Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

19. jul 2007
2.902
1.612
113
A pejte pejte. Vsak dan pred 11h nobenih podatkov za prejšnji dan, zdaj ko so rekordno testirali in imajo ful dela, so pa rezultatu že ob 9h.
Smradi.
"Vsak dan pred 11h nobenih podatkov za prejšnji dan"

Ni res. so že zvečer v Odmevih povedali, jutri bo nov rekord.

Drugače pa, če si pri viru podatkov, že po dinamiki zjutraj (štveilo napotenih, deležu pozitivnih zjutraj) lahko oceniš precej natančno, kako bodo izgledale dejanske številke konec dneva. Meni se zdi zelo verjetno da je že včeraj dopoldne (v torek) imel Gantar na mizi oceno, da bodo v torek presegli 2000 pozitivnih (se pravi bodo v sredo poročali o + 2k).

Vem iz lastnih profesionalnih izkušenj, kaj pomeni, ali imaš prvi informacija ali ne in kaj ti to omogoča pri odločanju, načrovanju (vem kaj to pomeni, ko sem dejansko jaz prvi obveščen in mi je vse jasno o neki stvari, ko čez nekaj časa ugotovim, da sem bil odrezan od informacij, vem pa kdo je bil prvi pri informacijah o dotični tematiki).

Resno upam, da si kdo ne domišlja, da lahko "analitično parira" Bojani Beovič, Tatjani Lejko Zupanc ali pa v končni fazi Gantarju.

• Všeč mi je
Reactions: rainbow

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.609
1.001
113
49
KR
Med vikendom se bris vzame samo nujnim. Cez vikende je logicno manj ljudi v sluzbi.
Se pravi je nekaj narobe z narodom, ker se množično hodi testirat za vsak drek?
Se pravi se je šlo včeraj 5.298 ljudi testirati za brez veze oz. so dobesedno 2x kihnil, pa gasa palčko v ksiht porivat?

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.107
4.099
113
Saj ni vse zaprto, beri druge teme kako je ob petkih guzva na meji in v nedejo spet. Logika da vse zapres v obcine obem pa lahlo hodjo na izlet na morje ali k familiji v bih, cro srbijo?
Torej vse zapres ti pa iz drugod nosjo.
Ja seveda, mi ki gremo za 24+ ur na otoke brez žive duše, nosimo v Slovenijo in jih ukužimo 2000+ na dan :bonk: Jelšane so praktično prazne, v obe smeri.

En velik lonec, ki ji rečemo Slovenija smo razdelili na stotine manjših piskrov in okužbe se širijo znotraj teh piskrov. Z zapiranjem v občine nismo naredili ničesar.
Če jim ni jasno, da ukrepi ne pomagajo, ne vem, kaj se jim dogaja.

Albert Einstein is widely credited with saying, "The definition of insanity is doing the same thing over and over again, but expecting different results."

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
"Vsak dan pred 11h nobenih podatkov za prejšnji dan"

Ni res. so že zvečer v Odmevih povedali, jutri bo nov rekord.

Drugače pa, če si pri viru podatkov, že po dinamiki zjutraj (štveilo napotenih, deležu pozitivnih zjutraj) lahko oceniš precej natančno, kako bodo izgledale dejanske številke konec dneva. Meni se zdi zelo verjetno da je že včeraj dopoldne (v torek) imel Gantar na mizi oceno, da bodo v torek presegli 2000 pozitivnih (se pravi bodo v sredo poročali o + 2k).

Vem iz lastnih profesionalnih izkušenj, kaj pomeni, ali imaš prvi informacija ali ne in kaj ti to omogoča pri odločanju, načrovanju (vem kaj to pomeni, ko sem dejansko jaz prvi obveščen in mi je vse jasno o neki stvari, ko čez nekaj časa ugotovim, da sem bil odrezan od informacij, vem pa kdo je bil prvi pri informacijah o dotični tematiki).

