Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

Zebdi

Fizikalc
11. dec 2017
439
138
43
Potem pa kar repliciraj onemu "strokovnjaku" ki je napisal tisto, kar sem jaz prilepil. Oprosti, ampak bi vseeno njemu bolj verjel kot tebi in da rečemo, da so starši krivi ne rešimo nič, samo odgovornost preložimo.

In to, da odgovornost preložimo na starše, je narobe? Se pravi starši niso odgovorni za to, koliko se njihov otrok giblje, temveč je za to odgovorna država? Zdaj mi je malo bolj jasno, zakaj smo tam, kjer smo...vsi poznajo samo pravice, za dolžnosti pa še niso slišali.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.255
7.048
113
Ne, sevead so odgovorni, ampak ne moreš se tako igrati z otorki, da rečeš k te gleda, pač imaš butaste starše, si ga pač najebal.

Blackjack tudi marca se mi zdi, da so bili ukrepi bolj vezani na Bergamo in sever, kot pa celotno državo, ali ne? Ne pomnim, da bi imeli omejitev gibanja na občine?

tomi

Guru
1. sep 2007
18.703
9.919
113
40
MB
Ne, sevead so odgovorni, ampak ne moreš se tako igrati z otorki, da rečeš k te gleda, pač imaš butaste starše, si ga pač najebal.

Blackjack tudi marca se mi zdi, da so bili ukrepi bolj vezani na Bergamo in sever, kot pa celotno državo, ali ne? Ne pomnim, da bi imeli omejitev gibanja na občine?

glih ti, bi moral vedet, če si pripravljen, nič ne pomeni če 2 tedna ne greš na fitnes, tak da ... če pogledamo širše to nebi smelo met vpliva na stanje, seveda to pomeni tudi za tiste ki že prej niso posebej migali pa se zdravo prehranjevali.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.006
9.537
113
Ne delaj se butastega. Policijska ura je pred nekaj dnevi. Primerjaj vse ukrepe slovenije in italije od februarja do sedaj.
Zdej pa mičkeno bluziš tudi ti. Italija ima ukrepe na papirju, držijo se jih pa bolj strogo samo tu, kjer je blo najhuje, ostalo je bolj tema in precej huje kot pri nas. Sam Giro poglej. Francozi so dejansko dirko pripejalo do konca, ker so res speljal zadevo z mehurčkom tekmovalcev vrhunsko. Kaj pa Italija?

Z Italiani nimaš kaj dosti opravka anede? Sploh z jugom....

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113

Zdi se, predvsem zdi. Kot vec krat.

Tvoja trditev da je italija z "milejsimi" ukrepi dosegla boljso prekuzenost je pac mimosun. Italija je bila 3 in vec mescev v totalnem lock-downu. In potem govorit o milejsih ukrepih... raje nebi.

Ob glavni predpostavki da je italija drzava z najvecjimi mednarodnimi letalisci v nasi sosescini. Za razliko od Slovenije kateri je Adria/Brnik ze jeseni propadel.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.255
7.048
113
Res je tomi, ampak otroci so prvo bili zaprti od marca do junija, zdaj pa so sicer res šele 1 teden, ampak tole bodo vlekli do drugega leta in samo stopnjevali, če jih ne bo nekdo spravil k pameti.
Pa..tudi letos, ko so začeli, so imeli samo pouk, telovadbo le zunaj, not pa so čepeli v razredih kot žival v klavnici.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Zdej pa mičkeno bluziš tudi ti. Italija ima ukrepe na papirju, držijo se jih pa bolj strogo samo tu, kjer je blo najhuje, ostalo je bolj tema in precej huje kot pri nas. Sam Giro poglej. Francozi so dejansko dirko pripejalo do konca, ker so res speljal zadevo z mehurčkom tekmovalcev vrhunsko. Kaj pa Italija?

Z Italiani nimaš kaj dosti opravka anede? Sploh z jugom....

Beri natancno se ti. Govorimo o primerjavi ukrepov SLO in ITA od zacetka. Nekdo trdi da so bili ITA ukrepi bili mili oz "milejsi".

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.255
7.048
113
Zdi se, predvsem zdi. Kot vec krat.

Tvoja trditev da je italija z "milejsimi" ukrepi dosegla boljso prekuzenost je pac mimosun. Italija je bila 3 in vec mescev v totalnem lock-downu. In potem govorit o milejsih ukrepih... raje nebi.

Ob glavni predpostavki da je italija drzava z najvecjimi mednarodnimi letalisci v nasi sosescini. Za razliko od Slovenije kateri je Adria/Brnik ze jeseni propadel.

Ah no, včasih se mi zdi, da namerno nekdo od nas piše le delno, da ja na koncu pride do 5+ postov, kar bi se lahko v enem napisalo.

