Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Ja šlatanje mask je sigurno največja neumnost in nekaj kar precej pripomore k širjenju virusa ampak to ni problem ukrepa ampak debilnih ljudi kjer bi zadoščal IQ50 da se maske ne prijema ko se enkrat roke razkužiš. Če že se pa razkuži ponovno. To 3/4 slovencev ne bo nikoli jasno tudi če se tole vleče še naslenjih 10 let.
Kaj pa naj napravim, če mi maska stalno leze v oči? :evil: Lahko jo edino še nosim pod nosom.

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.345
113
za šankom
Out of your mind bolj kot ne.

Ce ze nabijas potem nabijaj do konca. Bodi toliko pa povej kaj je tocno receno. Ker noben ne more nikogar evidentirat kot okuzenega ce ni potrjen. Lahko so ljudje kot belezi sumi ki kasneje morajo biti potrjeni/uvrzeni ( v kolikor so podatki taksni, tj. stiki, izpostavljenost itd). Kar pa tudi ni stvar nobene statistike. Nikjer pa nikogar ne morejo zavesti kot pozitivnega ker je "dva krat kihnil".
Stari moj, jst samo upam, da se ti z svojimi pacienti in njihovimi svojci ne pogovarjaš tako, če te kdaj vprašajo kot laiki tudi kaj neumnega, kot tukaj na tabli z uporabniki, ker, če potem si z diplomo lahko obrišeš rit ker je izobraževanje na MF bilo zgrešeno

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.573
-3.826
113
Ja šlatanje mask je sigurno največja neumnost in nekaj kar precej pripomore k širjenju virusa ampak to ni problem ukrepa ampak debilnih ljudi kjer bi zadoščal IQ50 da se maske ne prijema ko se enkrat roke razkužiš. Če že se pa razkuži ponovno. To 3/4 slovencev ne bo nikoli jasno tudi če se tole vleče še naslenjih 10 let.
Tisti, ki je nošenje mask zapovedal, prav dobro ve, da se maske tudi šlatajo, zavestno ali nezavestno. In prav dobro ve, da to pripomore k širjenju virusa.
Beovičeva je že spomladi lepo povedala, da dolgotrajnejše nošenje maske povečuje možnost okužbe z virusom, zato jo ona na avionu ni nosila.
Pa so maske klub temu obvezne, celo v hosti.
Pa kdo je tu nor?

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Kar nekaj zdravstvenih delavcev se je okužilo, obolelo in prebolelo COIVD-19 in se zdravi vrnili nazaj na delovno mesto.
Ali pri nijih veljajo identični protokoli za delo s okuženimi s COVID-19 ali je kaj manj restirktivno (npr. ne uporabljajo skafandra)?
Zanima me trenutno stanje v Slo, če kdo ve iz prve roke.
Uporablja se isto vse kaj pa mislis. Prekuzenost oz imunost ni dokazana.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
V bistvu pravijo da v manj razvitih drzavah umirajo zdravstveni delavci zato, ker nimajo zascitne opreme in so vsakodnevno izpostavljeni visokim dozam virusa. Zdaj kolk je to res nebi vedu.

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.609
1.001
113
49
KR
Out of your mind bolj kot ne.

Ce ze nabijas potem nabijaj do konca. Bodi toliko pa povej kaj je tocno receno. Ker noben ne more nikogar evidentirat kot okuzenega ce ni potrjen. Lahko so ljudje kot belezi sumi ki kasneje morajo biti potrjeni/uvrzeni ( v kolikor so podatki taksni, tj. stiki, izpostavljenost itd). Kar pa tudi ni stvar nobene statistike. Nikjer pa nikogar ne morejo zavesti kot pozitivnega ker je "dva krat kihnil".
No, škoda, ker nisi takoj tkole odgovoril. Bi bilo velik manj nabijanja postov. :zmaga:

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.186
113
Zate so vsi debili, kateri ne razmišlajo in delajo isto kot ti. Se pravi zdravniki so debili, čeprav so dobro poučeni kako ravnat z zaščitno opremo, pa se kljub temu okužijo.
Ti sam tudi isto počneš z masko, vendar se včasih tega ne zaveš. Dovolj je 1x, da primeš. Koliko imaš potem IQ?

A veš da se običajno okuziš ko nimaš maske gor. Tudi zdravniki nimajo veš čas mask gor, pa vsake toliko gredo na kakšno zabavo ali pa poroko. Zjutraj na kavi pa še malo drugim prenesejo. Se tudi dotaknem maske, zato pa imam razkužilo vedno s seboj. 30 ml v pršilu zadošča za cel še za nekaj kljuk in drugih predmetov razkužit.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Kako ste smešni s temi teorijami zarote. Pojdite na IMI in v druge laboratorije, kjer delajo že kar nekaj časa od jutra do večera, da obdelajo maso vzorcev, da goljufajo s številkami. Še tistim parim, ki so bili kolikor toliko normalni tu gor se je spipalo.

• Všeč mi je
Reactions: doctorz

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.494
3.590
113
A veš da se običajno okuziš ko nimaš maske gor. Tudi zdravniki nimajo veš čas mask gor, pa vsake toliko gredo na kakšno zabavo ali pa poroko. Zjutraj na kavi pa še malo drugim prenesejo. Se tudi dotaknem maske, zato pa imam razkužilo vedno s seboj. 30 ml v pršilu zadošča za cel še za nekaj kljuk in drugih predmetov razkužit.
In kaj boš rekel potem, ko se boš enkrat okužil, ker prej al slej se boš, kljub max zaščiti?

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.186
113
In kaj boš rekel potem, ko se boš enkrat okužil, ker prej al slej se boš, kljub max zaščiti?

Seveda se bom, mogoče že sem, doma pač ne nosimo maske, moji starši sploh foter so tudi bolj levi z ukrepi. Jaz nisem ravno populacija ki ke kritična, nočem pa biti nekdo ki bo okužil nekoga ki je v tej skupini. Meni ne bo mogel nihče očitat da sem nekaj zajebal.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N in Matey

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.494
3.590
113
nočem pa biti nekdo ki bo okužil nekoga ki je v tej skupini. Meni ne bo mogel nihče očitat da sem nekaj zajebal.
Tole ti ne gre skupej. Po nekem nemogočem ključu se hipotetično okužiš, doma ne nosiš maske in potem praviš, da ti noben ne bo nič očital? A doma pa virus ne preskakuje?
Vse skupaj je brezveze. Se bo treba sprijaznit, da naravi ne moraš ubežat.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen