Italija ima policijsko uro za celotno državo?
Potem pa kar repliciraj onemu "strokovnjaku" ki je napisal tisto, kar sem jaz prilepil. Oprosti, ampak bi vseeno njemu bolj verjel kot tebi in da rečemo, da so starši krivi ne rešimo nič, samo odgovornost preložimo.
Ne delaj se butastega. Policijska ura je pred nekaj dnevi. Primerjaj vse ukrepe slovenije in italije od februarja do sedaj.
Ne, sevead so odgovorni, ampak ne moreš se tako igrati z otorki, da rečeš k te gleda, pač imaš butaste starše, si ga pač najebal.
Blackjack tudi marca se mi zdi, da so bili ukrepi bolj vezani na Bergamo in sever, kot pa celotno državo, ali ne? Ne pomnim, da bi imeli omejitev gibanja na občine?
To se vedno ne pomeni da bi lahko delal v covid bolnici brez OVO.Kolikor sem razumel po raznih člankih, naj bi pridobili vsaj delno imunost, oz. naj bi bil odziv na ponovno okužbo (npr. z durgim sevom) potem relativno mil.
Zdej pa mičkeno bluziš tudi ti. Italija ima ukrepe na papirju, držijo se jih pa bolj strogo samo tu, kjer je blo najhuje, ostalo je bolj tema in precej huje kot pri nas. Sam Giro poglej. Francozi so dejansko dirko pripejalo do konca, ker so res speljal zadevo z mehurčkom tekmovalcev vrhunsko. Kaj pa Italija?Ne delaj se butastega. Policijska ura je pred nekaj dnevi. Primerjaj vse ukrepe slovenije in italije od februarja do sedaj.
Blackjack tudi marca se mi zdi, da so bili ukrepi bolj vezani na Bergamo in sever, kot pa celotno državo, ali ne? Ne pomnim, da bi imeli omejitev gibanja na občine?
Zdej pa mičkeno bluziš tudi ti. Italija ima ukrepe na papirju, držijo se jih pa bolj strogo samo tu, kjer je blo najhuje, ostalo je bolj tema in precej huje kot pri nas. Sam Giro poglej. Francozi so dejansko dirko pripejalo do konca, ker so res speljal zadevo z mehurčkom tekmovalcev vrhunsko. Kaj pa Italija?
Z Italiani nimaš kaj dosti opravka anede? Sploh z jugom....
Zdi se, predvsem zdi. Kot vec krat.
Tvoja trditev da je italija z "milejsimi" ukrepi dosegla boljso prekuzenost je pac mimosun. Italija je bila 3 in vec mescev v totalnem lock-downu. In potem govorit o milejsih ukrepih... raje nebi.
Ob glavni predpostavki da je italija drzava z najvecjimi mednarodnimi letalisci v nasi sosescini. Za razliko od Slovenije kateri je Adria/Brnik ze jeseni propadel.
Ah no, včasih se mi zdi, da namerno nekdo od nas piše le delno, da ja na koncu pride do 5+ postov, kar bi se lahko v enem napisalo.
Je imela ITA omejeno na gibanje nekaj kvadratnih kilometrov površine, ali so imeli lockdown na regije, kako je zgledal pri njih lockdown, a Joža iz vukojebine (recimo žetale pri nas) ni smel v 30km oddaljen kraj (MB) ker bi moral prečkati 2 občini, kar pa ni smel.
Je imela ITA omejeno na gibanje nekaj kvadratnih kilometrov površine, ali so imeli lockdown na regije, kako je zgledal pri njih lockdown, a Joža iz vukojebine (recimo žetale pri nas) ni smel v 30km oddaljen kraj (MB) ker bi moral prečkati 2 občini, kar pa ni smel.
Darjanov problem jest vidim podobno, kot problem opozicije. V nekaterih točkah ima prav, samo to povozi, in to totalno z ostalimi mimosuni.Beri natancno se ti. Govorimo o primerjavi ukrepov SLO in ITA od zacetka. Nekdo trdi da so bili ITA ukrepi bili mili oz "milejsi".
In takih Jožejov iz vukojebine je v SLO dosti, koga bodo oni okužili, a v občini nima niti prave trgovine, bencinske,...imam občutek, da so v tujini ukrepi bolj "targetirani" in ne vse poprek. Pri nas pa občutek, kot da eksperimentirajo, kolko folk prenese. In takih Jožejov iz vukojebine je v SLO dosti, koga bodo oni okužili, a v občini nima niti prave trgovine, bencinske,...
Naj bi mi je najbolj strokovno podlkKolikor sem razumel po raznih člankih, naj bi pridobili vsaj delno imunost, oz. naj bi bil odziv na ponovno okužbo (npr. z durgim sevom) potem relativno mil.
In takih Jožejov iz vukojebine je v SLO dosti, koga bodo oni okužili, a v občini nima niti prave trgovine, bencinske,...
Dejstvo je, da so ukrepi delani v mislih za mestna središča (predvsem LJ), kar je tudi logično, glede na to, da tako pokriješ največ ljudi, ter tudi absolutno gledano je daleč največ okuženih. Jožeti iz vukojebine pa nasrkajo.
Daleč najbolj bi bilo, da bi bila priporočila, ki pa se jih bi vsi držali, samo očitno to pri nas ne gre :-( (hvatanje krivina je očitno preveč v krvi).
Lahko debatiramo, moje mnenje je da so naši ukrepi povsem primerljivi s tujino, pravzaprav lahko očitamo vladi, da samo kopira tujino in naredi nič "po slovensko".