Je imela ITA omejeno na gibanje nekaj kvadratnih kilometrov površine, ali so imeli lockdown na regije, kako je zgledal pri njih lockdown, a Joža iz vukojebine (recimo žetale pri nas) ni smel v 30km oddaljen kraj (MB) ker bi moral prečkati 2 občini, kar pa ni smel.

• Všeč mi je
Reactions: mirsi
2. okt 2007
3.868
2.387
113
Ah no, včasih se mi zdi, da namerno nekdo od nas piše le delno, da ja na koncu pride do 5+ postov, kar bi se lahko v enem napisalo.

Je imela ITA omejeno na gibanje nekaj kvadratnih kilometrov površine, ali so imeli lockdown na regije, kako je zgledal pri njih lockdown, a Joža iz vukojebine (recimo žetale pri nas) ni smel v 30km oddaljen kraj (MB) ker bi moral prečkati 2 občini, kar pa ni smel.

imam občutek, da so v tujini ukrepi bolj "targetirani" in ne vse poprek. Pri nas pa občutek, kot da eksperimentirajo, kolko folk prenese. In takih Jožejov iz vukojebine je v SLO dosti, koga bodo oni okužili, a v občini nima niti prave trgovine, bencinske,...

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113

Za zacetek vzamimo primerjavo velikosti. O vsem si lahko preberes na spletu. Ne samo par kilometrov povrsine, v kriticni fazi niso smeli niti iz his, niti uporabljati avtomatov za plocevinke.

19. jul 2007
2.894
1.609
113
imam občutek, da so v tujini ukrepi bolj "targetirani" in ne vse poprek. Pri nas pa občutek, kot da eksperimentirajo, kolko folk prenese. In takih Jožejov iz vukojebine je v SLO dosti, koga bodo oni okužili, a v občini nima niti prave trgovine, bencinske,...
In takih Jožejov iz vukojebine je v SLO dosti, koga bodo oni okužili, a v občini nima niti prave trgovine, bencinske,...
Dejstvo je, da so ukrepi delani v mislih za mestna središča (predvsem LJ), kar je tudi logično, glede na to, da tako pokriješ največ ljudi, ter tudi absolutno gledano je daleč največ okuženih. Jožeti iz vukojebine pa nasrkajo.
Daleč najbolj bi bilo, da bi bila priporočila, ki pa se jih bi vsi držali, samo očitno to pri nas ne gre :-( (hvatanje krivina je očitno preveč v krvi).
Lahko debatiramo, moje mnenje je, da so naši ukrepi povsem primerljivi s tujino, pravzaprav lahko očitamo vladi, da samo kopira tujino in ne naredi nič "po slovensko".

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: sad in McGiver

Dualis

Fizikalc
30. nov 2008
407
239
43
Kolikor sem razumel po raznih člankih, naj bi pridobili vsaj delno imunost, oz. naj bi bil odziv na ponovno okužbo (npr. z durgim sevom) potem relativno mil.
Naj bi mi je najbolj strokovno podlk
In takih Jožejov iz vukojebine je v SLO dosti, koga bodo oni okužili, a v občini nima niti prave trgovine, bencinske,...
Dejstvo je, da so ukrepi delani v mislih za mestna središča (predvsem LJ), kar je tudi logično, glede na to, da tako pokriješ največ ljudi, ter tudi absolutno gledano je daleč največ okuženih. Jožeti iz vukojebine pa nasrkajo.
Daleč najbolj bi bilo, da bi bila priporočila, ki pa se jih bi vsi držali, samo očitno to pri nas ne gre :-( (hvatanje krivina je očitno preveč v krvi).
Lahko debatiramo, moje mnenje je da so naši ukrepi povsem primerljivi s tujino, pravzaprav lahko očitamo vladi, da samo kopira tujino in naredi nič "po slovensko".
:aplauz:

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
ja to bi bilo idealno vendar dobro vemo da to pri nas ne gre.
to imamo v krvi kot je napisano. iz kje prihaja pa tudi vemo, "gospodarja" smo vedno je*bal pa ni važn kdoj to biu.

• Všeč mi je
Reactions: Dualis

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Jože iz Haloz je povsem upravičeno šel v UKC MB, pa do prve resne trgovine,... = 12.345 izjem.

Po zapori v regije sem šel 1X iz MB v Portorož in nazaj, ter 1 X v MS in nazaj, nikjer niti policije z radarjem na cesti, kaj šele kaka kontrola regij, kr neki!
V SLO smo majstri za odloke in zakone, ki jih nočemo/ne znamo/ne moremo spoštovati!

BoljbalkanskiodBalkanapress.

• Všeč mi je
Reactions: sad in tomi