Resno upam, da si kdo ne domišlja, da lahko "analitično parira" Bojani Beovič, Tatjani Lejko Zupanc ali pa v končni fazi Gantarju.
I don't give a fuck anymore.

• Haha
Reactions: johan_blond

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
pa je kdo zasledil, da je bilo martinovanje v bližnji okolici?

pri nas se je komaj kaj omenjalo martinovo.

ima kdo kakšen info o kakšnem skritem martinovanju? Dolenci, štajerci?

19. jul 2007
2.902
1.612
113
Kaj pa manipulacija s številom manipuliranj?

Število hospitaliziranih in število smrti so bolj relevnatni podatki, in ti podatki izgledajo precej realni.

Potrebno se je zavedat, 40 smrti v Sloveniji (današnji podatki za včeraj) je isto kot 1240 smrti v Italiji ali pa 6500 smrti v USA v enem dnevu.

Številke so dejansko viskoke (če sem prav zasledil ~ 50 smrti dnevno je dolgoletno povprečje v Sloveniji).

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

zakon

Guru
16. maj 2008
8.823
849
113
toti Maribor
V.d. tasta je pozitiven. Kje je staknil ne ve. Itak se ful pazi, pa itak je korona brez veze, pa itak samo malo kihneš, pa itak enkrat moraš umret, pa itak itd.
In ker se seveda ful drži vseh priporočil, ni balinal, ni šel k žlahti za dan mrtvih, ni šel še na tržnico po krompir med čakanjem razultatov.
Kaj češ takim.
Pa saj vam pravim, da je vse skupaj čudno. Jaz osebno imam na sumu, da se virus prenaša nekako drugače. Pred kratkim sem zasledil, da so na Kitajskem odkrili zamrznjeno meso iz Nemčije, ki je bilo okuženo. Sicer, ker gre za Kitajce malo dvoma, ampak vseeno. Mogoče, pa je kaj na tem.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.420
2.773
113
Pa saj vam pravim, da je vse skupaj čudno. Jaz osebno imam na sumu, da se virus prenaša nekako drugače. Pred kratkim sem zasledil, da so na Kitajskem odkrili zamrznjeno meso iz Nemčije, ki je bilo okuženo. Sicer, ker gre za Kitajce malo dvoma, ampak vseeno. Mogoče, pa je kaj na tem.
Tisto moje gor je ironično...vse to je počel.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
nisva edina ki računava...

C/P...

ti praviš da traja 5min povprečno... sej pravim, nekaj ne štima.
No saj ni samo ena odvzemna točka. Koliko jih je, pa ne najdem nikjer - skrivajo podatek kot kača noge.

Drugače: pa je povišanje posledica 1. novembra. ;)

Drugače 2.: pa za nepoučene: MARTINOVANJA SE ZAČNEJO ČEZ slabih 10 minut!!! 11.11. ob 11:11, tako da povišanje še ziher ni posledica martinovanja.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.198
3.562
113
Marlbor
Mogoče, pa se prenaša s temi kitajskimi maskami, ki jih imamo na gobcih. Bolj nosimo maske, več je okuženih.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
haha!!!

a si predstavljaš?! najprej nam virus naredijo in razvozijo čez svet, in potem, ko se folk hoče zdravit, nam podturijo še okužene maske. ah ja, te kitajci...

nauk? kdor poceni kupi, dvakrat kupi.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Drugače 2.: pa za nepoučene: MARTINOVANJA SE ZAČNEJO ČEZ slabih 10 minut!!! 11.11. ob 11:11, tako da povišanje še ziher ni posledica martinovanja.
Če si taprava goba, začneš že 1 vikend pred martinovim, praznuješ pol še 11.11. ob 11h, pol pa ponoviš še vikend za martinovim.
Če je na martinovo ravno na vikend, se zadeva hočeš-nočeš razvleče na 3 vikende in še malo vmes.

• Wow
Reactions: McGiver