Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.253
7.048
113
to je res, ampak o prekuženosti jaz ne bi govoril, ker še ne vedo dovolj o tem. imaš primere, ko je po 2 mesecih zopet zbolel, torej zagotovo o prekuženosti ni za govorit. darjan pa cilja točno na to. Ker pošteno povedano, če bi okužba pomenila nadaljno imunost, bi prebolele težko prepričal v ukrepe.

Sploh ne, jaz vedno pravim, da bo virus med nami še dolgo časa, ampak pri nas je sedaj tak naval, ker v prvem valu ni bil večji.

Preden se vse prekuži bo minilo še nekaj mesecev ali let.

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Sploh ne, jaz vedno pravim, da bo virus med nami še dolgo časa, ampak pri nas je sedaj tak naval, ker v prvem valu ni bil večji.

Preden se vse prekuži bo minilo še nekaj mesecev ali let.

prekužilo se ne bo nikoli. tud gripo imaš lahko vsako leto, al kaj ti misliš z prekužbo?

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Kratkotrajno, da se virus ustavi, oz. spravi "v normalne" okvirje, ali pa mutira v manj grozovitejšo verzijo. :)

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.253
7.048
113
Da si vseeno malce odporen na gripo, ali pa prehlad.

Če bi zdaj dal sem kakega pračloveka, bi ga že piš vetra potamanil, ker ni odporen na nič, kar je sedaj prisotno v zraku.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.184
3.646
113
Marlbor
Ne razumem, da ne odprejo covid bolnice ali oddelka, kjer bi delali zdravniki in medicinske sestre, ki so covid že preboleli. Delali bi precej lažje, če se ne bi zafrkavali s tistimi skafandri in razkuževalnimi procedurami.
Za neke smiselne ukrepa zgleda nočejo niti slišati. Pa se potem sprašujejo od kod toliko skeptikov, ki so prepričani da gre za svetovni nateg.

• Všeč mi je
Reactions: darjan

Zebdi

Fizikalc
11. dec 2017
439
138
43
No, pa smo prišli v fazo, kjer se bomo začeli spraševat, kaj je bolj pomembno, trenutno življenje "nekaj starostnikov" ali prihodnost naših otrok:
....
Kaj pa zdaj? Še dalje furamo zapiranje vsega, da nekaj kritičnih ne umre? Al so nam otroci bolj važni?

To je posledica neodgovornih in lenih staršev, ne pa epidemije. Moji dve sta med epidemijo kar lepo pridobili na kondiciji. V bistvu se sploh ne spomnim, če smo še kdaj preživeli toliko časa v naravi kot ravno v obdobju marec-maj. Je pa seveda najlažje iskati krivdo pri drugih.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.253
7.048
113
Podkrepi to s stevilkami, lahko ti pomaga prim.Andy. Cakamo....

ITA je imela marca 6000 "okužb", zdaj jih ima 15.000, torej na populacijski ravni 0.01% prej, zdaj pa 0.025%
Mi smo imeli marca 70, zdaj imamo 1500, torej populacijsko 0,0035% zdaj pa 0,075%

Torej pri njih se je povečalo le za 2.5x pri nas pa za 21x.

Razlika jasna, ali?

PS, madona no s čim se cela nacija ukvarja, s PROMILAMI odstotkov.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.253
7.048
113
To je posledica neodgovornih in lenih staršev, ne pa epidemije. Moji dve sta med epidemijo kar lepo pridobili na kondiciji. V bistvu se sploh ne spomnim, če smo še kdaj preživeli toliko časa v naravi kot ravno v obdobju marec-maj. Je pa seveda najlažje iskati krivdo pri drugih.

Potem pa kar repliciraj onemu "strokovnjaku" ki je napisal tisto, kar sem jaz prilepil. Oprosti, ampak bi vseeno njemu bolj verjel kot tebi in da rečemo, da so starši krivi ne rešimo nič, samo odgovornost preložimo.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Ne razumem, da ne odprejo covid bolnice ali oddelka, kjer bi delali zdravniki in medicinske sestre, ki so covid že preboleli. Delali bi precej lažje, če se ne bi zafrkavali s tistimi skafandri in razkuževalnimi procedurami.

Preboleli niso direktno imuni. Tako da se naprej delajo v OVO in se pridno razkuzujejo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.253
7.048
113
Te fore z prekuzenostjo ne verjamem, tako kot se lahko 2x prehladis, 2x dobis gripo, tako je s covidom. Moje mnenje.

Imaš prav, seveda, virus nonstop mutira, ampak vseeno je naš imunski sistem že malo pripravljen na njih, saj ne mutirajo virusi v celoti, ampak le delno. Ergo se viruse prej prepozna kot že znane in napade z že znano obrambo.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.006
9.537
113
to je res, ampak o prekuženosti jaz ne bi govoril, ker še ne vedo dovolj o tem. imaš primere, ko je po 2 mesecih zopet zbolel, torej zagotovo o prekuženosti ni za govorit. darjan pa cilja točno na to. Ker pošteno povedano, če bi okužba pomenila nadaljno imunost, bi prebolele težko prepričal v ukrepe.
Je blo že razloženo tukaj večkrat. Telo ne more met protiteles večno v krvi za vsak virus.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
ITA je imela marca 6000 "okužb", zdaj jih ima 15.000, torej na populacijski ravni 0.01% prej, zdaj pa 0.025%
Mi smo imeli marca 70, zdaj imamo 1500, torej populacijsko 0,0035% zdaj pa 0,075%

Italija in mili ukrepi? Ti sploh ves kaksni ukrepi so bili v italiji (in se vracajo)? Daj potrudi se in najdi nekoga ki je res imel "milejse" ukrepe, sele nato se loti stevilk pravilno.