosko stroko bi bilo najenostavneje in najboljse narediti komplet lock down za par tednov in smo reseni. No za ekonomijo in ostalo bi to pomenilo kolaps. In vlada oz. odlocevalci bi morali vzeti v obzir vse te interese in narediti en kompromis.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.043
9.583
113
Vsak ima svoj interes oz. vidik: recimo za virolosko stroko bi bilo najenostavneje in najboljse narediti komplet lock down za par tednov in smo reseni. No za ekonomijo in ostalo bi to pomenilo kolaps. In vlada oz. odlocevalci bi morali vzeti v obzir vse te interese in narediti en kompromis.
Pa sej to delajo, sam komunicirajo porazno, pa pol zgleda kot zgleda.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.152
16.391
113
Ah, me prav zanima, kateri politik je tisti, ki od samostojne Slovenije naprej, ni koruptivno deloval... :sprasujemse:

Ja pa saj točno v tem je problem in zato se korupcije v SLO ne da enostavno rešiti, saj se ta problem vleče že 3 desetletja in se globoko zakoreninjen v način delovanja in tudi v sam sistem. To zadevo je potrebno rešiti na drugačen način kot pa s predčasnimi volitvami, saj s tem ne naredimo prav ničesar ampak zgolj "predamo štafeto" naprej.

Edit: typo :/

Nazadnje urejeno:

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113

nic nismo reseni. lockdown down bi moral vsako sezono 2x delat. to nismo reseni. reseni bi bili, ce bi obstajalo 100 cepivo proti coroni. ampak dvomim da bo kdaj, ker zadeva skoz mutira. tko da ni resitev lockdown.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.152
16.391
113
Rešitev je zvozit vse skupaj na dolgi rok je konstantno in korektno upoštevanje ter izvajanje osnovnih higienskih ukrepov (pravilno kašljanje/kihanje, čistoča rok, ...) ter držanja določene distance. V primerih, ko pa to (distanca) ni mogoče pa izjemoma še nošenje maske. Samo to in nič drugega in v kolikor bi se vsi brez izjem tega držali bi bila celotna slika veliko boljša tako za gospodarstvo kot za zdravstvo in ko bi nekaj časa to izvajali pa bi se najverjetneje tako ali drugače na ta nov virus navadilo tudi človeško telo.

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
iran...sanjska dežela za rtv slo
Zajeta slika.PNG

böc

Majstr
1. avg 2007
2.392
452
83
Ksz

Meni je zanimivo kak hudo kratkovidni ste.

Zdaj žanjemo 30 let zanemarjanja zdravstva, cez 20 se bote pa spet lahko zarad vojske?

Zgleda je res najljubsa stvar slovencev jamranje
kaj naj razumemo pod zanemarjanje? A da ni dovolj denarja?
Saj zanjemo tudi pri vojski. Recimo sedaj jih ni videti (ce zanemarimo, da so parkrat(?) postavili in razstavili mobilno bolnisnico, da je Tonin lahko pofotografiral).

Nazadnje urejeno:

böc

Majstr
1. avg 2007
2.392
452
83
nic nismo reseni. lockdown down bi moral vsako sezono 2x delat. to nismo reseni. reseni bi bili, ce bi obstajalo 100 cepivo proti coroni. ampak dvomim da bo kdaj, ker zadeva skoz mutira. tko da ni resitev lockdown.
Najprej nisem stekal odgovora. Sem nekomu odgovarjal (kaj mislim da mislijo virologi ;-)) in ne pisal kaj je resitev. Sicer pa sem ravno pred letom (se pravi pred korono) bral kako bi (teoretično) izkoreninili virus s karanteno po celem svetu. No pozneje sem podobno zasledil tudi za korono: karanten par tednov na celem planetu: nabavis za teh par tednov sekret papir (vsaj 3 slojni), pasto, pivo, ... in se vodimo 2021. Ce je to dejansko mogoče izvest pa je bolj stvar domišljije.
Sicer pa kot si napisal nimamo dosti izbire: virus se bo sirili tako ali drugače, kar lahko naredimo je da to sirjenje upočasnimo in upajmo na učinkovito cepivo ali/in način kako zdraviti COVID-19.
Sicer pa rešitev za danes: Corono v hladilnik in počakat da se ohladi na pravo temperaturo ;-).

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.535
856
113

böc

Majstr
1. avg 2007
2.392
452
83
Kvas si pozabil.
Namerno, da bi mi ga ne vsega pobrali ;-)
Kako prepričat netopirje (in morebitne druge gostitelje), da bi se držali karantene?
Misli, da ni tako, da sedaj pa stalno virus skače z zivali na človeka - ena mutacija, ki pa ni receno da se siri tudi prek zivali.
Je pa res, da so na Danskem, Nizozemskem ugotovili da so lahko prenašalci nekatere zivali, ki jih uporabljajo za krzno.
No lahko, da je to drzi tudi za netopirje, .. samo na Kitajci tega ne razkrijejo.
Vsekakor dobro vpraševanje, poleg tega kako naredit taksno svetovno karateno.
Pod crto ni nam spasa ;-)

Nazadnje urejeno: